Placute de frana

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Pai eu am schimbat lichidul in 2010 ca asa o zis desteptii din Dacia service. Masina e din 2005 si in 2010 s-a inmuiat pedala. Verdict clar de la Dacia:nu e bun lichidul. Cice e garantat 60k sau 4 ani. Dupa devine acid si ataca garniturile.

Asa ca l-am schimbat Dar tot nu ati raspuns daca pot combina ATE SL6 cu ATE super blue racing? Sau sa cumpar tot ATE SL6?

Tipul de la OVarom a ras de mine cand am cerut FSL1781. O zis ceva ca is cea mai slaba gama de la Ferodo. Si ca el are Logan si recomanda TRW GDB400 decat FSL1781.
    Sa mooor eu...daca intrebi 3 oameni primesti 3 pareri diferite))

Pana la urma cred ca iau FSL 845 cu 90 lei sau Ferodo Premier la 108 lei si cu asta basta. Ca deja am capul patrat de atat intrebat si cautat

Comment

• 827sam, mare greseala sa nu schimbi 7 ani lichidul!!! te rog nu mai influenta utilizatorii sa faca aceasta bazaconie. eu le recomand o placuta ieftina dar buna, nu le recomand sa-si distruga sistemul de franare! un lichid BUN de frana se schimba la 2 ani recomandat si la 4 ani obligatoriu!!!

Comment

• Originally posted by 827sam View Post
        ai gresit ca ai schimbat lichidul, eu am avut 7 ani cel de fabrica si tot aveam eficienta foarte buna pe franare cu discuri si placute de calitate; si dupa 7 ani de lichid de frana inghetam rotile la orice viteza
        acum am pus tot dacia si n-am probleme

ramai pe fsl1871, sunt suficiente pentru discuri pline
        Lichidul de frana Dacia, e Shell
        In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• amice amza, nu am spus ca e bine sa ai atata timp un lichid de frana
          am spus ca a gresit in sensul ca a schimbat marca lichidului de frana, nu ca nu trebuia schimbat; putea ramane pe dot4 dacia cu aceleasi performante la franare
          am scris ca raspuns pentru colegul care nu putea bloca rotile de iarna pe timp de vara (care sunt praf la franare pe caldura) la 60 km/h; cu orice placuta penala si cu orice lichid trebuie sa blochezi rotile la asemenea viteza, altfel nu ai frane, deloc.

sa ma zic ca in supernova aveam lichid frana de 9 ani ? cu placute de origine si discuri no name (klaxcar) inghetam franele si la 100 km/h ?
          nu, nu e bine sa-l ti atat de mult timp, vremurile se mai schimba, mai invatam cate una, alta
          Last edited by 827sam; 30 May 2013, 14:48.
          Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.

Comment

• Originally posted by vali2706 View Post
            Pai eu am schimbat lichidul in 2010 ca asa o zis desteptii din Dacia service. Masina e din 2005 si in 2010 s-a inmuiat pedala. Verdict clar de la Dacia:nu e bun lichidul. Cice e garantat 60k sau 4 ani. Dupa devine acid si ataca garniturile.

Asa ca l-am schimbat Dar tot nu ati raspuns daca pot combina ATE SL6 cu ATE super blue racing? Sau sa cumpar tot ATE SL6?

Tipul de la OVarom a ras de mine cand am cerut FSL1781. O zis ceva ca is cea mai slaba gama de la Ferodo. Si ca el are Logan si recomanda TRW GDB400 decat FSL1781.
            Sa mooor eu...daca intrebi 3 oameni primesti 3 pareri diferite))

Pana la urma cred ca iau FSL 845 cu 90 lei sau Ferodo Premier la 108 lei si cu asta basta. Ca deja am capul patrat de atat intrebat si cautat
            Prietene ti-am recomandat FERODO THERMO QUIET ca placute,in clasa low ce pretentii poti sa ai.

Comment

• Originally posted by vali2706 View Post
              Am in masina ATE SL6 dot4, si vreau sa pun ATE typ200 dot 4 sau super blue racing care este doar 65 lei 1l fata de SL6 care e 50 lei 1 l.

Problema este ca nu pot scoate tot lichidul prin borcan, si la aerisire o sa completez si bag blue racing. Pot aparea probleme daca se combina astea 2 lichide?

Multumesc
              In concluzie: pentru tine orice placute Ferodo de la mama lor sunt bune. Cauta sa nu iei facaturi. Pretul in general te ajuta sa eviti facaturile, dar asta nu e o regula generala. Eu as alege cele mai ieftine placute Ferodo de pe cele 2 site-uri online recomandate de colegi pentru ca nu vand facaturi.

Cat priveste lichidul de frana el trebuie inlocuit complet (scos din instalatie). Cum a facut ieri mecanicul la un service de cartier cu rampa pentru 50 RON:
              - cu motorul oprit
              - a scos cu o pompa de vacuum cat de mult lichid a putut din vasul de expansiune
              - a umplut in buza vasul de expansiune cu lichid nou
              - m-a pus pe mine in masina sa fac pedala si a ridicat masina cu macaraua
              - a luat fiecare roata in parte si i-a facut aerisire scotand si lichidul vechi de pe conducte, punandu-ma pe mine sa fac pedale. Ordinea a fost: spate dreapta, spate stanga, dreapta fata, stanga fata
              - apoi a umplut la nivel in vas cu lichid nou. A folosit ~600ml de lichid nou din bidon. Cred ca a scos tot lichidul vechi din instalatie.
              - la final a dat cu 2 litri de apa peste vas si in jur sa curete eventualele urme de lichid de frana

Eu zic sa mergi la un service de cartier sa faca operatiunea asta pentru 50 RON. Altfel te murdaresti de nu se poate cu lichid care e si acid pe deasupra.

Operatiunea de mai sus a fost facuta pentru un dci 1.5 euro 4 de 68cp dar cred ca e echivalenta si la 1.4 mpi.

Comment

• eu am platit 75 ron la dacoserv, cu tot cu lichid de frana, aceeasi operatiune, chiar nu e scump si merita investitia

Comment

• Dragi colegi,

multumesc mult pt ajutor si rabdare.

Am rezolvat.
                  Am dat comanda la Ovarom Timisoara(sper sa nu aiba facaturi) la 1L ATE super blue racing dot 4 si 1 set placute Ferodo Premier
                  Placute de frana de la expertii in sisteme de franare. Cel mai bun pret pentru cele mai buna placute de Logan, Sandero, Clio, Symbol

Pretul e din clasa low,dar rezumatul la placute si parerile despre ele par a fi foarte bune

Multumesc inca o data pt sprijinul acordat.

2-3 ani sper sa nu mai am treaba franelor

Comment

• Originally posted by mr.K View Post
                    Vad ca pe site-ul asta FERODO FDB1781 sunt mai ieftine, se vand cu 140 lei.
                    unde, unde ?

Comment

• Aici .

Comment

• multumesc mult. am observat ca dintre toate, ferodourile sunt cele mai subtiti. restul au 18,2 mm astept un raspuns de la daciashop dar par mai ieftine la astia. or fi si de incredere ?

Comment

• Placutele astea merg la LSOD cu sistem de franare Lucas?

Comment

• Cromatic, pentru logan sunt 2 tipuri de placute de frana : "de van" care merg numai la etrierii ate de pe loganurile van si "de berlina" care merg la sistemele lucas si trw.

Comment

• Nefiind specificat, credeam ca exista diferente. Cu VAN-ul stiam treaba - tata are MCV.
                              OK-mersi.

Comment

• daca ai mcv 1.6 16v vei avea sistem de franare de van, adica ATE, daca ai oricare alta motorizare, are etrieri trw cu ventilate de 259

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google