Problema Motor 0.9 TCe

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• In TM nu au auzit de Elf? Banuiesc ca ai platit revizia. La Tg Jiu, anul trecut la motorul 1.2 s-a pus ulei Elf 5w40.
    Asta fara sa le spuna cineva ce ulei sa foloseasca.
    Last edited by C.Mike; 29 March 2018, 09:32.

Comment

• Pai data trecuta au pus ELF.
      Da, am platit revizia.
      Nu-i problema....nu tin 20k uleiul. Maxim 10k

Comment

• Este o reparatie la un 0.9 care are aprox 200.000 km
        Reprezentanta a ales sa puna ulei Elf 10w40
        Attached Files
        Last edited by 77sky; 30 March 2018, 18:04.
        sigpic

Comment

• M-am uitat...la mine scrie si de 10W40 in fisa de intretinere (online).
          Deci este ok. Sintetic sa fie
          Si sa fie conform normelor renault.

Comment

• De ce sa decida reprezentanta sa puna Elf 10w40 si nu decide clientul sa puna Elf 5w40? Masina e a clientului, nu a reprezentantei.
            5w40 e peste 10w40.

Comment

• Nu stiu, n-am facut teste...n-am laborator de teste mecanice.
              Producatorul a facut masina cu niste specificatii...nu clientul

Comment

• Originally posted by stoicanu View Post
                Este o reparatie la un 0.9 care are aprox 200.000 km
                Reprezentanta a ales sa puna ulei Elf 10w40
                A schimbat alternatorul, baia de ulei, electrovana defazor, accesoriile și reprograma injecție, de ce?
                Last edited by 77sky; 30 March 2018, 18:05.
                Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.

Comment

• Buna intrebarea lui mr.K. Mai ales la cei care platesc reviziile. Nici nu vreau sa ma gandesc ce discutii o sa apare la cei cu reviziile "gratuite". Punem ce este mai ieftin.
                  @bolovan. Pe fisa de revizii este trecut si 5w40. Daca ai de ales, alegi ce este mai bun. Parerea mea.
                  Last edited by C.Mike; 30 March 2018, 11:12.

Comment

• Este cumva legata de ulei electrovana aia? Sa fie cumva cauza pentru care a schimbat lantul de doua ori?

Comment

• "Pentru că clientul" vrea ieftin eventual cu ulei de firmă luat din "sursă de încredere".

Reprentanța vinde 5w40 doar că nu e la Dacia oil ci Elf evolution RN-tech 7711584304 1L ulei 5w40

Electovana defazor e un "robinet de ulei" comandat electric, are influentă dacă nu mai ai tot uleiul în motor
                      Last edited by t0rquemada; 30 March 2018, 11:16. Reason: Automerged Doublepost
                      Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.

Comment

• @t0rquemada si anume? Impiedica scurgerea uleiului din anumite zone in baia de ulei?

Cred ca m-am prins. Este pentru VVT...practic aia regleaza presiunea ditre roata dintata si ax...practic stand pe o panza de ulei...se schimba momentul de deschidere/inchidere a supapelor de admisie.
                        Si daca am intuit corect...atunci n-are treaba cu distrugerea lantului.
                        Last edited by bolovan; 30 March 2018, 11:25. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Banuiesc ca au ales sa puna 10w40 din cauza numarului mare de km
                          sigpic

Comment

• Nu, nu lasă uleiul în fulia defazoare, decât când vrea injecția

de la 3.10 în filmulețul de mai jos
                            The Energy TCe 90 is the first 3-cylinder engine of Renault. It completes the Energy Petrol range with the Energy TCe 115.

Comment

• Originally posted by t0rquemada View Post
                              A schimbat alternatorul, baia de ulei, electrovana defazor, accesoriile i reprograma injecie, de ce?
                              Din cauza stilului de condus a tabacit baia de ulei
                              Sistemul de injectie era dat peste cap din cauza limitarilor primite
                              Electrovana pierdea ulei care a ajuns pe cureaua de accesorii si pe alternator
                              sigpic

Comment

• Aha...gata, am priceput

stoicanu din cate stiu eu...totul tine de vascozitate cifrele alea...nu au treaba cu calitatea uleiului. Tie ti-au pus doar un ulei mai gros la temperaturi scazute (da...poate avea logica...la temperaturi scazue ai jocuri mai mari...prin urmare...un ulei mai gros...mai amortieaza din jocurile alea...pana ajunge la o tmeperatura mai mare)
                                Mergi sportiv? cu masina? Mai mult in oras sau in exterior?

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google