Logan 0.9 90 Cp Sau 1.5dci 75 Cp

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• si solutia ar fi? Sa nu iti mai achizitionezi masina? Ca la alte scumpeturi iesi tot asa la revizii si la carburant. Sa iei taxiul? Sa mergi cu trenul sau ia-ma nene? Sau chestia aia noua blabla car. Si cu partea fiannciara e la fel: muncesti si dai juma' de salariu pe mancare. No cu asta ce facem? ne apucam de mancat paste chioare si barabule ca sunt mai ieftine? )) Iar o dam in altele doar ca sa discutam.
    sigpic

Comment

• eu dau 1100 euro/an pe combustibil (aprox 21.000 km)...deci la 10000 km...apox 500 euro+80 euro asigurari+100 euro revizii: 780 euro/an doar costul de rulaj. Pentru 80% din romani asta inseamna doua salarii/an, daca mai pui si costul masinii...mai pui inca aprox 4 salarii pe an...deci fix jumatate de an pt 10000 km/an. Asta pt o masina noua.
      De fapt, confom excelului (am trecut tot acolo...inclusiv odorizantul de masina). Costul pe an imi este de 2200 euro/an pt 10 ani utilizati.
      @pilifida pt 6-8.000 km/an nu se merita sa-ti iei masina. Eu fac aprox 6000 km/an doar acasa-servici-acasa+drumuri prin oras. De 6 luni merg cu mijloacele de transport/taxi. Am iesit cam la jumatatea pretului fata de masina. Si sincer...daca nu erau niste situatii independente de mine, in oras nici nu as circula cu masina. Ramane un concediu pe an pentru romanul mediu...pt aia nu se merita masina. Si daca totusi vrei masina, iti iei o masina de 2-3.000 euro. Pe care o scoti de 4-5 ori/an din garaj/curte/parcare. Si aia te tine inca 10 ani...

Comment

• Comparatia cu mancarea nu e buna, mancarea tine de supravetuire.
        Fiecare decide pentru el.
        Personal, am nevoie de masina.

Comment

• Pentru 50% din posesorii de masini masina este un moft (foarte scump...in care investeste mai mult decat in santate+educatie), pentru 30% este de foarte mare ajutor (aici ma aflu si eu)...iar pt 20% este o necesitate (poate am fost optimist cu 20%...poate chiar pt un 5-10% este o necesitate).

Comment

• Sunt de acord ca nivelul de trai al tarii este asa cum este. Ok bun. Si atunci intreb iarasi, care e solutia? Mergi la mare cu familionul, cu tonele de bagaje cu trenul? Vrei sa ii arati la fi-tu transfagarasanu, incepi sa iti suni prietenii? Ai vreo nevoie urgenta apelezi la unchiu' de gradu' 2? De fiecare data mergi la tara la bunici cu rata? TREBUIE masina. E un moft sa mergi cu ea la servici in conditiile in care ai transport in comun. Dar pentru altfel de nevoi masina trebuie. Iar probabil ca "saracii" aia care fac doar 3000 de km pe an cu masina, o tin fix pentru ce am enumerat eu mai sus. Iar automat costurile scad (nu mai baga atata carburant, revizii mai rare etc). Si pentru plusul ala de confort merita sa se uita 290 de zile din afara la masina. Daca nu, mergi cu tot calabalacul cu rata, ca deh, costurile pe 10 ani nu se amortizeaza.
            Nu ai masina, vrei sa faci un gratar sau sa mergi cu cortul, atunci stai la personalu' de ora 10, si te apuci sa indesi la bagaje deasupra si pe sub picioare )).
            sigpic

Comment

• Am fost in N concedii cu trenul/avionul. Din nefericire sotia are rau de avion...asa ca de vo 12 ani sunt obligat sa merg cu masina. Pentru un efectiv de 1-2.000 km/an...nu merita sa dai 3000 euro/masina (nu disutam de masina noua...unde este dezastru). Si 90% din populatia romaniei...foloseste masina doar pt mers acasa-servici. In concedii merg cu trenul (din toate cunostintele mele, doar 3 merg cu masina in concediu...).

Comment

• Ai mașină, ai necazuri;
                N-ai mașină, ți-e necaz.

Acum depinde ce alegem.
                Last edited by MihaiiahiM; 21 June 2016, 11:12. Reason: Automerged Doublepost
                sigpic

Comment

• Inchirierea unei masini pt concediu este o solutie...
                  Nu stiu daca poti sa si iesi din tara cu o astfel de masina inchiriata.
                  Dar pe de alta parte este mult mai comod sa ma urc in masina si sa plec cand doresc sau cand situatia impune, fara telefoane pt rezervare sau ce mai implica asta. Adica domnia se plateste...
                  ex:
                  Logan Laureat 1,2 16V mpi E5N-2012-->2022(112.100km)
                  Logan Preferance 1,5dci E3/03-2006-->2012(76.100km)

Comment

• Nu e numai "domnie". daca nu ai masina esti dependent de transportul in comun care la noi in tara e dezastru.
                    o/____\o
                    (i)
                    .........

Comment

• Pe mine daca ar fi sa merg de acasa la munca(Tunari-Universitate) cu mijloacele in comun zilnic,m-ar costa asa:maxi-taxi dus-intors 6 lei,cartela metrou 2 calatorii 5,in total 11 lei;
                      Daca ar fi sa merg cu masina tot aceasi distanta aproximativ 36 km(dus-intors),m-ar costa carburantul 8 lei(motor 1.6 16v pe gpl)..in concluzie,nu prea ma incanta si renteaza sa merg cu mijloacele in comun,mai ales ca te descuric altfel cu masina personala..

Comment

• Daca masina ar avea nevoie doar de carburant, calculul tau e ok.
                        Dar achizitia masinii+asigurari+taxe+revizii+cauciucuri si altele nu se pun?
                        Cand se vor mai pune si taxe d etranzit pentru orasele mari, atunci majoritatea vor lasa masinile in parcare.
                        In Stockholm taxele de posesie si parcare a unei masini depasesc cheltuielile lunare cu combustibilul si intretinerea. Sa vezi ce transport in comun au...

Daca ai plati parcarea cat stai la munca in Bucuresti mai mult decat te costa transportul in comun, ai mai veni cu masina?
                        Ai loc de parcare la firma sau lasi masina la marginea strazii, sufocand traficul oricum intens?
                        Last edited by mr.K; 23 June 2016, 12:46.

Comment

• Dar timpul pierdut cu mijloacele de transport nu valorează nimic?
                          De curiozitate: în cât timp parcurgi traseul cu mașina și în cât timp cu mijloacele de transport în comun?
                          sigpic

Comment

• Calculat pe logan-ul meu vechi (1.4mpi...aproape 200.000 km). Costul masinii+intretinere (asigurari revizii etc)/100km mi-a iesit cat costa si benzina (n-am avut gpl...asa ca ...)...Si mi-a iesit un aprox 30lei/100km (29.3 lei/100km). Deci...cam dublezi pretul bezinei.
                            Sunt curios asta micul de 0.9 cum o sa fie...

MihaiiahiM ai ramane socat...dar de multe ori mai rapid este cu transportul in comun. In TM de exemplu. de acasa la servici fac cu mijloacele de transport in comun aprox 30 min. Cu masina, am avut zile in care am facut si 45 min. Adevarat...sunt zile cand fac 15 min.
                            De regula dimineata fac cam 20 min cu masina sau 30 min cu tramvaiul. Seara fac aprox 40 min cu masina si 30 min cu tramvaiul

Comment

• Oau, unde s-a ajuns cu calculele Nu uitati uzura cauciucurilor... de la stergatoare

Comment

• razvanCC nu's cum este la tine...dar la mine eu trebuie sa le platesc pe toate...si se strang....

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google