Placute de frana

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• clar mai bine placutele decat discul...si cat au costat?
    Un om inteligent nu va fi niciodata rau. Rautatea se naste din prostie, inferioritate si frustrare.

Comment

• 65 de lei setul si 60 de lei manopera
      In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• de pe net le pot cumpara?
        si daca da..poti da un link...nu de alta dar daca sunt moi si sunt si rosii...(imi place rosul)iau un set imedeat
        Un om inteligent nu va fi niciodata rau. Rautatea se naste din prostie, inferioritate si frustrare.

Comment

• Le-am luat de la un magazin de piese auto...nu stiu pe net.

Comment

• Teste de franare pe o sosea de 2 km, libera si rar circulata.
            Deci la franare violenta, la limita ruperii aderentei cauciucurilor, umbrelele de plaja din portbagaj plus alte acareturi se auzeau izbindu-se de amplificatorul audio .
            Fara sa mai plastifiez descrierea, dupa 200 km parcursi cu placutele astea noi pot spune cu certitudine ca franeaza excelent.

Comment

• Poti sa dai sincer (stiu ca dai sincer) o eficienta in procente fata de cele originale?

Comment

• Franeaza ca la inceput, cand exista acel sant pe placutele originale...in ultimul timp nu mai eram satisfacut de franare...d-aia am si crezut ca placutele originale sunt pe duca. Recunosc ca nici nu m-am uitat la ele sa vad in ce stadiu sunt in ultimele luni.
                Deci nu simt nici o diferenta fata de cum frana cand erau placutele de la mama ei in acel stadiu de uzura la cote ok. Franeaza mai bine acum decat frana in ultimul timp si spun asta fara nici un fel de subiectivism. Pana la urma, oricine poate testa, mai ales dintre cei care trebuie sa-si schimbe placutele.

PS: Nu stiu ce efect vor avea placutele Master Sport asupra discurilor de frana. In orice caz, sunt destule discuri de frana la preturi foarte bune, de firma si care mai mult decat sigur, sunt mai durabile decat cele din fabrica.
                Last edited by darksid3; 29 June 2009, 11:28.

Comment

• @darksid3: ai facut o verificare care sa tina cont si de temperatura de lucru (tinand cont ca sunt mai moi sa nu ajunga sa se lipeasca de disc la franari repetate sau violente si sa patesti cu spune Tavi intr-un post mai sus)?
                  Nu confundati certificarea unui sistem de management cu certificarea unui produs. Si mai mult, nu va ganditi ca un produs certificat este perfect. Certificarile unui produs se fac dupa multe incercari si teste distructive si nedistructive si de siguranta. Asta insa nu tine loc de garantie ca dintr-un lot de piese, una singura nu poate fi cu probleme si chiar aia sa ajunga la utilizator. De ce spun asta? Pentru ca acea piesa poate sa participe la un eveniment nedorit, iar rolul ei sa fie stabilit in ancheta postmortem, cand nu mai conteaza cine a certificat ce. Si din ce stiu eu, Deutsche Bahn este omologul CFR-ului nostru, nu un organism de certificare.
                  The future is already here - it's just not very evenly distributed. - W. Gibson

Comment

• Franarile n-au fost consecutive....pur si simplu dat cox pe sosea goala si apoi franare violenta. Asta a fost testul cel mai edificator.Vanzatorul a zis ca-s mai moi, intradevar dar contin particule metalice in compozitie, oricum (vezi pozele facute de mine acum cateva posturi). La inceput cand erau reci si virgine, scartaiau.
                    In oras oricum mi se pare ca franeaza foarte bine dar la viteza mare se simte cum tine cu adevarat o frana, fara sa blochezi rotile, evident. Am vazut ca si CataFOF are habar despre genul asta de placute pe un Clio...postul #415
                    Last edited by darksid3; 29 June 2009, 12:09.

Comment

• Originally posted by Octavian___30 View Post
                      Acum vorbiti din auzite, sau din auzite ? ))
                      PS: Parpanel - ''controloru'' ala extern cine crezi ca e...?
                      Producatorul recomanda un anumit model de placute de frana dupa ce a realizat anumite teste, totusi interesul principal e sa isi vanda consumabilele proprii la preturi mai mari decat produsele compatibile cu ce monteaza pe masina.

Comment

• Originally posted by darksid3 View Post
                        Franeaza ca la inceput, cand exista acel sant pe placutele originale...in ultimul timp nu mai eram satisfacut de franare........................................... ..
                        Inseamna ca sunt ceva mai bune ca REMSA.
                        Eu pe REMSA le pun cam la ~90% din eficienta placutelor originale (desi la apasarea franei, franeaza exact ca la Ford Focus 1.6 nou, a lu fratello, dar cu cele originale, la Logan, la viteza mica parca ingheta prea tare, la viteza mare sunt identice la apasare de urgenta).
                        Data viitoare imi voi lua Ferodo Premier , nu de alta, stiu ca Master Sport sunt OK, dar trebuie verificat si alt set de la alt producator.

Multumesc (multumim!) pt informatiile furnizate.
                        De la mine si de la DarkSide (bag mana in foc) informatiile sunt sincere.

Pana acum imi permit sa spun ca avem doua seturi de placute BUNE: MASTER Sport si REMSA.

Comment

• Mai ramane de vazut cat de durabile sunt, ce efecte au asupra discului,etc. Oricum la banii astia sunt chiar ok. Recunosc ca la inceput am stat in dubii daca sa le iau sau nu...Ferodo Premier veneau abia a doua zi si nu mai vroiam sa astept. Cand mi se pune pata vreau AZI, ACUM. Ferodo Premiere erau la 110 Ron setul.
                          Intrebasem de REMSA dar nu aveau ca altfel, acum asta as fi avut pe masina...aia e, macar ne facem o idee despre mai multe sortimente.

Comment

• Salut! Am 28.800 km cu placutele din fabrica si a cam venit timpul sa le schimb. Am luat teapa pe net cu alea originale, dar nu intentionez sa le pun. M-ar interesa EBC Black, dar n-am auzit pe cineva sa fi pus. Pareri?

Azi m-am uitat in oras si am gasit urmatoarele: Master Sport (cele rosii) si TRW GDB 400. Diferenta pret 22RON. Pe cele TRW scrie Metal free, cele master sport par si ele OK si se vede ca sunt moi si te murdaresti daca pui mana pe ele. Preturile sunt nesimtit de mici si cred ca voi merge pe Master Sport chiar daca se duc repede. (Din pretul unui set original iau cel putin 4 seturi din astea). Nu va spun cat costa ca poate ma fac si eu baiat smecher si le vand la bursa PS Glumeam
                            Last edited by pyngi; 1 July 2009, 10:36. Reason: Automerged Doublepost
                            1.5 dci 2008; 1.2 16V GPL 2014

Comment

• eu am luat masina de la cineva,care a schimbat placutele la 21000,si a pus alta marca,masina are acum 81000 si vreau sa ma uit sapt asta putin la ele,pt ca simt ca nu mai franeaza la fel.nu se aude nici un scartait sau alte sunete suspecte.masina am luat-o de la 30000,si de mentionat ca folosesc foarte mult frana de motor.in felul asta fac economie si la placute,discuri,dar si la motorina.in exterior imi iese in regim de 100-110 un consum de 4 %.vreau sa iau acum ceva placute nemtesti cica,la 50 lei setu.
                              cele mai ieftine din magazine sunt 33 lei ,iar cele mai scumpe 60 de lei.si o sa mi le schimb eu,pt ca am experienta.

Comment

• Am auzit de placutele Valeo ca ar fi bune...are cineva?cum sunt si la ce pret?
                                sigpic

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google