Unde Va Faceti Reviziile? Daca Nu Mai Aveti Garantie

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Din pacate nu sunt atat de priceput intr-ale mecanicii si de aceea reviziile le fac la un mecanic particular care a lucrat la reprezentanta Dacia din Botosani (a plecat din cauza ca nu era platit cat ar trebui) si acu are service-ul lui. Ca manopera este foarte convenabil iar de clienti nu duce lipsa niciodata...
    Daca ceva functioneaza, nu-i bine sa-l repari

Comment

considerati service-urile de cartier orice service neautorizat dacia

Originally posted by ovidiu.st View Post
      La Dacoserv am facut toate reviziile. Masina nu mai e in garantie, dar pentru faptul ca o fac intr-un service autorizat, beneficiez de 1 an garantie pentru lucrarea efectuata, inclusiv pentru piesele inlocuite. E adevarat ca daca m-as duce cu piesele mele as iesi mai ieftin, dar nu mai am garantie si pentru 100 si ceva de lei manopera, nu cred ca se merita sa ma tavalesc pe sub masina si sa ma umplu de ulei si motorina, mai ales ca am vazut cat de aiurea e pozitionat filtrul de motorina. Vinerea ce-a trecut am facut rev de 160000 si m-a costat 410lei (inclusiv filtrul de motorina, de fapt asta il schimb la fiecare revizie, chiar daca in carte scrie sa il schimbi din 20 in 20000).
      cum zici tu ca daor tata a costat. eu am dat la 20 000 cand am schimbat filtru de motorina si placutele macostat daor manopera vro 3 mil si ceva si asta acum un an. pai doar filtru fara manopera costa 250 ron cred. uleiuri vrun 150 ron daor asta fac 400 fara manopera faraalte filtre.

nu cred.

atunci am ajuns in jur de 700 ron cu totul.
      1.5 dc

Comment

@mae: nu pot sa fiu de acord cu tine cand exista service-uri neautorizate dacia mult mai dotate si cu meseriasi mai buni decat reprezentanta oficiala. loganul deja e de 5 ani si ceva pe piata, cred ca orice mecanic stie cum se desface si cum se pune la loc. deja stiu astia de la seat sau de la citroen mai bine decat aia de la renault, nu poti sa zici ca orice service neautorizat dacia e de cartier. sa fim seriosi...
        Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Eu fac reviziile la GES service, undeva pe la Alba Iulia Bucuresti.
          Manopera 0, fiind ruda cu proprietarul.
          O singura revizie am facut la Adras, si mi-a ajuns. 41 de ron, pe un L de ulei acum 2 ani, mi s-a parut bataie de joc.
          Ultima revizie m-a costat putin, in jur de 300 de ron, cu ulei, placute si bujii.

Comment

Originally posted by mae View Post
            considerati service-urile de cartier orice service neautorizat dacia

cum zici tu ca daor tata a costat. eu am dat la 20 000 cand am schimbat filtru de motorina si placutele macostat daor manopera vro 3 mil si ceva si asta acum un an. pai doar filtru fara manopera costa 250 ron cred. uleiuri vrun 150 ron daor asta fac 400 fara manopera faraalte filtre.

nu cred.

atunci am ajuns in jur de 700 ron cu totul.

Filtru de motorina costa 136 lei (cel cu senzor de apa) si 87 lei cel fara senzor (nu mai stiu sigur, dar parca asa e). Evident ca l-am ales pe cel fara senzor si i-am pus senzorul de la cel care a fost inainte.
            Uleiul, 10w40, Dacia Oil vre-o 80-90 lei
            Filtru de aer - ~40lei
            Filtru de ulei - ~25lei
            Restul e manopera.

Fara placute. Nu schimb placutele doar ca sa ma aflu-n treaba. Cele care sunt acum pe masina au ~60000km si sunt uzate cam 40%.

Comment

si placutele din interior tot doar 40% sunt uzate? ale mele de pe exterior mai aveau 6mm "carne" dar pe interior "rasarea" fierul prin materialul placutelor dupa 34000km...
              Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Sunt uzate uniform. Nu prea folosesc frana pentru ca fac foarte multe drumuri in afara. Daca as fi folosit-o numai Bucuresti, probabil ca schimbam si eu placutele la 40-50000km.

Comment

Originally posted by mikebike72 View Post
                  Am o intrebare: daca iti faci revizia singur sau la un service oarecare se poate scrie in "carnetul de intretinere" ca a fost efectuata corect revizia ? Se ia in calcul acea revizie ? Sau dupa ce iti trece garantia nu ii mai intereseaza daca iti faci reviziile bine si la timp, asa carnetul ala isi pierde utilitatea.
                  Eu am fost la una dintre reviziile obligatorii din perioada de garanţie şi la un moment dat ajunsesem să le spun eu "mecanicilor" ce mi-aş dori să facă şi să verifice!!! Pentru ce mikebike72??? Pentru acea ştampilă care te doare pe tine??? Sincer, eu în acest moment am 1 an şi jumătate fără garanţie şi în afară de distribuţie restul operaţiilor(schimb ulei, filtre, etc.........) le-am făcut singur!!! Vă spun acest lucru, în situaţia în care maşina mea deveni-se obiect de studiu pentru viitorii mecanici ai dealer-ului în situaţia în care cei care ar fi trebuit să supravegheze "meseriaşii" aveau alte îndeletniciri!!!

Comment

nu stiu cum sa mai bag inca o rubrica lachestionar

cred ca ati inteles un pic gresit. am sa bag toate service-urile care nu sunt autorizate dacia la service-uri de cartier in ideea ca sunt service-uri neautorizate daica. nu zic ca nu fac treba buna. nu asta era ideea topicului.

sunt de acord ca in alte service-uri ai sanse sa fi mai bine tratat si tu si masina. iar treaba sa fie facuta mai atent si cu responsabilitate.
                    sutn sigur ca o parte din cei care isi schimba ei singuri uleiul fac treaba mai buna decat unii mecanici plictisiti si scarbiti de ceea ce fac.
                    1.5 dc

Comment

PRima revizie - in garantie - a fost la dealer. Urmatoarea, dupa terminarea garantiei a fost la un service mai bun si mai ieftin, mecanici seriosi si constiinciosi.
                      Acum merg de fiecare data la un mecanic foarte bun care lucreaza la dealer. Daca e vreo problema pe care nu o poate rezolva in parcare (ex geometrie roti, umplut ac, etc), atunci merg la service (dealer), dar tot la el.
                      GL-22-TOF

Comment

toate reviziile la dacoserv si pe viitor,chiar de nu mai este in garantie tot la dealar merg

Comment

Chestiile complicate le fac la dealer. Astea mai simple, care nu necesita mare meserie, gen uleiuri, filtre, bujii, etc. le fac fie singur, fie la un service de cartier - la prieteni.

Comment

acăsică..de ce să plătesc manopera altora, care fac treaba în scârbă? așa ,cel puțin stau liniștit că am treaba făcută calumea! distribuția nu cred c-o s-o fac eu...cred...mai vedem.
                            sigpicVIAȚA ESTE SCURTĂ!!! TRĂIEȘTE-O LA MAXIM LA VOLANUL UNUI LOGAN

Comment

Eu schimbul de ulei l-am facut la o vulcanizare unde aveau canal pt scurgere ulei. Mi-am cumparat eu filtrele si uleiul si am platit 10 lei pe inlocuire
                              Ulei MOBIL 1 SUPER S 5W40 - 22 lei + TVA / L
                              Filtru aer MANN FILTER - 23 lei + TVA
                              Filtru ulei MANN FILTER - 11 lei + TVA
                              Filtru polen, carbon activ - 25 lei + TVA
                              Last edited by bogyy; 1 December 2009, 17:45.

Comment

Distributia este mai greu de schimbat,dar in rest pentru cine are cat de cat niste cunostinte de mecanica isi poate rezolva singur problemele legate de revizie,astia de le service iau si pielea de pe tine cand vine vorba de manopera,singurul avantaj este garantia care nu este mai mult de 3 luni asa ca............
                                sigpic
                                TM 01 DEO

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google