Cutie viteza MT5 sau MT6

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Cutie viteza MT5 sau MT6

Salut,

vreau sa achizitionez un Logan nou pentru studentul din famile. Am vazut ca sunt listate 2 tipuri de cutii de viteza MT5 si MT6 (cred ca functie de echipare).
    Cam ce diferente sunt intre cele 2 variante? (o fi una mai fiabila sau mai bine adaptata la masina?)
    In principiu masina s-ar folosi preponderent in oras (Cluj) si cateva drumuri mai lungi (cam 2 pe luna pe autostrada intre Cluj si Targu Mures).
    Personal utilizez un SS3 cu MT6 si am folosit a 6-a doar pe autostrada dar acolo a fost foarte ok.
    La serviciu am un Duster cu eco G si tot asa am folosit a 6_a doar pe autostrada.
    Multumesc anticipat.

Vezi si aici: http://logan3wiki.wikidot.com/wiki:i...ile-transmisii
    (iar restul, modul de utilizare, stilul de condus ceea ce se doreste, etc. cred ca depind de fiecare)

Comment

Studentul s-ar putea sa aiba talpa mai grea sau sa vrea sa faca iesiri cu prietenii, o minivacanta pe undeva...caz in care treapta a 6a i-ar prinde bine. Eu n-as putea concepe o masina noua in 2024 in 5 trepte.

Comment

Totusi mai sunt si altii (inclusiv producatori auto) care concep "o masina noua in 2024 in 5 trepte" , dupa preferinta \dorinta.

Comment

MT5 are treptele etajate diferit de MT6, un pic mai lungi, se pretează ceva mai bine pentru oraș.

MT6 le are un pic mai scurte, mesteci mai mult în ea în oraș decât cu MT5 - deci în aglomerație MT6 poate deveni mai obositoare - mai ales dacă nu-ți place să turezi motorul.

Dar, sincer, eu recomand MT6, aș fi preferat chiar să aibă și treapta a 7-a..., ar fi fost perfectă la drum lung, la câmpie, să poți rula cu 130 km/h la o turație apropiată de 2.000 rpm - nu la 2.900 rpm...
          Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.

Comment

Eu am un logan Eco-g cu 6 trepte, cand mi-au schimbat alternatorul am avut data masina la schimb un logan benzina 5 trepte. Am condus-o o saptamana, mai mult in oras. Are primele 4 trepte mai lungi, in afara in a 5-a aveam la 110 aproximativ aceiasi turatie ca la a mea in a 6-a. In oras se infige mai bine cea in 6 , avand treptele mai scurte, mie nu mi-a placut cea in 5.

Comment

Working...
            X
            Anulare DPF
            Politica de Securitate Google