Logan III - Probleme Tehnice

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by DFA View Post
    Probabil e OE, "extrasă" din fabrică/depozit/service/etc., fără ambalajul specific OEM, de unde și prețul redus...

Cum ai ajuns la această concluzie?​
    adica furgasita?

Daca se foloseste acelasi motor si turbina, nu e si aceiasi constructie?

Comment

• Originally posted by Cristi822 View Post
      adica furgasita?
      da...

Originally posted by Cristi822 View Post
      Daca se foloseste acelasi motor si turbina, nu e si aceiasi constructie?
      Dacia, Renault, Nissan folosesc aceleași motoare și subansamble dar nu sunt chiar identice între ele, fiecare le personalizează după cerințe, nevoi​ și buget - rezultă un ansamblu care în poze pare la fel dar când vrei să faci un Frankenstein din piese disparate nu se trezește la viață...

Apropo, turbina aia pe care ai găsit-o tu pe eurofrance24 are supapa de descărcare aia bună (de Nissan), cu o pastilă de etanșare care e presată pe scaun de o "șaibă" elastică, deștept făcută - de acest design folosit de Nissan nu se plânge nimeni că zornăie, dă erori în cascadă sau că se separă tija de axul supapei...
      Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.

Comment

• de curiozitate întreb: la Logan II există această problemă cu turbina ?

Comment

• Originally posted by DFA View Post

Apropo, turbina aia pe care ai găsit-o tu pe eurofrance24 are supapa de descărcare aia bună (de Nissan), cu o pastilă de etanșare care e presată pe scaun de o "șaibă" elastică, deștept făcută - de acest design folosit de Nissan nu se plânge nimeni că zornăie, dă erori în cascadă sau că se separă tija de axul supapei...
          Pai si n-ar putea s-o puna pe aia pe Dacii?

Comment

• Originally posted by x_dadu View Post
            de curiozitate întreb: la Logan II există această problemă cu turbina ?
            La masina din semnatura in peste 6 ani nu am avut vreo problema tehnica, totul functioneaza conform (am facut doar reviziile si in rest tractorina, talpa si bataie, multumit de masina).

Comment

• Cred ca putem vorbi de turbina doar la 1.0 Tce.Au fost cateva seria 2 si cu aceasta motorizare.

Comment

• cum așa ? păi 0,9 TCE nu e cu turbină ? Mă refeream la turbina de pe 0,9 TCE dacă are probleme sau nu, dacă e similară sau nu cu cea de pe 1,0

Comment

• Originally posted by Gil26 View Post
                  La masina din semnatura in peste 6 ani nu am avut vreo problema tehnica, totul functioneaza conform (am facut doar reviziile si in rest tractorina, talpa si bataie, multumit de masina).

dar in atata amar de vreme (si de postari) tu chiar n-ai inteles ca AI ALT MOTOR SI ALTA TURBINA?????
                  ii tot dai inainte cu cat de multumit esti tu de un Logan 2, fara NICI O RELEVANTA pentru aria asta "Logan III"

Comment

• Originally posted by x_dadu View Post
                    Da, există - dar doar la cele fabricate în ultimul an de producție - 2020 - când s-a trecut de la motorul 0.9 TCe 90 (H4B) la 1.0 TCe 100 GPL (așa se numea atunci), cod H4D.

1.0 TCe 100 GPL este o versiune foarte ușor diferită de 1.0 ECO-G 100 H4D F4 care e acum pe Logan/Sandero III și Jogger. Diferențele sunt în principal la instalația GPL și pe partea de depoluare.

0.9 TCe 90 (H4B) are o cu totul altă turbină, neafectată de vreo problemă distinctă.
                    Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.

Comment

• Probleme cu turbina doar la 1.0TCe, la 0.9TCe nu sunt reclamatii. S-au pus 1.0TCe si la seria 2 in ultimul an de fabricatie. Eu am inteles ca faci referire la 1.0TCe de pe seria 2.Ca o paranteza ,pana sa intreb daca masina mea avea un OTS nu am nu mi s-a spus nimic( in formularul Dacia cu rechemari nu aparea nimic pe persoana fizica).

Comment

• Originally posted by cattavencu View Post
                        dar in atata amar de vreme (si de postari) tu chiar n-ai inteles ca AI ALT MOTOR SI ALTA TURBINA?????
                        ii tot dai inainte cu cat de multumit esti tu de un Logan 2, fara NICI O RELEVANTA pentru aria asta "Logan III"
                        Citez din nou si sublniez (poate si intelegi) intrebarea colegului:
                        Originally posted by x_dadu View Post
                        Iar la masina mea Logan II in peste 6 ani NU am avut vreo problema cu turbina, am raspuns intrebarii (si egal daca tie iti convine sau nu asta, ori ai timp \chef de vreo polemica) tocmai ca este alta turbina spre deosebire de Logan III la care sunt destul de multe probleme cu ea, vezi si discutiile din acest topic.

Comment

• Originally posted by cattavencu View Post
                          Pai si n-ar putea s-o puna pe aia pe Dacii?
                          Cine știe..., poate la facelift - Ph2 în 2024...

Comment

• bad post..
                            Last edited by Leo0608; 8 September 2023, 14:51.
                            ​​​​​​

Comment

• Originally posted by Gil26 View Post

Iar la masina mea Logan II in peste 6 ani NU am avut vreo problema cu turbina, am raspuns intrebarii (si egal daca tie iti convine sau nu asta, ori ai timp \chef de vreo polemica) tocmai ca este alta turbina spre deosebire de Logan III la care sunt destul de multe probleme cu ea, vezi si discutiile din acest topic.
                              N-ai raspuns deloc intrebarii. Tu ai un alt motor! Inteleg ca vrei sa tii sus marca si brandul, dar cu seria 3 au dat un chix masiv!

Esti doar nebagat in seama. Nevorbit.
                              Last edited by cattavencu; 8 September 2023, 17:04.

Comment

• Intrebarea a fost "la Logan II", NU s-a scris nicaieri "benzinar (!)", insa sper ca esti satisfacut \multumit acum si poti continua polemica asta inutila "devorbit" daca doresti ...
                                Last edited by Gil26; 8 September 2023, 17:12.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google