Trage Dreapta La Accelerare Mai Energica

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Trage Dreapta La Accelerare Mai Energica

Salutare,

Am un Stepway 2, 1.5 DCI, 90 PS si de ceva timp am observat ca la o accelerare mai energica trage dreapta, nu tare dar sesizabil. Cand ruleaza la liber nu are simptomele acestea.
    Am fost cu masina la dealerul din Sibiu de unde am luat-o in septembrie, i-au facut tot felul de teste si au ajuns la concluzia ca masina e in regula. Au constatat si ei ca are simptomele acestea asa ca au zis sa le duc iar masina ca o sa faca reclamatie la uzina la Dacia. A patit cineva asa ceva?

Eu am Stepway 2, 0.9 tce, din iulie 2013, dar nu am patit asa ceva pana acum. Sa ne spui ce raspuns iti dau cei de la uzina!

Comment

Daaa, la Emilian si daca lipseste o roata iti va spune ca e totul ok.

Sent from my LG-V490 using Tapatalk

Acolo numai cu sabia scoasa poti rezolva problema sau reclamatie la uzina ca altfel nu se misca.

Sent from my LG-V490 using Tapatalk
      Last edited by WhatIsUrName; 24 February 2016, 18:04. Reason: Automerged Doublepost

Comment

La sibiu mai aveti si service mare DRN - Transilvania. La aia de ce nu va duceti?

Comment

Daca masina e in garantie trebuie sa mearga la Emilian, care este singurul dealer si service Dacia din Sibiu. Altul nu este. Doar la Medias.
          Transilvania Automobile Sibiu este dealer Renault si Nissan.
          Last edited by aslanalbert; 25 February 2016, 10:02.

Comment

Sa stea cuminte, toate stepwayurile diesel fac asta din cauza geometriei supensiei si a planetarei dreapta lunga si fara palier. ma mir ca nu ai observat cand era noua. MPIurile nu au atat cuplu ca sa faca torque steer.
            Poti testa o masina similara (stepway 2 diesel, la stepway 1 diesel avea alta planetara)sa vezi ca e la fel, in plus se corecteaza din volan fara probleme.
            Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.

Comment

Au facut cei de la Emilian reclamatie la Dacia si cei de la uzina le-au spus sa schimbe planetara. O sa ma anunte saptamana viitoare cand sa le duc masina.
              In alta ordine de idei, intamplator la firma unde lucrez folosesc un Logan 2, diesel, 75 CP si fiindca circul si cu Loganul si cu Stepway-ul meu am putut sa fac o comparatie intre ele. Sincer sa fiu Loganul este mult mai "nervoasa" banuiesc din cauza rapoartelor din cutie care difera fata de Stepway - la aceeasi turatie are vreo 10 km/h in plus automat lucru care duce si la un consum mai mic. Maina inca nu are 2 ani si are 86500 km, a condus-o care cum a prins-o, deci nu a avut viata usoara si inca se comporta bine.
              Ma gandeam la un moment dat ca dupa ce termin cu garantia, ce ar fi daca i-as schimba cutia de viteze cu una cu specificatiile de pe Logan? Ma gandesc cum s-ar comporta dinamic mai ales ca Stepway-ul are roti pe 16".

Comment

Băuiești prost și L52 și Bcross-ul au JR5373, diferența e în roți

185/65/R15 X=1895
                205/55/R16 X=1928
                Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.

Comment

S-au uitat dupa VIN-urile de la amndoua masinile si codurile de la cutii difera.

Comment

Așteptăm poze.
                    Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.

Comment

Daca diferenta e intre roti de ce Loganul la 2500 rot/min are in jur de 140 km/h iar Stepway-ul la aceeasi turatie are in jur de 130 km/h. Normal ar fi ca Stepway-ul care are roti pe 16" sa aiba viteza mai mare decat Logan-ul care are roti pe 15" daca ar avea aceeasi cutie.

Comment

Aerodinamica ce zice, Stepway e ușor mai înalt.

PS. Indexul tahimetric e cel care trebuie la ambele mașini?

Comment

Atasat poza cu bordul de la Logan-ul, revin si cu Stepway-ul.
                          Attached Files

Comment

Si GPS-ul ce zice?

Comment

Intre aia de 75 de cai si aia de 90 de cai e de asteptat sa fie diferite rapoartele finale doooh; Nu difera pentru ca e stepway, difera ca e alt motor (75 pe logan si 90 pe sandel stepway. )
                              Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google