Originally posted by GeorgeS
View Post
Odata in oras, unde plecam de la un semafor iar la cam 70m de acel semafor era o trecere de pietoni, aveam distanta fata de cel din fata mea cam de 10m si viteza de 30km/h spre 40km/h (ma pregateam sa schimb viteza). Momentul a facut ca in timp ce acceleram sa schimb viteza, a trecut un pieton pe trecere, si, desi aveam timp de reactie si franare fata de cel din fata (nu sa oprit brusc, dar a franat putin mai tare) masina m-a avertizat sonor pentru ca probabil a crezut ca accelerez ca nebunul in cel din fata.
Si odata, in timp ce ne angajasem 3 sa depasim o masina care circula cu 70km/h pe un drum de 90km/h, dupa ce si-a efectuat depasirea cel din fata (prima masina care a depasit) a franat brusc fara nici un motiv cam pana pe la 30km/h, timp in care eu abia ma repliasem pe banda. Am avut reactie de franare (stau bine pe reflexe) doar ca masina a considerat ca trebuie franat mai tare si efectiv "m-a pus in cap" (cazuse tot bagajul de pe bancheta din spate). ) Incepuse sa troncane toate pe sub masina cand frana (era de la ABS) de am zis ca e gata masina. In acest caz, as putea zice ca m-a salvat putin mai mult masina, fata de primul caz unde nu exista "real" un pericol.
Am incercat sa mai fac teste cu "un prieten" sau sa replic intamplarea cu semaforul dar nu-mi mai iese. CU siguranta sistemul functioneaza si este acolo cand te astepti mai putin. ;) Oricum, nu ar trebui sa se culce NIMENI pe o ureche cu gandul ca va frana masina in locul tau.
Comment