Schimbare Schimbator Dacia Logan 2018

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Ca idee eu, la loganul vechi adica L1, cu timoenrie pe cabluri, am scoso cu 2mopsuri/clesti si inca un prieten. O persoana tine tija fixa cu un mops/cleste si o alta cu mops/cleste roteste maciulia (eventual invelita in carpe, daca nu vrei sa o strici) daca o rotesti de 2/3 ori cedeaza plasticul din interior si iese.

Dar atentie asta era la L1, si cu mare grija sa ti schimbatorul blocat, asa cum a zis si Torque, se poate strica timoneria. Dar daca vrei sa te risti si nu iti pasa de ce se poate strica, e o solutie zic eu mai safe decat cea din video

sigpic

Comment

Dar ce ziceti de un ciocan care să "percuteze" de jos in sus?

Ar fi o idee bună sau nu?

La modul la care ciocanul va izbi în baza nucii (dedesubt) iar schimbătorul se presupune că va sta pe loc, credeți că s-ar putea beli ceva pe acolo?
      http://www.loganclub.ro/forum/pictur...pictureid=8026

Comment

mai bine un flex cu percutie.

acuma serios, sper ca glumeai/erai ironic.

sigpic

Comment

Hmmm, da și nu. Poate mai mult deznădăjduit.

Pe de altă parte, mă tot uit pe tutoriale Renault / Dacia...
          ...și la toate observ că nuca se extrage prin "forță".

Deci din nou hmmmm...

Comment

paote nu iti mai intra maisna in viteze ulterior.
            As zice sa o lasi balta ca vei strica ceva in mod sigur.

Comment

Dai cum am dat si eu 5 ron la dezmembrari iei o tija cu nuca montata si te joci cu ea cit vrei, nu faci experinte pe masina.

Comment

Eu as zice s-o lasi balta Catalin S. , oricum o sa iasa o cacioreala...La mine la FIAT a iesit nuca aia in timp ce mergeam )) si nu a mai mers pusa inapoi. Am incercat diverse solutii, chiar si cu o nuca luata din Vitan din aia universala, nu a mai mers ca la inceput. Eu zic sa-i dai pace ca o sa dai in altele

Comment

Stați, fraților, că mi-e dragă mașina, normal că nu doresc să-i fac rău...

Și apoi nu am găsit banii pe jos, nu i-am primit moca și nici nu i-am câștigat la 6/49 să-mi permit experimente.

Oricum, la câte aveam de gând să modific, mai bine o las baltă... aștept să iasă din garanție și-oi mai vedea după (T0rquemada mai știe una-alta despre ideile mele), deoarece nu vreau să risc pierderea acesteia (a garanției).

Mulțumesc oricum pentru sdfaturi și griji!

Comment

Da... pare extrem de complicat si nu as vrea sa stric ceva... Imi e cam mila de ce fel de forte trebuie aplicat schimbatorului ca sa scoti nuca. Deocamdata eu o s-o las balta.

Comment

Am vazut in Vitan nuca de Duster 2 la vanzare, 70-80 lei. La o examinare rapida, interiorului acesteia pare identic cu al nucii montate pe Logan 2. Avea toate nucile posibile de la Dacia si am putut compara. Partea mai grea cu inlocuitul.

Comment

Licitație...

Dau 10 beri cui îmi scoate nuca.

Comment

Daca vreti neaparat sa schimbati acea nuca , puteti taia efectiv cu flexul din schimbator , asta dupa ce tot cu el ati ciopartit nuca veche (ca sa scurtati mai putin din levier) , si asta nu implica forte mari in timonerie.DAR eu as face acest lucru cand masina a iesit din garantie.
                          sigpicLogan , from point A to anywhere in the world .....yeap , no problem!!! but hey!!! you said modern roads right ?

Comment

Ce-i de la reprezentanta ce solutie au? Banuiesc ca cine are nuca originala imbracata in piele este nevoit sa o schimbe mai des deoarece se uzeaza mult mai repede, posibil chiar in garantie (extinsa).

Comment

E și asta o idee, să vorbim la reprezentanță.

Comment

Cata... Ai facut o obsesie ptr nuca. Serios, nu are sens.
                                Nu ati vazut gunoaie facute de reprezentanta?
                                Cred ca torque e de luat inseama pe forumul asta și din câte am înțeles el cam zice sa te potolesti...

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google