Noile echipamente de siguranță - GSR2

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Noile echipamente de siguranță - GSR2

    Din Februarie 2024

    Odată cu trecerea obligatorie la norma GSR2 în materie de echipamente de siguranță, cele patru modele - Logan, Sandero, Sandero Stepway și Jogger - vin și cu o serie de noutăți în materie de siguranță.
    Deschiderea comenzilor pentru modelele Sandero, Sandero Stepway, Jogger și Logan MY 2024 (an model 2024) va avea loc gradual, în cursul lunii Aprilie 2024.


    Pentru a răspunde reglementărilor GSR2, noi echipamente de siguranță își fac apariția pe toată gama, începând cu nivelul de echipare Essential:
    - Înregistrator de date (pentru caz de accident)
    - Posibilitate de instalare a dispozitivului de antidemaraj etilometric (pentru a evita conducerea sub influența alcoolului).
    - Sistem de recunoaștere a panourilor de semnalizare rutieră, cu alertă pentru depășirea vitezei legale.
    - Alertă la schimbarea benzii de circulație.
    - Asistență la menținerea benzii de circulație.
    - Sistem de supraveghere a atenției șoferului.
    - Asistență la parcarea cu spatele.
    - Senzori de lumină și de ploaie.
    - Frânare automată de urgență cu funcție de detectare a pietonilor și bicicliștilor.
    - Semnalizarea frânării de urgență.
    - Un buton « My Safety » situat în partea din stânga a planșei de bord permite dezactivarea anumitor funcții ADAS atât în timpului mersului, cât și la fiecare plecare de pe loc.

    În plus, toate modelele gamei dispun de acum de un cod de salvare: un cod QR sub forma unui autocolant vizibil pe parbriz și lunetă. Acesta permite consultarea fișei de salvare, produsă de Dacia, printr-o aplicație dedicată și gratuită. Echipele de salvare au astfel acces la toate informațiile necesare unei intervenții sigure și eficiente și pot economisi minute prețioase.



    Cum îmi dau seama dacă mașina mea corespunde standardului GSR2


    În Certificatul de Conformitate (în franceză) primit odată cu mașina, pe pagina a 4-a, în secțiunea 54 va apare o listă de acronime pentru sistemele de siguranță implementate pe respectiva mașină:

    54. Vehicule equipe de: TPMS/ELKS/AEBS/ESS/AIF/ISA/DDAW/EDR/eCall
    Acele acronime înseamnă fiecare:
    - TPMS = Tire Pressure Monitoring System – sistem de monitorizare a presiunii în anvelope - în esență se referă la varianta TPW, mai simplă, fără senzori pe fiecare roată (prezent încă de la lansare, 2020)
    - ELKS = Emergency Lane Keeping Systems - Sisteme de menținere a benzii de rulare de urgență
    - AEBS = Autonomous Emergency Braking System (prescurtat AEB) - Sistem de Frânare de Urgență Autonomă (prezent încă de la lansare, 2020)
    - ESS = Emergency Stop Signal - semnalizare în caz de oprire de urgență
    - AIF = Alcohol Interlock Installation Facilitation (prescurtat AIF) - Posibilitate de instalare a dispozitivului de antidemaraj etilometric (pentru a evita conducerea sub influența alcoolului)
    - ISA = Intelligent Speed Assistance - Sistem de recunoaștere a panourilor de semnalizare rutieră, cu alertă pentru depășirea vitezei legale
    - DDAW = Driver Drowsiness and Attention Warning - Sistem de supraveghere a atenției șoferului
    - EDR = Event data recorder - Înregistrator de date (pentru caz de accident)
    - eCall = apelare automată a serviciului de urgență din țara curentă / 112 în caz de accident (prezent încă de la lansare, 2020)
    Attached Files
    Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.
Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google