Placute de frana

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• salutare,

la revizia de 10.000 km mesteru de la Dacia mi-a recomandat sa schimb placutele pina in 20.000 km....am zis ok am sa ma conformez

cu ocazia unei pene pe fata zilele astea (la 16.500 km) am constatat cu stupoare ca placutele de frina de pe masina s-au uzat f putin....

sa inteleg ca mesterii de la Dacia Service ne induc in eroare cu sfaturi pe banii nostrii?

deci mare atentie cind schimbati placutele ... eu am sa cer sa mi le arate uzura inainte de a le pune pe cele noi... sunt ferm convins ca ma duc lejer cu ele la 30.000 km.

abia astept la revizia de 20.000 km sa le vad live si daca au mintit le fac o reclamatie la OPC (mi-au scris in cartea masinii ca tb schimbate pina in 20.ooo km) si la vocea clientului (cu care sunt probabil mina in mina)

ati mai patit asa customer service execrabil? ..

bafta!

Comment

• Eu am 32.000 km cu cele originale si mai duc pana la 40.000...si nu merg linistit, intradevar folosesc cand pot frana de motor...dar totusi. Oricum in cateva mii de km le schimb...inca nu stiu sigur cu ce le schimb dar nu voi face rabat de la calitate. Pendulez intre Green Stuff, Bosch, Texstar si Ferodo (unele smechere)
      In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Normal ca lor le convine sa le schimbe mai repede de termen sa faca bani cunosc pe cineva care le-a schimbat la 42 mi km !

Comment

• eu le-am schimbat la 46 de mii si mai mergeau vreo 2 mii dar depinde de cum se foloseste frana.Am un prieten care le schimba la 20 de mii dar franeaza din 10 in 10 metri

Comment

• Ai dreptate conteaza foarte mult si cum folosesti frana i mai vad pe uni dau cocs la masina si franeaza puternic peste 10-20 m si se mira ca nu tin placutele!

Comment

• darksid3 ce placute imi recomanzi sa mi pun pe masina knd o sa le schimb....
              http://www.youtube.com/watch?v=ymiF-okrdMg

Don't Drink and Drive

Comment

• Pai ceva dintre alea enumerate de mine...mai cauta pe topicul asta ca sunt useri care si-au montat si alte marci si sunt multumiti. Vezi foto, etc.
                In principiu conteaza sa nu fie contrafacute...asta e cel mai important
                In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• ok merci a, sh inca o intrebare legat de discurile de frana ... cam ce durata de viata au.. estimativ
                  http://www.youtube.com/watch?v=ymiF-okrdMg

Don't Drink and Drive

Comment

• Salut.
                    Am si eu o nelamurire: cum de placutele de frana de berlina se potrivesc si pe discurile de 239 neventilate dar si pe cele de 259 ventilate?

Comment

• eu am schimbat placutele acum 7 zile cu unele "de origine" Ferodo.....m-au dus 175 Ron si se zice ca am avut si un discount de 1o% pt toate pisele....sincer nu mi s-au parut asa mult...ma asteptam la 250-300 ron....sper sa fie bune...a si inca ceva...pe cutia lor scria For : Twingo Clio 2.....astea sunt masinute mai mici fata de logan......spor!
                      Slow & Safe

Comment

• Poti sa spui exact ce scria pe cutia; adica codurile intregi
                        Si inca ceva, ai abs?;ce discuri ai, pline sau ventilate?

Comment

• nu am abs...sunt pline cred discurile....si cutia a ramas in service darv am codul dp factura:7701210142
                          Slow & Safe

Comment

• Salutare.
                            Mi-am schimbat placutele singur acum vreo 2 luni si in necunostinta de cauza am luat ce mi-a dat vanzatorul la primul magazin in care am intrat. Pe ele scrie RH si niste coduri si am dat 80 ron parca. Problema e ca dupa 3000 km partea de sus a discului e mai uzata decat partea de jos. Se simte si se si vede dintr-un anumit unghi. Asa ca le-am scos si le-am aruncat la primul tomberon si le-am pus pe cele vechi care inca mai au ceva material.
                            De 2 zile tot scormonesc forumul asta si pana la urma m-am hotarat sa iau FERODO PREMIER dar nu inteleg de ce FDB 845 e 100 ron si FDB 1781 e 160 la acelasi magazin. Am dci si vanzatorul mi-a zis ca FDB 1781 sunt pt. mine. Daca aveam benzina mi-ar fi spus altceva?
                            Vad ca majoritatea merg pe FSL 845 care sunt cele mai ieftine inteleg dar pe site-ul lor spun ca e gama cea mai "economica" asa ca asi vrea un PREMIER dar nu stiu daca se merita diferenta de 60 de ron doar ca sunt special pt. logan(fdb1781).
                            Are cineva fdb1781 pe masina si o parere despre ele?

Comment

• eu am pus Textar de 140 ron si e totul ok , primul set de fabrica s-a topit la 20K, nu mi-a placut prea mult, discurile sunt ok am 30k
                              http://images.spritmonitor.de/248421.pngPrestige1.5dci

Comment

• ...exista 3 tipuri de placute de frana bune (care rezista la solicitari) pentru logan : 1.ferodo 2.trw 3.bosch.....le gasiti la magazinele ciclop auto-ovarom bendix...pretul lor este undeva la 70 ron.....nu va mai bate-ti capul cu toate prostiile....la auto europa preturile sunt triple......ex ; bujiile la auto europa sunt undeva la 22 ron bucata(2 electrozi) pe cand la orice magazin inclusiv la cele mari gasim bujii bosch cu 4 electrozi la 60 ron -4 bucati.. ...filtru de aer la fel....la auto europa este aproape 50 ron....pe cand oriunde gasesti marci de renume(mann bosch champions) undeva la 30 ron.......filtru de ulei la fel...la ei este 40 ron......gasesti peste tot mult mai calitative la 25-28.............la fel procedeaza si in cazul covoraselor huselor sau celorlalte accesorii.....preturi mari calitate slaba.......uleiul lor dacia oil este mizerabil...intreba-ti orice "schimbator" de uleiuri (de astia care se ocupa cu schimbatul uleiului)......decat sa dai 150 ron pe uleiul dacia oil ...mai bine te duci la selgros sau la metro si de 150 ron cumperi ; castrol mobil 1 valvoline .(daca este mai bun dacia oil decat castrol sau mobil 1 .......il pun in pahar si-l beau.....sa nu uitam ca au preturi egale )

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google