Pai in manual scrie ca intra 4,8 litri.Eu l-am schimbat acum 3 zile si mi-a intrat 4,5 cu tot cu filtru.Nivelul de ulei este la maxim.
Nivel ulei motor
Collapse
X
-
Nivelul se ajusteaza dupa joja, normal.
Comment
-
Ce ulei ?
Am si eu revizia de 1 an acuma luni. 1.6 16v, masina luata noua, am 7000km.
Din experienta voastra, ce ulei imi pun astia la Dacia?
Nu am apucat sa studiez problema si deci nici sa cumpar ulei 'pe alese'.
Mobil 1 5W40 e suficient de bun? Am de ales daca ma duc la ei fara ulei luat de mine ?
Merg preponderent urban (Cluj), dar acuma dupa revizia asta o sa am mai multe drumuri lungi in afara.
Multumesc.
PS: Am observat de cam 1 luna ca motorul suna mai 'gros'. Oare fiindca s-a mai uzat? Sau e ceva cu uleiul? Nu am observat sa fie depasit nivelul maxim pe joja. Am sa mai verific.esti independent...si acum ?
Comment
-
Salut.
SARBATORI FERICITE!!!
Am fost la revizie la Turda. Totul OK. Mi-au pus ulei ELF 5W40 (am cerut eu 40, ei ar fi pus 5W30). Parca suna mai bine acuma motorul ...desi tot am impresia ca e putin peste maxim pe joja. Am facut si un drum mai lung (aprox 500 KM) si s-o comportat foarte bine, temperatura nu a trecut de 4 liniute desi era cald afara.esti independent...si acum ?
Comment
-
Si eu am peste maxim la joja de ulei dupa ce am facut revizia cu 2-3 mm si am fost inapoi la ei dupa ce a stat masina s-a uitat mai multi mecanici si a zis ca nu are rost sa mai scoata din ca oricum cand masina merge uleiul in motor se ridica am facut de atuncea aproape 4500 km si este tot la fel nivelul pe care il urmaresc aproape saptamanal!
Comment
-
Intre timp s-ar putea sa iasa surplusul de ulei prin diferite locuri si nu e bine.
Comment
-
Am luat masina de nou cu ulei peste nivelul maxim la joja, iar dupa vreo 3000 km a inceput sa faca probleme la plecat de pe loc, adica parca rupea din demaraj. Am scimbat uleiul la 7000 km, tot cu vreo juma` de cm peste maxim la joja si tot intrerupt pleca de pe loc. Am scos din ulei cu o seringa (vreo 400ml) pana am ajuns putin sub maxim si masina merge perfect.
Deci, nu va luati dupa meseriasii lu` paste de la reprezentante si tineti nivelul uleiului sub maxim.
Comment
Comment