Va salut cu respect.Cunoaste cineva la citi km se schimba uleiul și filtrul la cutia CVT Logan 3?
Logan III - Probleme Tehnice
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Originally posted by Mihai2k4 View PostDFA ai furnizat tu un link catre http://logan3wiki.wikidot.com si citeam acolo ca se face din soft, pe benzina, la 100bhp. se pierde garantia? adica se vede undeva daca ma duc cu ea in service la schimbat ulei, chestiile de rutina? Oare o merita? Multumesc!
2. În practică, la revizii nu se verifică așa ceva.
3. Dacă merită? Slovacii au pus un Logan III 1.0 TCe 90 pe dinamometru și au constatat că din fabrică motorul respectiv furnizează 99,2 CP @ 5.200rpm, cu cuplu de 167N.m @ 3.850rpm. Deci deja ai puterea respectivă, neoficial. Din punctul meu de vedere nu prea se merită remaparea de 100cp.
4. Logan III 1.0 ECO-G 100 a ieșit la aceleași teste la 108,4 CP @ 5.600rpm, cu cuplu de 166N.m @ 2.905rpm - deci și aici motorul e mai puternic decât e în acte...Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.
- Likes 2
Comment
-
Originally posted by albina View PostVa salut cu respect.Cunoaste cineva la citi km se schimba uleiul și filtrul la cutia CVT Logan 3?
Nu se știe ce filtru are și ce ulei îi trebuie - posibil ca uleiul să fie la fel ca la frații X-Tronic - adică Nissan NS-3.Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.
- Likes 1
Comment
-
Originally posted by DFA View Post
1. În teorie, orice modificare neautorizată asupra mașinii duce la pierderea garanției.
2. În practică, la revizii nu se verifică așa ceva.
3. Dacă merită? Slovacii au pus un Logan III 1.0 TCe 90 pe dinamometru și au constatat că din fabrică motorul respectiv furnizează 99,2 CP @ 5.200rpm, cu cuplu de 167N.m @ 3.850rpm. Deci deja ai puterea respectivă, neoficial. Din punctul meu de vedere nu prea se merită remaparea de 100cp.
4. Logan III 1.0 ECO-G 100 a ieșit la aceleași teste la 108,4 CP @ 5.600rpm, cu cuplu de 166N.m @ 2.905rpm - deci și aici motorul e mai puternic decât e în acte...
Comment
-
Am precizat mai sus:
Logan III 1.0 ECO-G 100 a ieșit la aceleași teste la 108,4 CP @ 5.600rpm, cu cuplu de 166N.m @ 2.905rpm - deci și aici motorul e mai puternic decât e în acte...Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.
Comment
-
Ciudat este că la ruși,unde exista aceasta cutie CVT pe modelul omolog Logan 3,sint multe filmulețe in care se arată shimbarea uleiului din cutie,a filtrului din cutie,demontarea capacului de ulei și curățirea acelor 2 magneți din capac.Totul se întâmplă în jurul a 75.000 de km.Arata chiar cum se face și cu ce materiale,destul de laborioasă operațiunea.E adevărat,cutiile arătate Sint JF 015 E.E posibil sa fie atît de diferite fata de ce am eu pe mașină?Nu mi se pare in regula ținerea uleiului in cutia CVT 200.000 KM
- Likes 1
Comment
-
Originally posted by albina View PostCiudat este că la ruși,unde exista aceasta cutie CVT pe modelul omolog Logan 3,sint multe filmulețe in care se arată shimbarea uleiului din cutie,a filtrului din cutie,demontarea capacului de ulei și curățirea acelor 2 magneți din capac.Totul se întâmplă în jurul a 75.000 de km.Arata chiar cum se face și cu ce materiale,destul de laborioasă operațiunea.E adevărat,cutiile arătate Sint JF 015 E.E posibil sa fie atît de diferite fata de ce am eu pe mașină?Nu mi se pare in regula ținerea uleiului in cutia CVT 200.000 KM
Comment
-
Poate influenta garantia unei masini daca se verifica(poate se ajusteaza ceva) geometria masinii intr-un service non-reprezentanta?Service-ul e agreat de firma/compania CASCO-ul cu , care a plecat masina din reprezentanta.
Raman urme daca se umbla pe bielete/capete de bara sau poate sa se lege cineva vreodata de treaba asta?
Comment
-
Paaaaai,hai să-ți spun de ce sint circumspect cu domnii de la Dacia și cu adevărul spus de ei,foarte pe scurt:comandat mașină în februarie,aplicat Rabla,venit mașină în 25 martie,dat drumul la clima(că asta are),in 10 mai,stricat clima,dus service,stat 64 DE ZILE cu ea in service,făcut N plingeri la Vocea Clientului și service ,cu chin și vaiete plus amenințarea cu avocatul privind neconformitatea produsului livrat ,reparat mașină prin schimbarea totala a climatizarii.Kilometri făcuți pina la defecțiune:1500.
- Likes 1
Comment
-
-
Originally posted by Mihai2k4 View Post..... sa nu fie masluit de aia ... ..
Originally posted by Mihai2k4 View Post... mi se pare ciudat ca benzina sa aiba aceasi bhp, insa la pedala sa se simta mai lesinata fata de gpl...Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.
- Likes 3
Comment
-
Imi puteti spune care este procedura demontare scaune fata? Trebuie sa am acces direct la mocheta de sub acaunul soferului pentru curatire. Am patit o dandana si trebuie sa o curat , spalat, pentru a nu mirosii.Suruburile le-am scos si am deplasat scaunul putin dar parca e nevoie sa decuplez si mufa de sub acaun.
Comment
Comment