If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
salut posesorii de logan . am pus ulei de la elf 5w30 , nivelul pe loja imi arata la jumatate intre min si max dar in bord imi arata doar 2 liniute , inainte imi arata 4 . Masina are circa 76000 km rulati , nu-mi bat joc de ea . Imi puteti spune de ce arata doar 2 liniunte ?
Bah deci nu-mi vine sa cred ca cineva dupa 76k km n-are habar sa citeasca bordu' de logan si face confuzii de genu' asta.
Ori e caterinca efina, ori...esti cremenal bah baiatule!
mai baieti faceti misto ? adica chiar nu stiti ca nivelul de ulei se masoara cu joja la rece iar indicatorul de bord (liniutele ) nu au nici o treaba / la reciclareeee la reciclare.
givali la motoarele cum este si al meu pe Gpl e normal sa pape ulei, pentru ca are arderea uscata pe gaz si de aceea papa ulei,mai ales daca ii mai dai si coxanu pe frigurile astea dimineata sigur 100% iti papa, compresia ok, mers motor ok, si eu la un schimb bag 3.5l si dupa 10.000 de km scot 1.5 max 2l
Pai si e normal sa consume ulei daca e pe gpl?
Ce legatura are arderea cu ungerea?
Uite eu am mers 1500 km cu elf 10w40 si l am dat jos fiindca mi s-a parut ca bat tachetii.Am scos doar 2,5 l in loc de 3 cat am bagat.Acum am bagat castrol 5w40 si vreau sa vad daca consuma.
Tu ce ulei ai bagat fiindca conteaza si grosimea uleiului?
5w40 e mai gros decat 10w40 si poate de asta iti consuma.
Cum sa fie mai gros 5W40?!? La rece e mai subtire iar la cald este la fel de gros/subtire!
Din forumuri am inteles ca 5w40 e mai gros decat 10w40.
Care este treaba cu aceste cifre.Ce reprezinta acel 5 si acel 40?
Cand trebuie folosit 5w40 si cand 10w40?
10W40 este mai vascos doar la rece;la cald sunt identice
5w40 este mai subtire,full sintetic si ramane cu aceleasi proprietati si la rece si la cald.
Scuze ptr dublu post.
Corect aceste treburi?
Last edited by nitoiviorel; 29 March 2018, 17:35.
Reason: Automerged Doublepost
Vad ca te-ai lamurit intre timp dar in principiu cu cat cifra din fata W-ului (care inseamna Winter) este mai mica, cu atat vascozitatea la rece este mai mica. La fel cu cifra de dupa W dar aceea se refera la vascozitatea la cald 100 °! Deci 5w40 este mai putin vascos la rece decat 10w40 dar cu vascozitatea egala la cald!
Da.Am inteles eu gresit. Acum sunt lamurit.Oricum nu vreau sa fac publicitate negativa la Elf dar nu se compara cu Castrol indiferent ca e din China sau Turcia.
Am mers 180 000 cu Castrol 10w40 si motorul se auzea ca nou,schimbat mereu la 15000 km.
Dupa ce am bagat Elf 10w40 a inceput sa se auda tachetii la cald.
O sa folosesc Castrol 5w40 pana imi cumpar alta masina.
Multumesc pentru lamurire Dan.
Da.Am inteles eu gresit. Acum sunt lamurit.Oricum nu vreau sa fac publicitate negativa la Elf dar nu se compara cu Castrol indiferent ca e din China sau Turcia.
Am mers 180 000 cu Castrol 10w40 si motorul se auzea ca nou,schimbat mereu la 15000 km.
Dupa ce am bagat Elf 10w40 a inceput sa se auda tachetii la cald.
O sa folosesc Castrol 5w40 pana imi cumpar alta masina.
Multumesc pentru lamurire Dan.
Zgomotul in plus se aude de la rampa de injectoare nu de la tacheti sau gaz.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment