Schimb Role Curele Motor 1.6mpi+AC

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Schimb Role Curele Motor 1.6mpi+AC

Salutam,

In carnetul de intretinere scrie ca la max 4 ani se chimba curelele , chiar daca am parcurs mai putin de 60000km .
    Sa presupunem ca am parcurs 12000 km si se face 4 ani ; schimbam deci curelele. De totusi sa schimbam si rolele ? se uzeaza rolele chiar daca nu au functionat ? Sau poate cumva este o incarcare anormala a costului de revizie ?

@hspinache, cu timpul cauciucul curelelor imbatraneste si isi pierde din proprietati. Asa ca la 4 ani trebuiesc schimbate, daca nu vrei nu e nici o problema dar poti avea surprize si sa se rupa aia de distributie! Si e foarte nasol!

Comment

Asta am inteles-o ; da de ce trebuie sa schimb si rolele ?

Comment

Pentru ca vin la set probabil , nu stiu ce sa spun, se cam duce vaselina din ele ...

Comment

E bine sa le schimbi si pe ele (rolele), risti sa te trezesti pe la 90-100000 km ca se buleste o rola si iar tre' sa dai jos distributia si poate mai rau, sa-ti sara cureaua pe rolele dintate si atunci chiar ca ai bulit-o rau de tot...
          Nu-i de jucat cu distributia.

Comment

-masina are 12000 ; peste inca 4 ani sa zicem ca va avea max 72000 km ; rolele se strica dupa 72000 km ?
            -se pare ca exista si curele fara rola , am aflat asta de la cei de la service .daca asa este insemna ca s-au gindit si alti la acesta varianta .

Comment

Normal ca exista, cureaua vine in cutia ei, rolele in alta cutie.
              Dar lasi rolele vechi pe riscu tau.
              Nu e musai sa pice rolele dupa 70.000 km, dar poate pica la 90000 km si cum spuneam...ai bulit-o rau.

Comment

@hspinache acum nu stiu daca cei de la service o sa vrea sa-ti schimbe numai cureaua de la distributie, daca sare cureaua de la punct tu te intorci nervos la ei si le ceri sa-ti faca motorul! Deci nu stiu daca se risca service-ul sa-ti faca motorul pe banii lor. Aaa si se mai poate intampla ca cei de la service sa iti puna cureaua gresit, bulesti motorul si dupaia dai din buza ca ei ti-o arunca in fata ca nu ai venit si cu rola!

Comment

Bine ar fi sa se schimbe si rolele, materialul din care sunt confectionate imbatraneste in timp si nu mai are aderenta crescuta.
                  Astfel, se pot strica supapele, daca sare cureaua de la punct si costa in jur de 3.000-4.000 lei reparatia, asa ca mai bine schimb acum rolele.
                  Curele se gasesc si separat, normal, nu numai in kit-ul de distributie.
                  Cel mai nou proiect auto din România!
                  Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

Dupa parerea mea , nu trebuie sa schimbam ce totusi nu este necesar.

Comment

Tu o tii pe a ta, toata lumea iti spune ca NU e ok sa schimbi numai cureaua fara role, dar pana la urma e treaba ta ce faci.

Comment

Pai daca asa este bine , insemna ca am deschid o probema care de fapt nu trebuia deschide.
                        mai lipseste ideia sa schimb si pompa de apa ...

Comment

Tare curios sunt daca toti taximetristi au schimba distributia la 60mi sau au mai tinut-o pana la 100 mi si nu au patit nimica stiu pe cineva care a schimbat-o la 70 mi si nu a avut probleme!

Comment

Originally posted by hspinache View Post
                            Pai daca asa este bine , insemna ca am deschid o probema care de fapt nu trebuia deschide.
                            mai lipseste ideia sa schimb si pompa de apa ...
                            Ar fi bine s-o schimbi si pe aia, just in case... ))
                            Serios, de obicei se schimba si aia.

Comment

Da n-o schimba frate, las-o pe aia veche... De la cineva trebuie sa aflam si noi la cat pica distributia. Faci ce vrei cu masina ta, ca de aia ai dat un teanc de bani!

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google