If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Cand se rupe o curea de distributie este o problema de motor?
Motorul in sine nu are probleme gen batai de biele sau mai stiu eu ce
Nu este problema de motor, dar cu siguranta motorul nu va fi functional dupa un astfel de eveniment.
In plus, daca pentru curele de distributie sau accesorii exista intervale de schimb mentionate clar, nu acelasi lucru putem spune si despre lant. El nu apare sub nici o forma in fisa de intretinere, deci ...
Asa este nu este mentionat si asta cred ca este o greseala din partea dacia
La alte marci este trecut la un anumit interval de timp o verificare a lantului de distributie
Un avantaj este ca din partea lantului ai o avertizare cum ca este pe duca
Ma refer la zgomotul produs de aceste cand incepe sa se intinda mai mult decat trebuie
Si mai este o chestie interesanta
Beneficiez de o garantie de 2 ani de zile pentru lantul de distributie
Ceea ce la distributia pe curea nu prea exista
Beneficiez de o garantie de 2 ani de zile pentru lantul de distributie
Ceea ce la distributia pe curea nu prea exista
Si la curea beneficiezi de garantie daca este de origine in numarul de kilometrii sau in limita de ani specificata pentru revizie daca montarea se face intr-un service autorizat.
I have no special talent. I am only passionately curious.
Un coleg de birou a experimentat un zanganit de la distributie, s-a dus la service si cei de acolo au comandat direct kit-ul de inlocuire, foarte prompti.
La el a aparut la putin peste 100.000 km si aproape 5 ani de exploatare destul de dura cu schimbat la turatii inalte si mers destul de sportiv.
Exceptand buba asta nu are ce sa-i reproseze la motor, mai ales ca-i schimba consumabilele la 10.000 km si "trage" ca in prima zi.
Si la curea beneficiezi de garantie daca este de origine in numarul de kilometrii sau in limita de ani specificata pentru revizie daca montarea se face intr-un service autorizat.
Parerea mea este ca nu nimeni 4 ani garantie la o piesa
Ei zic ca dau garantie cat dau producatorul (4 ani sau 60000 km), desi in realitate pot da 2 ani, desi cu ANPC poti dobandi 4 ani la curea sau 60000 km ca este specificat in manualul de intretinere.
ÃŽn afara de mine nu cred ca mai este cineva cu peste 100.000 km
Cat despre fiabilitatea mai buna sau mai proasta a acestui motor nu aveti cum sa ma convingeti pe mine
Eu stiu cel mai bine in ce conditii a fost exploatat si pe unde a umblat
Motorul este fiabil .
Exact, fiabilitatea e strans legata de modul de exploatare si de standardele fiecaruia(asteptari de la masina in materie de performante si asteptari legate de cheltuielile de intretinere).
Ca si mare relevanta are pentru mine ce crede o persoana care schimba e lanturi de distributie garantate pe viata si spune ca motorul nu are probleme. Probabil lantul face parte din trenul de rulare, nu din motor.
Universul meu nu se invarte in jurul rombului, pot vedea clar ticalosiile Renault.
Dar, ca idee.
Daca in 4 ani/60k da dracu si se rupe cureaua de distributie la masina noua, Dacia e obligata sa-ti faca motorul si distributia.
Daca in 4 ani te duci cu placutele/discurile si zici ca ti s-au uzat si le vrei schimbate pe garantie, au dreptate aia de la Dacia sa se cracaneze de ras.
Eu nu am avut 4 ani
Numai 3 sau 100.000 km
Am acceptat ideea ca 0.9 are probleme cu lantul de distributie sau atat este viata lui
Dar motorul in sine nu are probleme gen batai , sparturi consum de ulei
Nici macar turbina nu a avut problene, pana acum
Cat despre motorul de 1.0 sce nu pot spune acelas lucru
Sunt 2 cazuri de motoare schimbate in garantie la reprezentanta unde fac reviziile
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment