Logan III: Media Nav / Media Display / Media Control

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Este perfect posibil să ai navigație offline pe mașină (inclusiv pentru cei cu Media Display), cu hărți actualizate la zi, GRATUIT, da, similar cu navigatia nativă (iGo), aplicații care funcționează fără roaming, fără internet, fără nimic, chiar și în mod Avion - doar receptorul GPS trebuie să fie activ.

    Iata 2 aplicații compatibile Android Auto:

    Mapfactor Navigator

    HERE WeGo: Maps & Navigation (by HERE Apps LLC) - https://play.google.com/store/apps/d....here.app.maps

    Pe cea de-a doua chiar am folosit-o în afara țării, mi s-a părut mai ok față de prima.
    Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.

    Comment


    • Originally posted by Th3T1ger View Post
      Intrebarea mea este: Cine a folosit/ foloseste navigatia implicita din MediaNav? Dupa parerea mea e o gluma navigatia aia...in fond, cam toata lumea isi permite un telefon smart in ziua de azi. Nu vad rostul de ce nu ai folosi Google Maps sau Waze in zilele noastre?

      Probabil unul din raspunsuri o sa fie... "pai ce fac daca plec afara din tara". Pai, unu la mana, exista roaming si 2 la mana, se pot descarca si hartile offline pe telefon.
      E un backup foarte bun, care nu da chix precum o fac telefoanele in ziua de azi.

      E fix ca roata de rezerva de la masina - e bine sa o ai, cand ai nevoie, decat sa n-o ai. Pana cand nu o patesti cel putin o data cand ti-e lumea mai draga, nu-ti dai seama ce mana cereasca e navigatia nativa. Si roata de rezerva.

      Comment


      • Obligatoriu roata de rezerva! Mi am facut niste scenarii, cum ar fi sa mi se taie un cauciuc si sa n am rezerva....

        Comment


        • Roata de rezerva obligatoriu, navigatie existau odata harti pe hirtie, stiu bunicii nostri. Cu aia niciodata nu raminem in drum.

          Comment


          • Eu folosesc Igo pe telefon cu harti de la Tom Tom, daca setez navigatia masinii pe adresa de domiciliu mi-o arata pe partea cealalta a intersectiei, pe telefon e corecta si oricum am fost prin Europa tot cu navigatia pe telefon si e foarte ok. Pe afara am fost cu Honda care are navigatie de la Garmin si tot telefonul a fost de baza. La Garmin am actualizari gratuite dar nu imi place ca te baga aiurea cateodata.

            Comment


            • Here e foarte ok. Am mers in paralel cu maps, si diferenta intre ele la sosire era de 1 minut. Pe Serbia și Macedonia folosita.

              Am vazut si eu eroi cu gps dedicat, si cand puneam telefonul si mergeam dupa el, au aruncat in olx cu gps urile.

              Daca telefonul are GPS, are harti, nu se strica pt ca e folosit. Daca se stricau, nu mai puneau atatea pe el. ​​Asta e un mit.

              Maps si here cu download offline pt harti. Here online are si trafic data, vezi daca se merge incet, greoi etc.

              Waze, sa fie sanatos, mai are multe de invatat la timp aproximat de sosire, trafic, etc. De aceea l am si dezinstalat.

              Ps. Avantajul maps e ca google iti foloseste locatia daca o ai pornita. Chiar si de nu ai deschis maps. Deci, poti sa ai telefonul cu netul pornit si locatia activa. Google utilizeaza informatia.

              Comment


              • Here online? Sau Maps online?

                Comment


                • Offline amandoua pe Serbia și Macedonia.

                  Ieri am folosit Here online si arata si trafic, rute in care e inclusa si intarziere datorata traficului. Chiar imi place. Mai folosesc si zilele ce vin.
                  ​​
                  Here e gratuit in google store si ai opțiuni sa dai jos ce harti vrei pt offline.

                  Comment


                  • Originally posted by broniaski View Post

                    Daca telefonul are GPS, are harti, nu se strica pt ca e folosit. Daca se stricau, nu mai puneau atatea pe el. ​​Asta e un mit.
                    Caz concret, des intalnit de mine - stau undeva, folosesc intens telefonul, se incalzeste putin ( ceea ce e si normal la o folosire medie spre intensa ). Ajung inapoi la masina, il pun la incarcat, refuza incarcarea dupa 1-2 minute pentru ca s-a incalzit prea tare. Deci imi moare bateria, trebuie sa-l pun la incarcat dar nu pot pentru urmatoarele minute. Daca mai e si temperatura ambientala mare ( de exemplu vara, la mare ), e si mai dramatic. Si e un mare flagship, nu vreo parjoala/tigaie ieftina.

                    Alt caz e cand imi moare portul de incarcare ( pentru ca e pus foarte des la incarcat ) si trebuie sa folosesc incarcatorul wireless care il incalzeste si mai tare.

                    Ideea pe care vreau sa o transmit este asta - nu toti folosim telefonul ocazional sau avem unul de backup. De obicei la mine telefonul rezista cam 1-2 ani pentru ca trebuie sa-si faca treaba.

                    Dar da, e un mit pentru unii care-l tin pe post de bibelou sau status social.

                    Comment


                    • Caz concret, am un A7 de servici din 2018, a facut 5 ani. E folosit intens 5 zile din 7, sta aproape tot timpul la incarcat in masina, aplicatia de servici pornita si maps la discretie. Net si locatie la fel, on de dimineața pana pe la 17-18.

                      Singurul minus e ca bateria a slăbit, ceea ce e si normal, dar inca tine destul de bine. Ma mir ca mufa nu s a stricat la cat de des il bag la incarcat intr o zi.

                      ​Fac aprox 4000km/luna din care google maps e pornit la cel putin 2000-2500 din ei. Deci un telefon midrange bun din 2018 inca face treaba ok si acum. Si cu maps si cu Here. Deci se poate.

                      Comment


                      • Caz concret, am un A70 din 2019, a facut 4 ani. E singurul meu telefon si il folosesc zilnic intens (social media). Nu mai tine bateria ca inainte, dar tot ma tine 10 ore din 24. Dar cu toate acestea, fiind si un mid-range la vremea respectiva, n-am patit NICIODATA in viata sa imi scrie ca e supra incalzit telefonul sau sa refuze incarcarea. In mare parte il tin conectat Wireless la AA, deci se incalzeste ca naiba, dar nu s-a oprit niciodata. La drum lung, il tin in permanenta conectat pe cablu iar bateria sta numai in 100%. Intr-un cuvant, imi bat joc de telefon si tot nu am patit cele mentionate mai sus.

                        Nu stiu ce flagship ai, dar cam pare "non-practic". Schimba-l.

                        Nu zic ca navigatia nativa a masinii nu e buna, e ok ca si metoda de backup doar ca personal mi sa parut ca, cam da fail. Fata de Google Maps, Here si alte aplicatii maps offline, alege traseele aiurea rau. Sa explic de ce.

                        Am fost saptamana trecuta pe Transalpina, si probabil dupa cum ati auzit la TV, a fost nenorocire cu furtuna acolo. Din fericire pentru mine am ajuns la locul nenorocirii cu 1 ora mai tarziu dar in acest timp cazuse reteaua de telefonie mobila (deci si internetul) si nu m-am gandit ca o sa am nevoie de harti offline si drept urmare am ramas fara ghidare. Foloseam Waze la acel moment, cum in 99% din timp fac asta. Se terminase harta (nu mai fusese conectata la internet timp de 100km, ajunsesem la blank), nu stiam pe unde sa mai merg la o bifurcatie pentru ca desteptii de romani s-au gandit sa puna stickere pe toate indicatoarele rutiere. Am zis sa apelez la Navigatia masinii si culmea, mi-a ales cel mai prost drum. Am zis sa intreb un localnic din zona, cum ajung la X destinatie. Si era fix opusul la ce-mi arata navigatia. Eram 3 persoane in masina, si spre norocul meu, din 3 telefoane, unul reusise sa incarce google maps-ul. Si ghici ce? Indica precum a zis localnicul respectiv. Ulterior m-am uitat pe google maps si Navigatia masinii ma punea sa ocolesc cam 40km in plus pe unde voia sa merg ea, drum aflat in constructii. Personal mi-am invatat lectia, si o sa descarc si harti offline iar navigatia masinii eventual doar in cazuri extreme cand ma va "lasa" telefonul.

                        Comment


                        • Pe Navigatie ai hartile din 2020 ? Adica aia am primit cu actualizare cu tot in 2021, actualizarea aia de 3 luni gratuite.Am instalat si eu HERE , nu am reusit sa-l proiectez pe tableta. Exista vreo posibilitate pe AA sa navigheze si Here sau lucreaza numai cu Maps?

                          Comment


                          • N-am facut update deloc la harti. Mi sa parut pierdere de timp...

                            Oricum, nu ar fi influentat decizia de a alege ruta buna, drumurile fiind acolo antice si de demult. N-am inteles de ce m-a pus sa ocolesc si nu a ales varianta scurta...

                            Legat de HERE pe AA, n-am folosit pana in momentul de fata o alta aplicatie inafara de Waze dar dupa spusele lui DFA in postul de mai sus, pare ca ar fi compatibila. Verifica in setarile AA din telefon, poate trebuie sa o adaugi la comenzi rapide/activezi ca si aplicatie.

                            EDIT: Iata niste indicatii. Cauta "Android Auto" in telefon, deschide aplicatia si apoi General -> Personalizeaza lansatorul. Cauta aplicatia respectiva si bifeaza.
                            Last edited by Th3T1ger; 1 August 2023, 21:45.

                            Comment


                            • Da , numai cu tableta pot verifica compatibilitatea, am incercat in casa si nu a iesit nimic.AA wireles este bestial, am avut un A6+ caruia i-am spart afisajul.Ca sa vad cine m-a sunat pana cand am facut rost de un telefon coboram la masina si porneam tableta. Din pacate nu am putut sa dezactivez alarma si m-a sunat vreo cateva zile pana cand s-a descarcat.

                              Comment


                              • Am folosit Display ul masinii la navigare.. Dar la cat de greoi este, sa traiasca telefonu'. Pe display e deschis doar playerul pt muzica, si sub, in aerator am suport pt telefon. Aeratorul e putin deschis sa aiba si niste racoare sa nu se supraincalzeasca.

                                Am 5 ani garanție ca altfel cred ca schimbam displayul cu ceva aftermarket.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google