Schimb De Ulei La 1.4MPi

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Schimb De Ulei La 1.4MPi

Ce ulei de motor, mai bun decât Dacia Oil 5W30 pot pune acum la 47000km ?
    Întreb asta pentru că cu acest ulei vara, în traficul greoi din Bucuresti, motorul ajunge să hârâie ca unul diesel. Am deja 10500 km cu el de la ultimul schimb (masina are vechime de 4 ani). Intenţia mea, după citirea multor pagini pe tema uleiurilor, este să pun un ELF 5W40 Excellium A3 şi nu un Mobil 1 ESP 5W30 care se pare că e prea pretenţios pentru un "aspirator" ca al nostru . În cartea maşinii, la uleiuri recomandate apare Dacia Oil 5W30 A1 ca prima opţiune. Deci până la standardul A5 al Mobil 1 de care spuneam mai sus mi se pare cale lungă şi nu l-aş pune decât dacă asta ar însemna realmente un mers mai rotund, o lubrifiere mai bună, protecţie mai bună a motorului şi catalizatorului şi nu în ultimul rând, un consum mai mic de combustibil. De asemenea, trebuie să ştiu dacă este nevoie de un "engine flush" sau nu.
    Mulţumesc anticipat !
    sigpic

1 haraitul pe caldura in trafic intens nu cred ca e de la motor ... ci mai degraba de la ambreiajul care se incinge si arcurile incep sa tacane ... tacanitul acela de asa fac toate ... se amplifica

2 eu recomand din experienta mea castrolg bagnatec c3 5w40
    mi se pare mie sau tu compari acolo elf(made in tuckey) si dacia oil cu mobil 1?
    sigpicMy ride

Comment

@ibuzescu: Vezi ca e un thread cu 119 pagini pe tema asta si se numeste CE ULEI FOLOSITI.
      Multi folosesc Mobil1 5W-30 ESP( inclusiv eu) si sunt super multumiti, nu stiu unde ai citit tu ca ar fi prea "pretentios", poate din cauza pretului;aaa... asta e altceva.
      Last edited by Florin80; 23 April 2009, 22:57.

Comment

@Deluxe: ELF avusesem impresia că e made in Belgium şi nu, nu comparam Dacia Oil cu Mobil 1 (lol, ar fi culmea) şi nici ELF-ul. Ideea nu e de a compara ci de a pune uleiul suficient de bun pentru Logan 1,4MPi. Nu e vorba de 80Ron în plus ci mă gândesc că s-ar putea să fie tichie de mărgăritar acest Mobil1 ESP.
        @Florin80: Spunea un utilizator că nu a simţit nicio diferenţă, pe niciun plan.

Deci, pentru regim preponderent urban, voi ce aţi alege şi de ce ?
        Aş opta şi eu pt Magnatec, dar nu e cumva nevoie de flush ?
        sigpic

Comment

De ce deschizi alt thread cand puteai expune problema pe thread-ul dedicat uleiurilor de motor?
          Se continua aici
          In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

Working...
          X
          Anulare DPF
          Politica de Securitate Google