Originally posted by iepurila
View Post
Logan III - Probleme Tehnice
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Originally posted by iepurila View PostLa cresterea vitezei se intareste volanul. Cum dezactivez prostia asta? In teorie ajuta, insa in realitate tensiunea pe care o aplic volanului trebuie sa fie constanta, predictibila, nu pot sa conduc iar cand dau sa misc stanga ma trezesc cu volanul teapan in mana. La drum lung e obositor.
Vreau sa dezactivez asta. Ce trebuie facut?
„Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii.”
- Likes 5
Comment
-
Originally posted by iepurila View PostLa cresterea vitezei se intareste volanul. Cum dezactivez prostia asta? In teorie ajuta, insa in realitate tensiunea pe care o aplic volanului trebuie sa fie constanta, predictibila, nu pot sa conduc iar cand dau sa misc stanga ma trezesc cu volanul teapan in mana. La drum lung e obositor.
Vreau sa dezactivez asta. Ce trebuie facut?
- Likes 2
Comment
-
Buna ziua, Am un logan3 din mai 2022, 1.0 tce benzina si am observat ca imi scade nivelul antigelului. De exemplu din mai 2024 de cand i-am facut revizia si pana acum am in jur de 9000km facuti si astazi am vazut ca nivelul antigelului este cu aprox. 1.5 cm sub minim. Din primul an mi s-a parut ca scade, dar de la service mi-au zis ca pana se rodeaza motorul, e normal. In prezent am 31000km cu ea. A mai patit cineva asa ceva si cum a rezolvat-o? Mai am garantie pana in mai 2025. Multumesc.
Comment
-
Originally posted by ionut04 View PostAm un logan3 din mai 2022, 1.0 tce benzina si am observat ca imi scade nivelul antigelului. .
De când ai cumpărat mașina, ai completat vreodată cu antigel?
Dacă da, cu diluat 1:1? Sau concentrat?Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.
- Likes 2
Comment
-
Da, în primul an e normal să scadă pentru că majoritatea mașinilor vin din fabrică neaerisite.
Dar nu trebuiau să completeze cu concentrat - pentru că evaporarea naturală va duce la și mai puțină apă în circuit și nivelul scade din nou - e un cerc vicios.
În general nu se completează cu concentrat decât în cantități foarte mici - preferabil este - dacă nu ai diluat la dispoziție - să completezi doar cu apă distilată. După, completezi cu diluat.
Deci acum - cumpără 1 litru de concentrat Glaceol RX Type D (sau E) - diluează-l cu 1 litru de apă distilată într-un PET curat de 2 litri, completezi până la MAX și sticla o arunci în portbagaj, pentru completări ulterioare.
Vei vedea că pe viitor nivelul va scădea mult mai lent - dacă nu e implicat vreun defect, firește...
Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.
- Likes 4
Comment
-
Detalii si informatii utile se gasesc desigur si pe pagina de Wiki:
- racirea motorului, pierderi antigel: http://logan3wiki.wikidot.com/wiki:p...te-motor#toc17
- intretinere lichid de răcire / antigel: http://logan3wiki.wikidot.com/wiki:faq-motor#toc22
- temperaturi normale antigel: http://logan3wiki.wikidot.com/wiki:faq-motor#toc3
- golire instalatie racire: http://logan3wiki.wikidot.com/wiki:howto-cum-sa#toc29
Atasat si o captura cu circuitul de racire pentru un motor ex H4D470:
Attached Files
- Likes 2
Comment
-
Întâi
Solutie etansare radiator - aruncat tot prin portbagaj
apoi arunci și banii pentru un calorifer și manopera de înlocuire - dar hei toată lumea e fericită :
- tu că ai soluție de etanșare la îndemână
- comerciantul care a vândut soluția
- producătorul caloriferului pe care îl vei inlocui aproape imediat după folosirea Solutie etansare radiator
- mecanicul care va trebui să-ți înlocuiască ție caloriferulPentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.
- Likes 4
Comment
-
Va salut. De câteva zile îmi apar in bord doua atenționări: Verifica asist. plec are din panta și verifică sistemul de frânare, plus cheia galbena de service aprinsă. Menționez că nu e nimic schimbat la comportamentul masinii, frânează normal, lichid de frana la nivel și plăcuțele schimbate de vreo trei luni. Cum pot oare anula mesajele astea deranjante din bord? Am un L3 din 2021. Mulțumesc.
Comment
-
Vezi pe Wiki - e posibil să ai nevoie să aplici un buletin tehnic - Probleme cunoscute - Electrică, Electronică - Logan/Sandero III 2020-2028 wikiLogan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.
- Likes 2
Comment
Comment