Logan III - Probleme Tehnice

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by asitaka View Post
    .....Am zgâlțâit bătut mișcat dar absolut nimic....
    Soluția dată de mine pentru zgomotul ce provine de la poliță era pentru madi - la tine pare să fi ALT zgomot, cu ALTĂ cauză...

În plus, din ce văd, la tine polița este deja acoperită de insonorizant..., nu știu ce ar mai putea mișca acolo...
    Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.

Comment

• Stie cineva daca scurgerea de ulei pe la capacul de distributie este ceva des intalnit la motorul 1.0 tce?

Comment

• Originally posted by madi View Post
        La mine cand vine frigul apare un zgomot pe stanga spate ca o bila de rulment intr-o cutiuta sau ca un capac de tabla care flambeaza. Este sesizabil la denivelari mici, vibratii.Am Sandero, nu am joc la haion sau telescoape, am mers cu ele desfacute. Zgomotul apare la nivelul telescopului ca inaltime.

Fix problema asta o am si eu tot pe Sandero.

La service am fost si mi-au prins ceva plastic (cel care acopera puntea), au zis ca nu era prins perfect si au schimbat ceva pe acolo. Fix la fel face si dupa... se simte in special dimineata la rece.

Dupa sarbatori ma duc din nou la alta reprezentanta... sa ma anunti te rog daca rezolvi tu inainte, sunt curios ce a fost.

Eu banuiesc amortizorul stanga.

Comment

• Originally posted by VonRundstedt View Post
          Stie cineva daca scurgerea de ulei pe la capacul de distributie este ceva des intalnit la motorul 1.0 tce?
          Da. Se repara pe garanție. La mine curgea ulei și pe la capacul chiulasei și la capacul distribuției. Prima a fost remediat in garanție dar doar după ce am reclamat eu, daca nu reclamam nu era să fie făcut. Au curățit in jurul capacului, am mers 1000km și am revenit să vadă că e anume de acolo și au reparat. Cu scurgerea la capacul de distribuție tot eu am observat 14.000 km in urmă. Mă duc să schimb uleiul in câteva zile și tot atunci vor remedia și asta tot pe garanție. Problema e că cineva pe linia de asamblare nu a degresat cum se cuvine suprafețele.
          M i-au spus că e o problema foarte rară, dar există.
          Attached Files
          Să ne țină turbinele!

Comment

• catelullego incercarile mele de a depista acest zgomot fara rezultat:
            1. am reglat hayonul in mai multe pozitii , nimic
            2. desfacut capitonaj pe partea stanga sa ajung la piulita telescopului pentru a vedea daca este slabita.
            3. desfacut bancheta si protectia inferioara stalp spate sa vad cum sunt prinse cablurile
            4. soricei pusi la protectia plastic punte
            5. verificat protectie telescop sa nu fie rupta sau deplasata( la golful parintilor aveam acest zgomot generat de protectie distrusa)
            6.demontat telescoape hayon
            Raman la aceeasi parere ca este legat ceva de telescop sau zona de prindere telescop.
            Last edited by madi; 25 December 2023, 12:57.

Comment

• Fara vreo ironie: sigur e din spate zgomotul si nu din stalpul median? Pe acolo e ceva normal sa "trancane" cablurile, face si la mine galagie la Logan. E pe lista de reclamat cand se termina cu sarbatorile. Am auzit trancaneala si la SS, dar nu am fost prea atent la sursa zgomotului.

Comment

• Nu, se aude din zona stalpului spate , nu tare dar stii ca este acolo.

Comment

• Originally posted by madi View Post
                  Nu, se aude din zona stalpului spate , nu tare dar stii ca este acolo.
                  Salut!
                  Un an am căutat acel mic zgomot, ca un ronțăit.
                  După ce am desfăcut cam tot ce ați desfăcut și voi, am dat cu vaselină siliconică pe suportul scaunului rabatabil și am băgat vaselină și în mecanismul de rabatare. Acum este liniște.

Comment

• Zgomotul ăsta de plastic înfundat vine din dreapta spate in cazul meu. Am desfăcut protectia laterală dintre ușă și spătar spate. Am găsit un cablu care nu părea fixat chiar bine și l-am înfășurat cu anti-scârț și fixat. Am găsit că zdrăngăne solenoidul pentru detectare închidere ușă, l-am căptușit cu anti-scârț dar tot nici un efect, zgomotul persistă. Cred că mă voi uita în portbagaj data viitoare.
                    In stâlpii B nu am găsit nimic, i-am desfăcut pe ambii.
                    Attached Files
                    Să ne țină turbinele!

Comment

• Originally posted by bmwh548 View Post
                      Fara vreo ironie: sigur e din spate zgomotul si nu din stalpul median? Pe acolo e ceva normal sa "trancane" cablurile, face si la mine galagie la Logan. E pe lista de reclamat cand se termina cu sarbatorile. Am auzit trancaneala si la SS, dar nu am fost prea atent la sursa zgomotului.
                      La mine se aude fix ca in aceste 2 videoclipuri:

1) https://www.youtube.com/shorts/AHxWG2cyw6w
                      2) https://www.youtube.com/shorts/1LxVcFY8MFw
                      Last edited by catelullego; 25 December 2023, 22:02.

Comment

• Asa este zgomotul , mai infundat la mine . Nu cred ca este spatarul pentru ca am mers cu ea rabatata si se auzea la fel, putin mai tare totusi

Comment

• Originally posted by catelullego View Post
                          La mine se aude fix ca in aceste 2 videoclipuri:
                          La mine a fost o bucsa de pe axul ("balamaua") care uneste partile 1/3 si 2/3 din spatarul rabatabil. Zgomotul disparea daca stateau trei persoane pe bancheta.
                          Bucsa mi-a fost schimbata pe garantie. Totusi am luat modelul, pe viitor o sa-l fac la imprimanta 3D: https://a360.co/3CncpGV

Comment

• Desenata după o piesa existenta? Este de injecție originala. Ce avea mai precis? Era uzata sau sparta? După măsurătoare e subțire. Pare firava rău.
                            Last edited by madi; 27 December 2023, 00:38.

Comment

• Era rupta in doua. Materialul original e polietilena. Da, e subtire rau... Piesa are in diametru 40mm iar peretii 0,5...

Comment

• Originally posted by paul_damian View Post

La mine a fost o bucsa de pe axul ("balamaua") care uneste partile 1/3 si 2/3 din spatarul rabatabil. Zgomotul disparea daca stateau trei persoane pe bancheta.
                                Bucsa mi-a fost schimbata pe garantie. Totusi am luat modelul, pe viitor o sa-l fac la imprimanta 3D: https://a360.co/3CncpGV
                                Confirm, am gasit si eu problema cu bucsa asta rupta dupa ce ai relatat, dar nu stiu daca mi-o vor inlocui fiindca am scos spatarul complet si ar putea sa-mi refuze din motiv de interventie. Am mers cu spatele rabatat dar oricum troncane dreapta spate. Daca apuc spatarul langa aceasta bucsa si il misc intr-adevar cloncane.

Cum pot descarca acest model de piesa pentru printare?
                                Să ne țină turbinele!

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google