Fir De La Motor Care Atarna

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Fir De La Motor Care Atarna

Dragi colegi,

Astazi am tras si eu capota dupa mult timp si am studiat putin imprejurarile motorului. Am observat ca firul verde din imaginile atasat nu este conectat nicaieri, atarna pur si simplu, eu l-am legat cu o bucata de banda izolatoare. Initial am crezul ca este din cel mai apropiat conector, pentru ca de acolo se vede ca lipseste un fir, insa tinand cont ca firul nu este prin acelasi tub ca si restul firelor care merg in acel conector, nu cred ca este cazul.

Acum 2 luni am avut probleme cu rozatoarele (mi-au ros fire si furtune), facandu-mi o paguba de 600 Lei. Masina a fost reparata la reprezentanta. Sa fi uitat cei de la service de acest fir?

Pe langa rozatoare, pisicile si-au facut dormitor la motor. De fiecare data cand urc in masina, vad cum se da cate una jos. O alta posibilitate este ca o pisica sa imi fi smuls firul ala de undeva. Probabil o incurca.

Masina merge si cu acel fir deconectat, nu am nici un bec aprins la bord.

Problemele astea le am, in mare parte, pentru ca sunt portiuni uriase dintre zona motorului si pamant care nu sunt separate de un scut de plastic. Stie cineva daca in acele zone nu s-a izolat din motive functionale sau doar pentru a reduce costurile?

Masina este un Logan 2, versiunea Acces, din 2015.
    Attached Files

In primul rand nu se poate izola complet compartimentul motor, trebuie sa se ventileze, scurgere rapida a apei cand treci prin balti. Rozatoarele pot sa intre si in corpul aerotermei, masina are guri de ventilatie pe unde intra si iese aerul din masina. Mai bine sa intre pisicile , ele dorm de obicei pe capacul filtrului de aer sau se lipesc iarna de zonele calde ale motorului, nu fac pagube, nu sar cablurile din mufe din cauza lor. Nu am probleme cu rozatoarele in schimb.
    Pune poze de unde pleaca acel cablu si eventual unde ar putea sa duca, am sa ma uit la masina si prin comparatie te pot ajuta.
    Last edited by Oti; 5 June 2016, 11:42.
    „Decât să înjuri întunericul, mai bine aprinde o lumânare.”

Comment

Am gasit cateva poze, comparate cu ale tale, nu-mi dau seama de unde vine firul verde. Este tras si legat de tine cu banda. De unde vine?
      Attached Files

Comment

Daca nu ai martori aprinsi in bord este posibil ca cei de la reprezentanta sa fi rezolvat problema insa au uitat acel fir in plus , probabil deja a fost inlocuit unde trebuie , da chiar si asa mi se pare aiurea sa lasi un fir asa la voia intamplarii prin compartimentul motor!! asta daca nu cumva ai avut iar vizita din partea rozatoarelor.
        sigpicLogan , from point A to anywhere in the world .....yeap , no problem!!! but hey!!! you said modern roads right ?

Comment

Ceau,

Am mai atasat 2 poze in acest post. Firul intra intr-un tub de unde ies firele pentru cei doi conectori. Acel tub merge pe undeva prin spatele motorului (inspre sofer), nu pot sa vad exact unde ajunge.

Oti, in pozele atasate de tine vad ca, conectorii au acelasi numar de fire ca si la mine, prin urmare s-ar putea sa fie situatia descrisa de prometheus si anume ca acel fir a fost inlocuit cu un altul (care probabil e prin tub), si de acesta pur si simplu au uitat cei de la service.
          Attached Files
          Last edited by 77sky; 5 June 2016, 23:00.

Comment

Acum este clar, este firul verde care intra in bobina de inductie, a fost inlocuit si l-au lasat sa atarne. Il faci "colacel", poate poti sa-l bagi in tub sa fie rezerva. Din ce vad in poze te sfatuiesc sa matisezi cu banda izoler zona , sa nu intre apa in tuburi. Balteste acolo si o sa faca mult rau.

Comment

Asa am sa fac.

Multumesc pentru raspunsuri!

Comment

Working...
              X
              Anulare DPF
              Politica de Securitate Google