Logan III - Îmbunătățiri

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by bmwh548 View Post
    Multumesc Gil26.

    @GeorgeS: le gasesti usor la chinezi dupa cod. In decembrie mi-au aparut 2 vanzatori diferiti cu plafoniera aia, unul iesea la 90 de lei si celalalt la 100. Cu tot cu transport. Acum vad ca sunt in jur de 150 de lei, o fi fost promotie de sarbatori si am ramas eu cu pretul in cap, mea culpa. Eu n-am comandat pentru ca le iei din dezmembrari cu ~150 de lei pe alese.
    Plafoniera de pe spate e 80-100 de lei la chinezi, in magazin mi s-a spus 480 de lei. Pentru aia de pe fata nu am cerut pret. Oricum pe aia de pe spate o gasesti noua si la noi pe Olx cam la acelasi pret cu chinezul.
    Cand am spus de eroare ma refeream la modul general (daca se arde becul clasic/daca pui un becoLED de 5 lei la plafoniera originala sau in lampa din portbagaj).
    Ai cumparat tu de la chinezi ?

    Ca eu am luat, atat de la chinezi cat si de la turci - ambele au venit cu defecte - una cu un picior de fixare rupt, alta cu mizerie in interiorul LED-ului. Si chestia e ca si alti cumparatori au avut aceleasi probleme, altii nu.

    Comment


    • Acea gaselnita de fixare cu urechi este criminala pentru rezistenta, acolo unde are efortul de rupere ei au lipsa material vezi foto atasat.Mai bine fara urechi si fixata cu Loctite sau mutate urechile pe cota de fi 27. Din graba acolo am trecut 27 in loc de fi27.Axul este fixat de spatarul 2/3 si se roteste odata cu el la rabatare. Trebuie sa mai fac un efort pentru demontare, dar acum este prea frig, nu vreau sa rup ceva. Ca material am in cap o bucsa care o schimbam la caseta directie Dacia 1300, era din teflon , nu am gasit-o niciodata rupta.
      Attached Files

      Comment


      • Originally posted by Midnighte View Post

        Ai cumparat tu de la chinezi ?

        Ca eu am luat, atat de la chinezi cat si de la turci - ambele au venit cu defecte - una cu un picior de fixare rupt, alta cu mizerie in interiorul LED-ului. Si chestia e ca si alti cumparatori au avut aceleasi probleme, altii nu.
        Dupa cum am spus: nu am comandat pentru ca le iei cam in aceiasi bani din dezmembrarile noastre. Si alea de la chinezi sunt tot din dezmembrari daca ma iau dupa review-uri, am vazut pe la feedback ca mai au urme pe ele.

        Comment


        • Originally posted by madi View Post
          ..... Din graba acolo am trecut 27 in loc de fi27. .... Ca material am in cap o bucsa care o schimbam la caseta directie Dacia 1300, era din teflon , nu am gasit-o niciodata rupta.
          Da, teflonul poate sa fie OK pentru asa ceva, este rezistent la uzura \solicitari (si eu am inlocuit cateva bucsi dar si alte repere facute ex din poliamida PA6 cu unele de Teflon, si vorba aia “n-au avut moarte”).

          Daca axul are sageata cu fi 27 chiar si atunci se poate prelucra “clasic” pe strung si freza, atasez doar ca ex “etapele” unuia modificat si prelucrat asa, ba mai mult: chiar si axul existent se poate modifica “clasic” destul de usor (diametrul de 18 mm la ex 17 mm pe strung si apoi frezate partea dinspre sageata si “ciocul” putin pentru a intra in bucsa), ex atasat, nu este nevoie de CNC.
          Mai adaug si un desen de ansamblu pentru a vedea mai clar toate acestea inclusiv bucsa propusa cu un perete de 1.6 mm al conturului (si cred ca arata destul de bine), urechea ramane nemodificata (bazat pe masuratorile decupajului oferite de madi ), iar pentru cine doreste mai atasez si doua arhive (se pot descarca direct de aici) cu fisierele .stp (format uzual \des folosit) cu bucsa modificata si ansamblul.

          Cred ca asta poate sa fie o varianta destul de simpla usoara si viabila: se modifica axul (eventual cumparat unul OE si apoi prelucrat \modificat) si se face o bucsa modificata corespunzator ce se monteaza prin presare \lipire in urechea existenta.
          (desigur insa ca asa cum am mai scris pot sa fie si alte variante \solutii functie de ce se doreste si mai ales “posibilitati”)
          Attached Files
          Last edited by Gil26; 12 January 2024, 06:58.

          Comment


          • Am refacut desenul - si piesa - dupa noile dimensiuni:
            Screenshot 2024-01-12 200148.jpg

            Rezultatul din nylon (PA6):
            IMG_20240112_131816.jpg
            Pare destul de solid cu peretii de 1mm.

            Cine doreste sa-l incerce sa-mi dea un mesaj privat cu adresa si il trimit
            Attached Files

            Comment


            • Ceva informatii de la partea 2/3 din spatar, am desfacut in graba husa si am vazut ce este atasat in schita. paul_damian se pare ca ce ati facut acum va ramane ca solutie viabila pentru bucsa.Multumim! La mine , cu toate ca locul din spate este folosit foarte rar am uzura maricica in amarata aia de bucsa.
              Attached Files

              Comment


              • Clipboard_01-13-2024_01.jpg
                "Chestiile" astea sunt doar puncte de injectie sau ornamentale, nu? Nu sunt suruburi, presupun.

                asitaka, madi, Gil26 : va cer acordul sa folosesc poze si video-uri facute de voi pentru descrierea de pe Thingiverse.

                Am facut si o versiune "imbunatatita" conform ideii DFA , pentru cine are posibilitatea sa "pileasca" 0,8mm din tabla-suport.
                Screenshot 2024-01-14 224229.jpg Screenshot 2024-01-14 224327.jpg

                Comment


                • Da, in celelalte poze atasate de colegi “chestiile” acelea doua par din matrita de injectie (nu sunt suruburi).

                  Desigur ca ai acordul meu sa folosesti tot ceea ce am atasat si propus, de fapt nici nu este nevoie de el, tocmai de aceea le-am facut publice, ba mai mult: ma bucur ca ele pot sa fie de folos.

                  Referitor la versiunea aceasta imbunatatita am scris de cateva ori ca pentru mine mai usor este modificarea urechii de prindere si mai ales a sectoarelor de cerc cu D =20.5 mm (din masuratorile facute de madi ) la ex D =21.5 mm, chiar si cu o pila semirotunda se poate “lua” cate 0.5 mm din tabla aceea de 3 mm destul de usor dar cu grija si atentie, se poate sa se foloseasca si bucsa modificata printata ca sablon (poliamida PA12 sau PA11 folosita la printarea 3D cred ca este destul de OK pentru aceasta) iar pentru “prindere” se foloseste un Loctite corespunzator (ex 480) aplicat si pe acele doua arce de cerc cu D =21.5 mm (poate sa “acopere” si eventualele “imperfectiuni” de la pilire si sa asigure o buna rezistenta in zona aceea unde solicitarile pot sa fie mai mari).

                  Totusi legat de aceasta ultima versiune as avea doua sugestii (doar o parere, atata tot):
                  - se pot face raze si pe muchiile de tranzitie (ex atasat atat pe modelul meu cat si al lui paul_damian unde acestea lipsesc), pe langa usurinta la printare racordarile (regula general valabila) asigura si o mai buna rezistenta a piesei chiar in zona mai solicitata
                  - inaltimea acestui contur al bucsei cred ca este sufficient ex de 7 mm, cea de 10 mm (anterioara) putand avea si solicitari frontale "nedorite" si inutile (daca bucsa se prinde \lipeste cu Loctite nu este nevoie de inaltimea aceea prea mare)
                  - daca doresti poti pune fisierul Bucsa_scaun_vxx.3mf intr-o arhiva .zip nu este prea mare (ex 130-150 KB) si o poti atasa si aici (asa cum am facut si eu ex in postul 649 cu fisierele .stp), colegii putand sa descarce direct de aici.

                  In incheiere tin sa multumesc din nou colegilor paul_damian , madi , asitaka pentru efortul lor comun (modele 3D, masuratori, demontaj, montaj incercari, etc. …), datorita lor s-a ajuns la aceasta bucsa imbunatatita care clar este mult mai OK ca cea originala.
                  Un sincer BRAVO: good job, well done.
                  Attached Files

                  Comment


                  • paul_damian fara probleme .

                    Comment


                    • paul_damian o facem pentru noi și împreună cu asta pentru toată comunitatea proprietarilor care își vor găsi aceasta problema.
                      Până la urmă dumneata ai creat piesa pentru printare ​​

                      ​​​​​
                      E o problema de nișă pe care nu mulți o vor observa, dar cei ce vor căuta o soluție o vor găsi aici, ne bucurăm că rezultatele noastre vor fi utile și celorlalți ​​
                      Poate o adaugă și DFA in Logan wiki sa rămână și ceva in istorie

                      Eu raman la varianta cu bucsa initiala. Sa filez metalul e overkill ​ ( fara instrumente corespunzatoare si demontaj complet e foarte complicat, se pot deteriora multe chestii - spuma spatar, tapițerie. Prea mult efort pentru o bucșă trivială după părerea mea)
                      Attached Files
                      Să ne țină turbinele!

                      Comment


                      • DFA: acele muchii de care spui nu cred ca ajuta la rezistenta, cel putin in varianta printata 3D. Totusi le-am facut, ca nu e greu.
                        In continutul de pe Thingiverse sunt acum atat fisierele .step pentru ambele versiuni cat si .3mf si arhiva Fusion360.

                        Comment


                        • paul_damian cred ca mie te-ai adresat nu lui DFA , atat in injectie, termoformare, printare 3D, etc. … sunt de evitat muchiile “vii” (scriu asta din experienta), acolo unde se poate (si razele acelea nu cred ca sunt asa greu de facut \pus) tranzitiile intre suprafete se fac cat mai “lin”, iar daca nu crezi poti sa faci un stress analysis la o piesa cu muchi "vii" si aceeasi cu racordari \tranzitii, ex bucsa aceasta in cazul de fata (tinut cont si ca axul \sageata nu are o miscare perfect “rotunda”) sau si mai simplu \practic vazut ce se intampla cu muchiile acelea (ex atasat pe o piesa de pe Thingiverse) dupa o perioada de utilizare \solicitare.

                          Oricum acestea sunt "detalii", mult mai important este ca ai realizat aceste modele care pot sa fie de folos si altora, le-ai oferit public si mai ales ai fost primul care ai atras atentia si ai dat primele informatii despre bucsa aia amarata \nenorocita originala pe care apoi ai si imbunatatit-o.
                          Toata stima si respectul pentru toate acestea.
                          Attached Files

                          Comment


                          • Imi cer scuze pentru confuzie. Asa e cand te bagi pe forumuri cu mintea in colturi. Ma apuc de crescut miei, ce sa fac.
                            Abia acum am inteles de care muchii vorbesti. Refac acusica
                            Attached Files

                            Comment


                            • Stai linistit, este OK.
                              Pentru ceilalti atasez si aici (daca tot s-a discutat atat despre asta) o arhiva cu fisierele oferite de paul_damian pe Thingiverse variantele modificate cu raze, cu respectarea dreptului de autor si toate multumirile de rigoare catre paul_damian pentru munca, timpul si efortul sau in realizarea lor.

                              Mai adaug o arhiva cu un fisier .stp bucsa modificata in cazul cand se modifica doar axul, poate sa fie o optiune viabila si destul de usor de realizat: se cumpara un ax OE (preferabil cel existent sa ramana asa, se poate revenii oricand la el), se strunjeste pe portiunea de 14.5 mm diametrul D =18 mm la D =17 mm si se frezeaza (sau chiar pileste) “ciocul” acela de pe sageata pentru a intra in bucsa modificata, restul ramanand nemodificat, inclusiv urechea de prindere, singurul “dezavantaj” este ca trebuie demontat \inlocuit axul, ex atasat.

                              PS: atasez si glisarea de la L&S2 B52 mai clara plus codurile OE, se pot vedea diferentele fata de L&S3 (si nu este amarata asta de bucsa cu pereti foarte subtiri si mai ales decupajele “criminale”), cand se mai incalzeste din curiozitate voi demonta si eu pe acolo sa vad exact cum este, chiar daca in aproape sapte ani de zile nu am avut probleme sau zgomote (si am folosit foarte des rabatarea, de cateva ori chiar am “abuzat-o”, pus greutati deasupra, etc.) si nu cred ca am ceva de “imbunatatit”, sistemul bancheta este OK si fiabil.
                              Attached Files

                              Comment


                              • O adaptare care sa-i mareasca rezistenta la uzura bucsa modificata fara a inteveni la ax. Ce este desenat cu portocaliu, se clipseaza pe bucsa din partea cealalta.Au simplificat mult ansamblul , practic daca esti indemanatic in cinci minute ai demontat si montat la loc totul. In schimb au dat in bara cu bucsa la propriu.
                                Attached Files

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google