Logan 0.9 90 Cp Sau 1.5dci 75 Cp

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Cu tramvaiul e cel mai rapid sa ajungi undeva. Important este sa circule corect, sa fie destule tramvaie la strada.
    Aici nu sta bine transportul in comun din Romania.
    Las' ca vine Firea la Bucale si rezolva tot.

Comment

• In primul an mi-a iesit un cost al masinii de 1,13 ron/km (însumând taxe de inmatriculare, asigurare, taxe si impozite, timbru de mediu, carburant si alte accesorii: jante, cauciucuri, cotiera etc.
      In cel de al doilea an mi-a iesit un cost de 0,79 ron/km.
      Masina este bun care toaca bani, daca merita sau nu, fiecare trage concluziile. Un lucru este cert, la orice ora din zi, exista posibilitatea sa te urci si sa pleci prin tara, pe unde te taie capul.
      Personal sunt constient ca intretinerea este costisitoare, in general ma declar multumit. Asa ca e mai ieftin, noua/sh sau transport in comun, nu prea isi au rostul astfel de discutii.

Comment

• Eu am diesel, consum mediu 4,5%, rovigneta+asigurare+impozit=~750lei, fac cam 50.000km/an.
        sigpic

Comment

• In primul an mi-a iesit un cost al masinii de 1,13 ron/km (însumând taxe de inmatriculare, asigurare, taxe si impozite, timbru de mediu, carburant si alte accesorii: jante, cauciucuri, cotiera etc.
          In cel de al doilea an mi-a iesit un cost de 0,79 ron/km.
          Nu vad amortizarea masinii, care e cea mai importanta.
          (Valoarea masinii-pretul de revanzare)/nr ani cat o folosesti

Masina este bun care toaca bani, daca merita sau nu, fiecare trage concluziile. Un lucru este cert, la orice ora din zi, exista posibilitatea sa te urci si sa pleci prin tara, pe unde te taie capul.
          Cel mai important aspect, cat timp banii sunt suficienti.
          Last edited by mr.K; 23 June 2016, 12:55.

Comment

• Loc de parcare am la munca...iar eu fac de acasa pana la munca,dimineata la 6:30,cam 15,20 min..iar cand plec de la munca,ora 15,fac cam 30 min..Pe langa drumul zilnic,trebuie sa te mai si opresti pe la un magazin sa faci niste cumparaturi,sa cumperi niste bidoane cu apa,etc..daca faci asta cand mergi cu mijloacele in comun,nu prea iti mai convine..mai ales cand sunt afara 35 grade vara sau -5,-10 iarna.asigurarea masinii este 700 pe an,iar revizia o fac la 15000 km,adica odata pe an(400 lei revizia+100 lei gpl-ul)..consider ca sunt mai multe avantaje cand ai o masina,fata de dezavantaje..

Comment

• @aris86 - vezi ca ai calculat greșit, cred ca ai pus la calcul asigurarea doar pe jumătate de an.
              sigpic

Comment

• mr.K asta depinde de nr de km. Una inseamna ca masina sa faca 40.000 in 10 ani...si alta este sa o socotesti la 200.000 km in 10 ani

MihaiiahiM cum de faci asa de mult?
                Last edited by bolovan; 23 June 2016, 12:56. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Originally posted by animax20000 View Post
                  Pe mine daca ar fi sa merg de acasa la munca(Tunari-Universitate) cu mijloacele in comun zilnic,m-ar costa asa:maxi-taxi dus-intors 6 lei,cartela metrou 2 calatorii 5,in total 11 lei;
                  Daca ar fi sa merg cu masina tot aceasi distanta aproximativ 36 km(dus-intors),m-ar costa carburantul 8 lei(motor 1.6 16v pe gpl)..in concluzie,nu prea ma incanta si renteaza sa merg cu mijloacele in comun,mai ales ca te descuric altfel cu masina personala..
                  Iei abonament la metrou, 70 lei si iesi mai ieftin.

Daca exista alternative, apelati la ele pentru fluidizarea circulatiei. Si asa capitala este cum este la orele de varf...

Comment

• mr.K asta depinde de nr de km. Una inseamna ca masina sa faca 40.000 in 10 ani...si alta este sa o socotesti la 200.000 km in 10 ani
                    Media la posesorul roman de masina e de 10 mii pe an.
                    Cam putin pentru moftul de a avea masina, ar gandi un vestic.
                    La noi, moftul si fudulia sunt ceva normal, deci masina se justifica si la 4000 km pe an.

Comment

• Originally posted by bolovan View Post

MihaiiahiM cum de faci asa de mult?
                      Fac multe drumuri în afară tarii, Europa de vest. Fac cam 50000km pe an, iar la fiecare 3ani schimb mașină. O schimb, nu pentru ca ar apărea probleme la 150000km, ci pentru ca vreau sa fiu liniștit când ies din tara. Sunt prea sărac ca sa îmi permit o depanare și o reparație prin Germania. Așa mai bine o schimb la fiecare 3 ani și sunt acoperit de garantie.
                      sigpic

Comment

• Originally posted by MihaiiahiM View Post
                        @aris86 - vezi ca ai calculat greșit, cred ca ai pus la calcul asigurarea doar pe jumătate de an.
                        De unde stii ca am pus pe jumatate de an.

În primul și al doilea an pe RCA și casco am plătit cate 3500 ron. Asa ca e scumpa întreținerea și când mai aud ca se vaită pentru 300 ron la RCA, inseamna ca nu ar trebui sa iti iei masina.

Anul trecut am dat 2200 (casco + rca). Cam la 14000 km/an, e cam scumpa întreținerea, dar merita.
                        Last edited by aris86; 23 June 2016, 13:31. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• E o. Am greșit eu. Eu çalculam pe 100km. Ok.
                          sigpic

Comment

• Oricat o invartim trebuie sa recunoastem ca uneori e greu, dar avem lux. Sa ne uitam nu mai departe de bunicii nostrii ce putine isi permiteau la varsta noastra si pentru mijlocul ala de transport rudimentar (care aveau cal etc) cat de mult munceau in fiecare zi

Comment

• Cu alte cuvinte,
                              Circul in medie 12.000 km pe an si as vrea sa aflu consumurile pt cele doua variante de motirizari, precum si cat costa reviziile anuale la cele 2 motorizari.
                              nici nu mai conteaza cat costa pentru fiecare motorizare, oricum merita, pentru libertatea de miscare.

Comment

• Originally posted by cretu_f View Post
                                As dori sa achizitionez un logan II nou, dar nu m hotarasc asupra motizari.
                                Circul in medie 12.000 km pe an si as vrea sa aflu consumurile pt cele doua variante de motirizari, precum si cat costa reviziile anuale la cele 2 motorizari.
                                Cred ca acum are suficiente date initiatorul discutiei pentru a lua o decizie.
                                Se ramifica foarte mult discutia fara prea multe date noi.
                                Logan GPL 1.4

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google