Anvelope all season sau specializate iarna si vara.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Anvelope all season sau specializate iarna si vara.

Am un Logan nou, Prestige​ Eco-G100. Din fabrica a venit cu pneuri de vara, premium, Continental Ecocontact 6. Ideea e ca, pneurile de iarna + jante de aceeasi calitate ma costa 5000 + 680 senzorii de presiune. Nu am nici un dubiu ca pneurile de iarna si cele de vara sunt cea mai buna optiune dpdv al sigurantei circulatiei dar, avand in vedere ca totusi Loganul Eco G100 este o masina blândă (sa nu ne amagim) pe care nici o data n -o conduci la limita, pneurile all season de calitate vi se pare o alternativa buna? Am in vedere pneurile acestea:
    https://www.anvelope-oferte.ro/anvel...841812706.html

Iti recomand https://www.anvelope-oferte.ro/anvel...256065778.html

Sunt si silentioase si se comporta exemplar in toate conditiile.

Nu ai senzori de presiune pe Logan 3. Presiunea din roti este masurata cu ajutorul sensorului de ABS (sau ceva de genul).

Comment

După părerea mea, nu exista o alegere perfecta in ceea ce privește anvelopele. In alegerea unor anvelope dedicate unui sezon sau a unor all season trebuie să ținem cont de multi factori, iar în ceea ce privește puterea mașinii, nu prea contează, dacă ești nesăbuit ca șofer poți să intri în stâlp cu 100 la ora și cu un Lamborghini și cu un Logan de 65 cai. Daca pui frane pe polei te duci în râpă și cu mama anvelopelor. Eu am ales opțiunea de a avea două seturi de anvelope (vara și iarna) cu argumentul că acestea se vor comporta bine in condiții extreme-fac drumuri iarna prin munții noștrii prin zone cu multa zăpada, iar anvelopele mele de iarna Nokian wrd4 nu m-au lăsat la greu. Pune cap la cap avantajele și dezavantajele anvelopelor alese și ia o alegere rațională.

Comment

Cateva aspecte

1. Daca in zona ta ninge 1-2x pe iarna si in rest sunt temperaturi pozitive si nu mergi la munte, mergi pe all season

2. Daca faci drumuri la deal/munte sau esti in zona predispusa la zapada, mergi pe 2 seturi

​​​​​​

Comment

Am avut aceiași dilemă - le-am abandonat pe cele de vară și am trecut pe AllSeason - mai exact Continental AllSeasonContact MS 3PMSF (E-4) - 195/55 R16 87H - am trecut cu ele 2 ierni, eu sunt mulțumit, am scăpat de o bătaie de cap.
          Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.

Comment

In prezent o anvelopa AllSeason premium (Michelin, Continental, Pirelli/etc) se comporta la fel ca una dedicata mid-budget (Fulda, Debica, Kormoran, Matador, Tigar, Barum, Taurus, etc). Deci daca nu-ti iei ambele seturi de la producatori premium atunci nu vad de ce n-ai merge pe AllSeason.

Eu am Michelin CrossClimate 2 pe Sandero, ~30k km fara emotii.

Comment

Depinde în ce zonă circuli mai des.
              De exemplu: eu stau în Hr, lângă Miercurea Ciuc, aici vara are o durată scurtă, de cca 2 luni, apoi 7 luni de toamnă/primăvară, 3 luni de iarnă grea (cu 2-3 săptămâni de temperaturi de sub -10C). Eu folosesc anvelope de vară (acum pe cel din fabrică, adică Continental dar nu sunt mulțumit de asta, am mai folosit Nokian Wetproof, o să iau la anul aceesta, pe duarata verii), anvelopă de iarnă Hankook RS3 primăvara/toamna, iar iarna Nokian Snowproof.
              Acuma depinde de buget și de zona în care circuli mai des dar și de stilul de condus.

Comment

Multumesc pentru raspunsuri
                Concluziile pe care le-am tras inca nu m-au ajutat sa ma decid decat 50%-50%. Ideea e destul de simpla. La un motor de 1.0 nici o data nu o sa mergi la limita si nici n-o incarci ca pe un magar decat daca ai probleme la nervii capului si vrei sa scapi repede de masina. Chiar daca in zona de resedinta e zapada in cantitate rezonabila, dupa cum am studiat intre timp, o anvelopa moderna si de calitate isi face treaba rezonabil. Gresala mea a fost ca am cautat strict anvelope H 87 si oferta era destul de limitata spre decent. Cand am extins aria la alti indici de sarcina si viteza ( multumesc de idee Th3T1ger​) deja oferta e multumitoare. In alta ordine de idei, am 2 masini si 8 pneuri cu tot cu jante nu sunt ieftine si nici usor de depozitat. In orice caz, o sa va tin la curent ce am cumparat si cum se comporta. Inca o data multumesc.
                L.E, szaszhuni91​ ajuta-mqa sa inteleg, folosesti 3 seturi de pneuri pe an?
                Last edited by GeorgeS; 11 August 2023, 15:20.

Comment

Originally posted by DFA;n3676110 [B
                  le-am abandonat pe cele de vară și am trecut pe AllSeason - mai exact [/B]Continental AllSeasonContact MS 3PMSF (E-4) - 195/55 R16 87H - am trecut cu ele 2 ierni, eu sunt mulțumit, am scăpat de o bătaie de cap.
                  George ti-a zis colegul DFA ce trebuia sa stii. De ce il ignori? Omul te ajuta.
                  Last edited by Leo0608; 11 August 2023, 20:48.
                  ​​​​​​

Comment

Originally posted by Leo0608 View Post
                    George ti-a zis colegul DFA ce trebuia sa stii. De ce il ignori? Omul te ajuta.
                    Ce te face sa crezi ca-l ignor? Am multumit deja tuturor ptr pareri, numai ca decizia e a mea, nu crezi? Ca sa fiu clar, am avut in ultimii 35 de ani zeci de masini si de fiecare data am avut anvelope premium, vara si iarna. m-am saturat sa umplu debaraua cu pneuri si jante. Vreau sa incerc si all season si nu am incredere in ce spun producatorii sau comerciantii. Prefer informatii direct de la utilizatori. E ceva gresit aici?
                    Last edited by GeorgeS; 11 August 2023, 21:26.

Comment

Pai omul DFA e utilizator ok, a zis din experienta lui
                      Si eu apelez la el si m-a ajutat de fiecare data,are sfaturi bune.
                      Si nu sunt proaste AllSeason-urile Continental,sa stii.
                      ​​​​​​

Comment

Ca sa-ti faci idee cat de grea e alegerea, uite doi experti care au testat doua pneuri care-mi fac cu ochiul si care contrazic putin marcajele de pe ele. https://thetirelab.com/vs/continenta...to-all-season/
                        https://toptirereview.com/continenta...ll-season-sf2/

Comment

De cand am luat logan 3 (iulie 2021) si sa facut iarna,pe fata am cumparat anvelope de iarna , pe spate am refolosit anvelopele all season (oarecum noi) de pe loganul care l-am dat la rabla, nu pot sa ma plang.
                          Toate ca toate, vorbind din experienta (am folosit numai all season pe loganul vechi din 2005-2021), se simte diferenta, iarna.

Comment

Acum am recitit primul post, janta e aceiasi nu conteaza ca e iarna vara :} , nu exista senzori de presiune pe L3, un set nou de anvelope pentru iarna e undeva la 1200-1500 lei

Comment

HomeWolrd​ Daca ma intrebi pe mine cu peste 1 000 000 km condusi in toate conditiile, e cea mai prosta optiune posibila, insa e alegerea ta si ti-o respect. La schimbul de anotimpuri nu am schimbat nici o data anvelopele de pe jante. Cand schimb, schimb roata cu totul. Un set de anvelope decente costa 2000-2500 iar o janta in firea ei 2500- 3000. La nici unul din cele cateva zeci de schimburi facute pana acum nu am pus pneuri sau jante de buget.

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google