problema keyless go Sandero Stepway 2022

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• problema keyless go Sandero Stepway 2022

Salutare,

O problema cam ciudata la Sandero Stepway iunie 2022 al sotiei: daca deschid portbagajul si apoi il inchid, keyless go nu mai actioneaza incuierea centralizata, masina ramanand descuiata. in schimb, daca deschid/inchid o usa oarecare, totul functioneaza cum trebuie.

Are cineva vreo idee?

Hayonul în deblochezi manual din cartelă sau se deblochează automat la apropiere?
    Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.

Comment

Este un software nou pentru HFM (calculator maini libere) care corecteaza aceasta problema.
      Cauza ar fi o baterie usor descarcata care este interpretata eronat de soft si inhiba reactivarea sistemului de maini libere.

Comment

Originally posted by DFA View Post
        Hayonul în deblochezi manual din cartelă sau se deblochează automat la apropiere?
        se deblocheaza automat dar nu se mai incuie la departare

Originally posted by punktnet View Post
        Este un software nou pentru HFM (calculator maini libere) care corecteaza aceasta problema.
        Cauza ar fi o baterie usor descarcata care este interpretata eronat de soft si inhiba reactivarea sistemului de maini libere.

aha, multumesc, o sa intreb la reprezentanta dar naiba stie cat trebuie asteptat pana la programare...
        Last edited by claudius_log; 5 December 2022, 12:22.

Comment

Originally posted by claudius_log View Post

Comportamentul este într-adevăr anormal - în meniul de setări pentru ACCESS ai bifată opțiunea "Blocare automată"?

aha, multumesc, o sa intreb la reprezentanta dar naiba stie cat trebuie asteptat pana la programare..

Acet OTS: 0DTG de care vorbește punktnet nu are nici o legătură cu manifestarea ta - el rezolvă ALTĂ problemă...
          Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.

Comment

Nu faceam referire la OTS, in testele de validare produs, la anumite valori ale OCV (open circuit voltage) baterie, din cauza unor bug-uri la versiunea de soft HFM 7600 (285J78991R), exista probabilitatea de a inhiba deschiderea fara maini fara motiv aparent si absolut aleator. Noi nu lucram in teste cu SOC baterie din cauza ca tensiunea se modifica foarte repede in functie de incarcare si consumatori, preferam OCV care se inregistreaza in UPC la fiecare 8 ore consecutive de stationare.
            Acel OTS nici macar nu a vizat atat de multe vehicule, ulterior a aparut alt BT (66336 cred) care a extins lotul de vehicule afectate insa fara urmarire la nivel de retea.
            Deocamdata, ultima versiune 285J76231R (8100) remediaza cam toate problemele legate de maini libere ce au existat pana acum (daca este instalata corect in service ))

Spor.

Comment

Multumim, bine de stiut, de fapt citesc cu interes si as spune cu placere posturile tale de pe ambele forumuri chiar si unele posturi mai vechi, oferi multe informatii interesante si utile (care par a fi chiar "din interior" si consider ca sunt de un real ajutor celorlalti). Keep up the good work!
              Legat de asta:
              Este un software nou pentru HFM...
              as adauga totusi ca "bateria usor descarcata" din ce am citit atat pe aici cat si pe forumurile straine a dat destule "batai de cap" si nu doar la HFM (si la platforma XJF) dar si la celelalte...

Comment

Scuze, în meniul de setări pentru ACCESS opțiunea "Blocare automată" nu mai există.

Urmează sfaturile lui punktnet - să-ți aplice ultima versiune de firmware pentru HFM - poate rezolvă problema ta.

Comment

Cauza ar fi o baterie usor descarcata ...
                  Am omis sa intreb, aici te referi la bateria masinii sau la cea a cardului?
                  Pentru ca, daca folosesc cardul de rezerva, problema nu mai apare, hayonul se incuie normal, in momentul indepartarii de masina..

Comment

In buletin face referire la "battery discharge and voltage incoherence", acum că zici asta mi-ai dat de lucru zilele astea. Pare mai plauzibilă descărcarea bateriei din card decât cea de 12V.
                    ​​​​​​Promit să mă documentez și revin cu un răspuns, între timp pune altă baterie la card și vezi dacă scapi de problemă

Comment

......... daca deschid portbagajul si apoi il inchid, keyless go nu mai actioneaza incuierea centralizata, masina ramanand descuiata. in schimb, daca deschid/inchid o usa oarecare, totul functioneaza cum trebuie.
                      Cumva această problemă a apărut de când s-a răcit afară?
                      Sau se întâmpla și astă-vară?

Comment

Nu faceam referire la OTS, in testele de validare produs, la anumite valori ale OCV (open circuit voltage) baterie, din cauza unor bug-uri la versiunea de soft HFM 7600 (285J78991R), exista probabilitatea de a inhiba deschiderea fara maini fara motiv aparent si absolut aleator. Noi nu lucram in teste cu SOC baterie din cauza ca tensiunea se modifica foarte repede in functie de incarcare si consumatori, preferam OCV care se inregistreaza in UPC la fiecare 8 ore consecutive de stationare.
                        Acel OTS nici macar nu a vizat atat de multe vehicule, ulterior a aparut alt BT (66336 cred) care a extins lotul de vehicule afectate insa fara urmarire la nivel de retea.
                        Deocamdata, ultima versiune 285J76231R (8100) remediaza cam toate problemele legate de maini libere ce au existat pana acum (daca este instalata corect in service ))

Spor.
                        Este interesant cum fac cei din ”retea” o analiza a cauzelor si mai ales modul de rezolvare a problemelor, dar da: bateria masinii si starea acesteia a generat pana acum destule probleme si ”batai de cap” la noile modele, iar dezovoltarea sistemelor atat HW cat si SW se pare ca a fost facuta ”pe genunchi” si repede-inainte (destul de probabil si cu reduceri de costuri) rezultand multe masini cu probleme tehnice din cauza asta si mai ales clienti nemultumiti pana acum, uneori de inteles la lansarea unei platforme noi dar parca totusi sunt cam prea multe, sa speram insa ca macar de acum se vor rezolva la urmatoarele masini produse.
                        In buletin face referire la "battery discharge and voltage incoherence", acum că zici asta mi-ai dat de lucru zilele astea. Pare mai plauzibilă descărcarea bateriei din card decât cea de 12V.
                        ​​​​​​Promit să mă documentez și revin cu un răspuns, între timp pune altă baterie la card și vezi dacă scapi de problemă
                        Te poti pune "pe lucru" (mult spor ) si sa te documentezi si poate iti vei tine promisiunea si revii cu un raspuns si il ajuti pe coleg (si nu numai) sa isi rezolve problema. Bafta!

PS: pana atunci cam asta (doar un ex atasat) se ”spune” referitor la diagnosticarea cartelelor pentru un LoganIII XJF, inclusiv controlul bateriilor cartelelor:
                        Attached Files
                        Last edited by Gil26; 8 December 2022, 08:05.

Comment

cumpar doua baterii bune, le inlocuiesc pe cele din carduri si va tin "la curent".

ca mentiune, am si un Duster 2021, tot cu keyless go, la care saptamanile trecute a aparut pe display mesajul "Baterie cartela descarcata". Am inlocuit acea baterie si e totul OK. La Duster nu am avut probleme cu inchiderea/deschiderea hayonului in conditiile bateriei descarcate de pe card.

Originally posted by DFA View Post

Cumva această problemă a apărut de când s-a răcit afară?
                          Sau se întâmpla și astă-vară?

Asta vara nu se intampla, masina am ridicat-o in iulie, probabil nu a apucat sa se consume prea mult bateria din card.

Comment

Originally posted by Gil26 View Post
                            Da, am aflat că problema apare în urma fluctuațiilor tensiunii bateriei de 12V, nu are legătură cu bateria din card. Din acest motiv soluția de service este resoftare ECU UPC și HFM (unitatea de control electric și modul mâini libere), doar împreună nu și separat.
                            Parametri expuși de tine din dialogys, acele ET007 până la ET010 cu starea bateriei din cartela, duc la inhibarea completa a funcției mâini libere dacă bateria este considerată defectă.
                            ​​​​​​
                            Deși intru pe aici să ajut și să ofer niște informații la care nu se oferă acces, nu pot sa nu observ cum unii cititori iau aceste informații în dispreț și le postează pe social-media împreună cu niste texte și comentarii pline de animozități și răutate.
                            De multe ori mă gândesc să-mi țin gura și să-mi văd de treabă cum am făcut de mulți ani până acum.
                            ​​​​​​
                            mulțumesc totuși celor care apreciază o informație valoroasă și știu ce să și facă cu ea.

Comment

Se pare ca nu ai prea inteles bine nici postul # 7 si nici din #12, dar OK ...
                              Spor! (si se pare ca aveti nevoie "in retea" cu toate problemele astea pe platforma aceasta, inclusiv "cartelele" )

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google