Easy-R6 A.k.a. TS4

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Mulțumesc de încurajări și sfaturi. Ca istoric ar fi la 15km s-a schimbat ambreiaj(in urma cu 6 ani - trepidații la cald). De vreun an si ceva s-au intesificat și mai mult aceste vibrații la cald. Acum vreo 3000km schimbat plăcuțe de frâna și a trebuit sa mai scot lichid de frâna ca a început să dea pe afara. Acum vreo 2000km am oprit și când să plec E și nu voia să cupleze nicio viteză- scos cheia din contact așteptat câteva minute și și-a revenit. Aleatoriu poate în ultimii 2 ani și f rar nu cupla R din prima.

    Comment


    • Recomandare, ideal fără IA (Idioțenie Artificială): - dacă nu ai umblat cu mânuțele tale acolo, nu da sfaturi !
      Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.

      Comment


      • , corect.

        Comment


        • catalin , multumesc si eu pentru detalii, acum este putin mai clar si se pare ca ai avut si "antecedente", tinand cont de acestea si erorile citite cu Car Scanner destul de probabil ca ai probleme cel putin cu actuatorul ambreiaj, ambreiajul, dar si celelalte componente ale transmisiei trebuie analizate \verificate.
          In posturile anterioare am atasat procedurile de diagnosticare, ce si cum se poate verifica concret si detaliat (si nu "generic" de pe Idiotenia Artificiala ) insa toate acestea depind si de la caz la (ne)caz.
          Desigur ca te pot ajuta (de la distanta) si sa iti diagnostichezi mai bine masina dar sugestia mea este sa apelezi la cineva care stie "cu ce se manaca" transmisia Easy-R TS4, poate si injectia, daca esti din Bucuresti poti apela ex si la t0rquemada , are experienta cu asa ceva, cunostintele si uneltele necesare, daca doreste sa te ajute iti poate diagnostica masina in mod conform (subliniez asta) si as spune chiar mai bine ca in unele reprezentante, iar acest lucru trebuie facut in mod corespunzator fizic pe masina, plus ca transmisia TS4 are si destule "chichite" care nu sunt chiar asa simplu de gasit\rezolvat, nu degeaba am subliniat\citat din procedura si "Transmiteţi problema la nivelul de expertiză superior”​ (si egal de ceea ce scrie vreun "specialist" in IT). Apoi functie de aceste verificari si rezultate vazut\stabilit ce componente trebuie schimbate sau nu.

          Comment


          • Din păcate sunt din Iași și va trebui să mă descurc cu cele 2 service-uri oficiale de aici. Dacă aș fi fost mai aproape de Capitală altfel ar fi stat treaba. Mulțumesc de implicare și sfaturi.

            Comment


            • Am inteles, discutam pe PM legat de diagnoza.
              Iar despre cele doua reprezentante din Iasi pe forumuri sunt destule "experiente" neplacute (inclusiv cu transmisia Easy-R) cu una dintre ele, cealalta reprezentanta este OK.

              Comment


              • PyRen errors:

                ECU : 11551 BVR_On_CAN_X52_X79ph2_X92
                Screen : DE (STD_B)
                1 - DTC080564 CLUTCH POSITION SENSOR CIRCUIT 3.DEF ALIVE
                2 - DTC078072 GEAR ENGAGEMENT ACTUATOR 1.DEF MEMORISED
                3 - DTC081171 CLUTCH WEAR 1.DEF MEMORISED
                4 - DTC078077 GEAR ENGAGEMENT ACTUATOR 6.DEF MEMORISED​

                Comment


                • Alte chestii constate:
                  Testat cu pyren
                  13 - AC064 [Command] GEAR CHANGE - merge ok - trece prin toate treptele de viteza
                  19 - AC070 [Command] CLUTCH TO ENGAGED POSITION - se termina cu succes si se observa actuatorul cum lucreaza(asta dupa ce am desfacut capul mecanismului)
                  20 - AC071 [Command] CLUTCH TO DISENGAGED POSITION - eroare (rsp: :22:NR:ConditionsNotCorrectOrRequestSequenceError) actuatorul ramane in pozitia engaged

                  Posibil senzor pozitie ambreiaj defect / ambreiaj defect / robotel ambreiaj / calculator (asta mai greu atata timp cat se trimit comenzi catre actuatoare)

                  Ma duc sa o las Bras - sa vada ei ce si cum - Info de mai sus doar pt istoric.
                  You do not have permission to view this gallery.
                  This gallery has 1 photos.

                  Comment


                  • Tot ca info si doar pentru “istoric”, legat de eroarea 1 - DTC080564 CLUTCH POSITION SENSOR CIRCUIT 3.DEF ALIVE a carei procedura de diagnosticare am detaliat-o anterior, tinand cont de “… Acum vreo 2000km am oprit și când să plec E și nu voia să cupleze nicio viteză- scos cheia din contact așteptat câteva minute și și-a revenit. Aleatoriu poate în ultimii 2 ani și f rar nu cupla R din prima” dar si de “20 - AC071 [Command] CLUTCH TO DISENGAGED POSITION - eroare (rsp: :22:NR:ConditionsNotCorrectOrRequestSequenceError) actuatorul ramane in pozitia engaged” sper sa NU fie si o eroare de plauzabilitate sau chiar mai grav numarul de contorizari ale reinitializarilor de schimbare in trepte sau clasa de protectie a ambreiajului 1 (ori 2 sau 3) sa nu fi depasit numarul maxim de contorizari, pentru ca in acest caz nu se pot executa nici comenzile aferente si nici schimbarea ambreiajului sau actuatorului ambreiaj NU rezolva problema, trebuie investigat si calculatorul transmisiei si rescris sau inlocuit, cunosc doua astfel de cazuri cu eroarea DTC080564 (ambele Easy-R JS3 si TS4, useri pe care i-am si ajutat), dar repet ca toate acestea inclusiv cauzele si rezolvarile depind de la ca la (ne)caz si iti doresc sa NU ai asa ceva.

                    Tot ceea ce am scris anterior ramane valabil, trebuie facuta o diagnoza conforma si apoi toate verificarile necesare fizic pe masina, altfel se poate da cel mult “cu parerea” pe forum, rezolva partial sau chiar deloc problema.
                    Sper si ca cei de la Bras vor face toate aceste lucruri in mod corespunzator si sa rezolvi cat mai usor si ieftin problema. Bafta!

                    Comment


                    • Counters pe cutia viteze.
                      You do not have permission to view this gallery.
                      This gallery has 1 photos.

                      Comment

                      Working...
                      X
                      Anulare DPF
                      Politica de Securitate Google