Logan III - Probleme Tehnice

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Atunci vă invit să vă documentați singuri de azi înainte.
    După cum zice Moliere, un prost învățat, e mai prost decât un prost neînvățat.

Comment

• Deci sa intelegem ca tu esti un “invatat”.
      Oricum “documentarea” ta nu prea ajuta pe nimeni cu nimic, colegii care au probleme cu zgomotul acesta de tija doresc sa stie cand cei de la Dacia le vor rezolva aceasta problema, laudarosenia ta ca ai repropgramat personal 20 de masini nu prea intereseaza pe nimeni, bine macar ca nu mai sunt “onomatopee inventate” chiar tu ai scris ca masinile “zornaiau ca toti dracii”, de notat si ca cele 20 de masini s-au nimerit in reprezentante exact “in acel moment acolo” si toate aveau problema asta (iar legat de “personal” de obicei in reprezentante merg cel putin 2-3 persoane de la “centru”, dar doar tu singur-singurel ai facut asta la 20 de masini).
      Apoi despre “18 au rată de succes 100%” nu ai detaliat ce inseamna acest lucru, toti cei de la Dacia au spus ca solutia asta minune cu reprogramare soft este doar de AMELIORARE si nu rezolva in totalitate problema dar la tine “personal” a fost de 100% pe cele 18 masini (plus ca nu ai scris nimic despre celelalte potentiale efecte) si speram ca macar la cele 18 masini zgomotul acesta nu va reaparea (sau si mai grav sa aibe alte probleme).
      Si nu in ultimul rand legat de “documentarea” asta si “Nu este nici un OTS, este un simplu BT, același care era și înainte…Buletinul este actualizat in Update : 14/06/2023” nimeni NU prea te mai crede (vezi si posturile celorlalti colegi), la sfarsitul saptamanii trecute in multe reperezentante nimeni nu se stia de acest BT actualizat in 14/06/2023 care era si inainte, mai ales cum\cand trebuie aplicat chiar daca tot tu ai scris “dar sa stiti ca toate BT sunt actualizate prompt cand exista solutii de remediere. Cel putin de cand ma ocup eu”

PS: apropo, poate tot tu te-ai ocupat “personal” si de reprogramarea soft la Easy-R JS3, pentru ca au fost facute vreo trei resoftari iar efectul a fost un fiasco total “finalizat” cu retragerea din productie. Sa speram ca reprogramarea asta de care te ocupi “personal” nu va avea acelasi “efect”.

Apoi daca reprogramarea asta are “rată de succes 100% de ce naiba cei de la DACIA (nu din reperezentante) NU au aplicat-o inca de la bun inceput si timp de trei ani au produs masini cu aceasta problema tehnica???

Comment

• Intreb si eu pe Gil. Cat crezi ca dureaza procesul de identificare probleme, testare si apoi elaborare solutii plus retestare si adaptare?

Pana si un bug de software dureaza cateva luni. Ce sa mai spui cand software ul e strans legat de parte mecanica/hardware.

Nu sunt invatat, dar vorbeste cu un tester it si iti va explica pe parte de software. Iar cand e combinat cu hardware, timpul creste exponential pentru a gasi rezolvarea.

Iar daca sunteti asa meseriasi, de ce nu ati optat pentru inginerie la Dacia? Credeti ca nu fac angajari la centrele de testare?

Comment

• Chiar daca se fac angajari la centrele de testare Dacia nu stiu cine doreste sa fie coleg de serviciu cu cineva care are o astfel de mentalitate (apropo, mai sunt doi colegi de forumuri care lucreaza la Dacia, dar ei sunt adevarati profesionisti si nu au astel de posturi doar cu mistocareala ieftina, laudarosenie, etc.).

Apoi din cate stiu termenele de rezolvare ale unor probleme tehnice in indusria auto sunt din ce in ce mai scurte, egal daca cauzele sunt HW si\sau mai ales SW. Dar OK, sa speram ca macar la masinile care se vor produce de acum incolo aceasta problema tehnica (dar nu numai) sa fie rezolvata, mai ales daca procentul de succes este de 100% .

Comment

• S-a aplicat BT71538 la un L3 1.0 TCe 90 din Sept 2021 la ~ 20.000 km - zornăitul supapei de descărcare - care se auzea destul de tare - a dispărut.
            Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.

Comment

• Buna ziua, Stie cineva un centru de dezmembrate unde are piese de logan 3, 2022, am lovit un caine sau iepure pe șosea si mi a sărit grila de la proiector si s a crăpat bara fata. Multumesc.

Comment

• Nu ai CASCO?

Comment

• Dezmembrarile sunt, de multe ori, mai ieftine si rapide ca o reparatie pe Casco. Asta pentru cine are asigurare...am un prieten care a gasit o bara spate de logan 1 aceeasi culoare cu masina lui, stare perfecta. In 30 minute a plecat cu bara cumparata si montata la pretul unei vopsiri...E o varianta la masinile de volum si nu numai

Comment

• Originally posted by ionut04 View Post
                    Buna ziua, Stie cineva un centru de dezmembrate unde are piese de logan 3, 2022, am lovit un caine sau iepure pe șosea si mi a sărit grila de la proiector si s a crăpat bara fata. Multumesc.
                    Sau un om... you will never know.

Comment

• Originally posted by DannyMC View Post
                      Nu ai CASCO?
                      Nu i-am facut casco si acum regret, dar din "98 de cand am permis nu am lovit nici macar o bordura, dar cand e sa se intample se intampla, acum nu mai pot decat sa minimizez cheltuielile.

Comment

• Originally posted by Th3T1ger View Post

Sau un om... you will never know.
                        era ceva mic de inaltime, maxim la nivelul proiectorului, altfel era dauna totala la ce subtire e tabla si plasticul de pe loganul3, daca se intampla cu dacia veche 1300 nici nu simteam, dar asta e tare firava

Comment

Buna ziua, Stie cineva un centru de dezmembrate unde are piese de logan 3, 2022, am lovit un caine sau iepure pe șosea si mi a sărit grila de la proiector si s a crăpat bara fata. Multumesc.
                          Anunturi gratuite , peste 4 milioane: anunturi imobiliare, anunturi auto, telefoane mobile, locuri de munca, apartamente de inchiriat, masini second hand, haine.

Comment

daca se intampla cu dacia veche 1300 nici nu simteam, dar asta e tare firava
                            Ia fa un test cu 1300 sa lovesti ceva, orice, daca mai esti pe lumea asta dupa, da-ne un semn!

Comment

era ceva mic de inaltime, maxim la nivelul proiectorului, altfel era dauna totala la ce subtire e tabla si plasticul de pe loganul3, daca se intampla cu dacia veche 1300 nici nu simteam, dar asta e tare firava
                              In termeni de siguranta, Dacia 1300 era sicriu pe roti in comparatie cu masinile/Daciile actuale.
                              Astea noi asa sunt facute sa protejeze cat mai mult pietonii adulti/copii in caz de impact, vezi la la testele de crash, se dezitegreaza tot botul in mii de bucatele (dar habitaclul ramane nedeformat) e voit facuta asa, sa nu intereseze prea tare de buzunaru tau, ci prioritar sa fie protejarea celorlalti.
                              La Dacia 1300...ce drac sa crape, numa tabla p-acolo.. bara de tabla nichelata, aripa sageata..
                              Gasesti spoiler sh la 6-700 lei

Comment

• 36.000 km ( si ceva marunt) - ieri dupa amiaza a murit climatizarea. Nu mai are suflu. Posibil siguranta cea faimoasa, dar nu am rabdarea si nici mainile potrivite sa mosmondesc pe sub bord. Scris la dealer ( cu VC in cc ), maine dimineata o duc si o las in service "pentru diagnoza si remediere ". Telefonic mi-au spus ca nu dureaza mai mult de 48 h toata treaba.
                                Fiindca nu am mai lasat masini in garantie la service peste noapte, o intrebare: se intocmeste un pv de predare-primire la momentul respectiv?

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google