Salut! Un clanc la schimbarea vitezelor poate sa fie cauzat de suportul motor. L-am schimbat azi. 400 lei suport motor + 250 lei suport ridicare/suspendare motor. Unelte necesare: cheie dinamometrica, tubulara 16 cu prelungitor, tubulara 13.
Revizii/reparatii 1.0 SCe
Collapse
X
-
-
L-am cumpărat. M-am saturat ca toți nepricepuții sa bage cricul sub baia de ulei și să-l ridice până în slava cerului astfel slăbind și suportul de la cutie. M-am apucat de meșterit că nu se poate cu mecanicii ăștia. Nu mai zic de cheie dinamometrica sau să cunoască și ei cuplurile de strângere. Mulțumesc Gil pentru informații!
- Likes 5
Comment
-
Salutare!
Am o patina rupta la distirbutie ,de mai bine de un an de zile, si nu gasesc o varianta de a rezolva problema.Poate a mai trcut cineva prin o problema asemanatoare, si imi poate spune cu a rezolvato. Precizez ca este motor B4D400 2017 , iar aceasta distirbutie cu care vine echipata din fabrica nu se mai produce. Varianta inlocuitoare(un cod sau coduri eventual) sau o patina .
Multumesc
You do not have permission to view this gallery.
This gallery has 3 photos.
Comment
-
Salutare, putin probabil sa gasesti patina noua separat, aceasta este inclusa in kitul de distributie, apoi codurile OE se obtin si verifica doar pe baza seriei VIN (subliniez asta), totusi vezi si atasat doar ca exemplu pentru un motor B4D400 din 2017 (ex serie motor R031xxx si repet ca asta se face doar pe baza VIN):
Comment
-
Salut,
Multumesc pentru raspuns.
Codul din poza 1, 8201714682 este cel din fabrica care nu se mai fabrica , ca alternativa din cele doua coduri din poza 2 , 130C12067R respectiv 130C18148R pentru ambele ar fi nevoie de inlocuit variatorele si pinionul de la arbore ..pentru ca lantul are alt tip de zale..daca o sa poti verifica si acest lucru, cand poti daca vrei.
Multumesc
Comment
-
Exact, iar despre asta s-a mai discutat in acest topic, ex (prin Februarie 2022) aici:
Originally posted by Cristi822 View PostDa si aici la 1.0 sce nu se mai gaseste pe stoc lantul cu care a venit din fabrica, se schimba pinioanele de la cele doua defazoare admisie/evacuare sa poata acomoda ce se gaseste acum pe stocuri.
Comment
-
Am citit ,dar din cate am observat problema a ramas nerezolvata.
Eu ma gandesc la doua variante:
Varianta 1 - codul 8201741144 --care teoretic trebuie sa contina :
1x Lant distributie
1x Întinzator hidraulic lant distributie
2x Patina ghidare/tensionare lant distribe
1x pinion arbore cotit
2x pinion defazor arbore came admisie/evacuar
Varianta 2
130C16661R - kit distributie(lant+patine+intinzator);
130251523R -pinion (ce defazor) evacaure;
130258852R- pinion (cu defazor) admisie;
p.s.- ar fi si varianta 3 pe care am incercat-o deja ..si nu a functionat, si anume:
130C16661R - kit distributie(lant+patine+intinzator);
130250493R - pinion evacaure (fara defazor);
130248145R - pinion admisie (fara defazor);
130214844R - pinion arbore cotit
Poate cineva a rezolvat aceasta situatie cu unele din variantele astea, sau poate prin alt mod , va rog sa imi spuneti.
Multumesc
Comment
Comment