Problema Motor 0.9 TCe

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • mr kk de la iași ca de obicei pe lângă subiect
    ai report!

    Iti urez sa ai parte in noul an de multe tone de ...litere duble.
    Last edited by mr.K; 23 December 2017, 08:58.

    Comment


    • Renault se lauda ca lantul tine pe viata, nu da un interval de schimb. Tu ca om de buna credință, cumperi un produs în care ai încredere ca nu te va lăsa în drum în primii 100000 km, ca în cazul curelei care trebuie schimbata la 4 ani sau 60000/80000 km după caz.
      Majoritatea dintre voi nu vor as accepte ca s-ar putea sa va pice lanțul, treaba voastră, voi o sa aveți un soc, când o sa constatați ca Renault (Dacia) v-a păcălit.
      Last edited by aris86; 23 December 2017, 09:07.

      Comment


      • Cel mai bine inveti sa-ti tii gura cand viata iti da peste nas.
        Sa nu pice lantul fix cand au nevoie cel mai mult de masina.

        Comment


        • Ca de obicei, unii neposesori de TCe știu ei mai bine...

          0,9 TCe are nevoie de ulei ce respectă RN0710, restul irelevant
          Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.

          Comment


          • Sunt uleiuri ce exced norma lu' peste prajit, mult mai bune ca Dacia OIl si Elf.
            Dar probabil ca orice ulei pui in motor, nu poate compensa o greseala de proiectare care duce la uzura prematura a lantului.

            BMW a recunoscut asta, la motoarele cod N47 si a schimbat lantul inclusiv la masini iesite din garantie.
            Apoi au renuntat la motor.
            Renault trebuie sa mai fooseasca fo' 20 de ani motorul asta, altfel nu iese profitul din reciclate.

            Comment


            • Se zvonește ca vor scoate 1,3 turbo 115 CP, oare vor sa înlocuiască 0,9 și 1,2 TCe?

              Comment


              • Pe Logan putin probabil sa-l puna, ar deveni prea scumpa masina. N-au pus ei 1.2 tce din aceleasi motive.

                Comment


                • Salut, am un sandero stepway 0.9 tce din 2015, euro 6, are vreo 30k. Am observat inca de pe la inceput de cand l-am luat o problema care initial nu a parut sa prezinte vreo importanta dar acum a inceput sa devina frustranta. In conditii de trafic de oras se intampla sa schimb treptele 2 cu 3 si in 3 sa ajunga pe la 1200 - 1400 rpm. Problema e ca la accelerare pur si simplu acul ramane pe turatia asta si o simt cum da sa accelereze si imediat da in nas, apoi se repeta si mearge asa in suturi pana cand scot pe liber, turez un pic motorul si apoi bag inapoi intr-a 2a(uneori totusi isi revine dupa 3-4 secunde). Nu e trepidatul clasic cand motorul se opreste din cauza ca e subturat, 1400 rpm intr-a 3a e suficient ca sa accelereze daca ii dai gaz. Nu se reproduce foarte usor dar e suficient cat sa imi strice cheful aproape zilnic. Le-am scris si celor de la Dacia la vocea clientului sa vedem ce zic. In reprezentanta inca nu am ajuns, imi e ca ma duc si ma chinui cu cei de acolo jumate de zi sa reproduc problema asta si nimic(ca deh, nimeni nu mai e bolnav cand ajunge la doctor). Aveti vreo idee in sensul asta?

                  Comment


                  • Semnele acestea seamănă cu ce am pățit eu când foloseam limitatorul de viteză fără a-l seta pe vreo viteză. Avea --- liniuțele afișate.

                    Comment


                    • Da, limitatorul de viteza sta ON in general si afiseaza -- daca nu i-am impus o viteza. Il folosesc in oras, il mai pun la 62 si uit de el. Prima data am furat-o cand aveam crusie-ul activ + mem si m-am oprit la un rosu, tin minte destul de bine incidentul, am plecat si am accelerat pana la un 3000 rpm si apoi cand am schimbat a inceput sa se gatuie, pur si simplu nu vroia sa mai plece. Am luat claxoanele de rigoare pana am reusit sa ma pun in miscare, asta se intampla acum 2 ani. Sa inteleg ca ar semana mai degraba cu un bug software si nu o problema a motorului / turbinei? O sa merg cu el inactiv pentru o perioada sa vad cum se comporta in cazul asta. La ultima revizie am intrebat daca masina a logat ceva si evident log-ul era gol. L-am zis de incident si au dat din umeri, au crezut ca fac misto de ei.

                      Comment


                      • Și eu cred că este un bug software. Mi-am descris și eu problema acum un an pe forumul sanderiștilor. Și am primit explicația (cu care nu sunt de acord) că "este normal, nesetat acționează ca și cum ar limita la 30 km/h".

                        Nu sunt de acord cu această explicație. Dacă l-ai avea setat la 30 km/h, ai observa limitarea la aproape fiecare plecare de la semafor, când ai trece în a 3-a. Și ai depăși limitarea doar apăsând la podea accelerația. Dar nu, când limitatorul este activ dar nesetat (---), pleci în peste 90% din cazuri bine merci, treci în a 3-a și a 4-a, fără să apeși pedala la podea. Se întâmplă ca limitarea să se angajeze în restul de cazuri. N-am remarcat o cauzalitate certă iar de vreo 7 luni de când am ajuns la propria concluzie și reglez mereu limitatorul, nu am mai văzut problema. Dar atunci când mi se întâmpla, am impresia că era nevoie de o succesiune de comenzi: de ex, plecare de pe loc, schimbare tr 2, accelerare, apoi oprire accelerație (ca și cum traficul încetinește prin intersecție în loc să continue accelerația), eventual călcare ambreiaj și mersul încet la liber. Când se face spațiu în față și recuplezi ambreiajul în tr 2 și vrei să accelerezi, dai de limitare. Posibil să mi se fi întâmplat și în tr 3 și am redresat retrogradând în tr 2, dar și în tr 2 cu redresare prin retrogradare în tr 1.

                        Altfel, dacă nu intervin aceste călcări ale ambreiajului sau ridicări ale pedalei de accelerație, pleci lejer de pe loc și te duci la ce viteză vrei chiar și cu limitatorul pe ---. Odată ce ai depășit 30 km/h, el nu te mai limitează. Cred că sunt două bucăți de software prin acest ECU. Una știe că nu are nimic setat și te lasă să pleci ca lumea de pe loc. Iar altă rutină este apelată în alte condiții și crede că ai limita setată la 30, deși nu o ai.

                        Comment


                        • Bun, inseamna ca nu sunt singurul cu problema asta. Ieri am scris catre vocea clientului, astept sa ma contacteze si le descriu problema mai pe larg, sa vedem daca ei au vreo rezolvare la simptomele descrise. Asta ar fi a 4a problema in nici 2 ani jumate. Prima s-a lasat cu OTS, era ceva legat de capetele de bara, zdranganea rau pe fata cand treceam peste obstacole gen sine de cale ferata la treceri. A 2a a fost horror ca imi vibra masina la 90km/h. Am rezolvat singur, era o anvelopa cu probleme iar expertii mi-au schimbat doua jante si m-am plimbat prin service ca pe la biserica pret de vre-un an(da, e amuzant). Apoi mi-au schimbat un brat de stergator care a avut defect de fabricatie si acum asta. Ar mai fi una legata de aeroterma care vibreaza usor in treapta 3, cica prinde frunze. De vis!

                          Comment


                          • @yeu1 ceva noutati?
                            Astazi am patit urmatoarea chestie: eram in Tr-a II-a pe la 1500-1600 rpm (motorul relativ rece)...si am calcat (nu tare) acceleratia...si masina a inceput sa incetineasca pana la relanti. Am incercat sa calc acceleratia de vo 3 ori...dar nu si-a revenit. Si-a revenit dupa ce am calcat ambreiajul...si am dat drumul...atunci si-a revenit.
                            Eu am senzatia ca-i ceva problema de soft. Nu aveam nici CC pornit dar eram in modul Eco
                            Dar...am patit sa mai faca la fel, si la viteza (eram in tr-a IV pe la 60km/h si acceleram)...si brusc am simtit cum usor pierde din putere...si si-a revenit...nu eram nici in modul Eco si nici cu CC-ul sau limitatorul activat.

                            Comment


                            • Nu sunt prea bune uleiurile de la producatorii de automobile. Se pare ca pentru unii dintre voi, uleiurile Dacia sunt APA SFINTITA (de fapt, pentru unii, orice "scuipa" Dacia/Renault e sfant...).

                              Se intampla si pe la marci serioase precum BMW spre exemplu, nu doar la Dacia/Renault. Luati "DE ACI", cum se spune:

                              What you see is what you get... in engine.http://bmwservice.livejournal.com/27699.html


                              Mai mult, BMW chiar recomanda Castrol in detrimentul uleiului propriu. La Dacia in schimb, nici vorba de asa ceva! Orgoliul e prea mare.
                              Last edited by Sifredi; 3 January 2018, 23:08.

                              Comment


                              • Un motiv real pentru care poti alege uleiurile Dacia, BMW sau VW e ca nu sunt contrafacute. Oricum firmele astea nu produc uleiuri, ele sunt facute de altcineva.
                                Testul ala e irelevant pentru ceea ce trebuie sa faca un ulei.
                                Si vezi ca BMW nu mai recomanda de ceva timp Castrol... S-au mai schimbat lucrurile.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google