If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
''Sau mai foloseste frana de motor.Am vazut destui in fata mea care tot ciupesc frana aiurea''
Ai fost cumva in spatele meu ? atentie la stopuri !!!! sa nu te bagi prea tare d-nule AMG, grija mare....
oricum am sa tin cont de parerea d-voastra daca mai fac odata scoala de soferi, frana de motor, OK
pe loganul meu de 1.4 non abs mi`a recomandat cineva:
-discuri ebc standard UPR
-placute blackstuff sau greenstuff
ce parere aveti? se merita schimbarea fata de stock sau sa raman tot la "bai reno"?
Pentru bucuresteni:
Langa Carrefour Militari s-a deschis Norauto, un magazin mare dedicat auto. Am vazut kit frana - discuri ventilate Brembo + placute de frana Ferodo Premiere pentru mai multe tipuri de masini, printre care si Logan. Pretul nu-l stiu dar nu este exagerat...nu-mi amintesc bine dar parca sa zic ca nu trece de 4 mil. toata treaba.
In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
imi cer scuze daca nu pun bine intrebarea aici: pitonasele etrierului la logan se aduc la fata etrierului ca la dacia 1310, prin presare simpla, sau sa imping prin miscarea de rotatie spre dreapta (asa se procedeaza la renault laguna la care am mai schimbat pana acum).
imi cer scuze daca nu pun bine intrebarea aici: pitonasele etrierului la logan se aduc la fata etrierului ca la dacia 1310, prin presare simpla, sau sa imping prin miscarea de rotatie spre dreapta (asa se procedeaza la renault laguna la care am mai schimbat pana acum).
Uite cam asa am procedat eu.
Deci cum spune CataFOF cu coada de la ciocan, sau cu o tzava ce gasesti prin curte, faci parghie ca in poza si usor/cu forta moderata impingi pistonajul, )
multumesc pt raspuns. Speram sa imi fie de folos presa pe care o foloseam la 1310... Daca se dovedeste a fi utila (cu unele modificari daca mai necesita) si la logan, am sa pun o poza si aici poate va dau o idee care sa va usureze munca.
Ieri mi-am luat al doilea set de placute Master Sport, caci primul set a ajuns in masina viitorului socru, care la 69.000 km a schimbat placutele cu care a cumparat masina cu un set de placute "orijinale" cu care nu prea era multumit. Ceeace m-a uimit la masina lui e ca discurile lui arata atat de bine acum la 71.000 km ca nu-mi vine sa cred. Am montat Master Sport-urile si am plecat sa le vedem in actiune: el a condus vreo 2 km cu frana calcata, dupa care placutele scoteau fum. In fine, nu comentez metoda.... dar din cauza caldurii plasticele sau cauciucuri ce sunt nu stiu s-au dezlipit de pe placuta. Ce care v-ati mai pus placute din astea ati patit asa ceva sau daca le folosesti in mod normal atunci nu se intampla. Nu de alta, dar daca oricum se dezlipesc sa le dau jos de la inceput....
In rest e multumit de cum franeaza (eu nu am condus masina ca nu mai era timp). Revin cu impresii dupa ce le pun si eu.... in weekend cel mai probabil.
Eu n-am patit asa ceva cu Master Sport...sa iasa fum din ele....o fi folosit frana prea intens si fiind noi, normal ca a inceput sa fumege sitcker-ul ala de pe ele...sau cand au fost montate placutele, sa fi fost corect...ma refer la faza cu retrasul pistonaselor, etc.
In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
pai da ma..a mers ca sa se formeze pe disc repede
banuiesc ca sti pt ce sunt etichetele alea pe placute nu ?
sa nu auzi zgomotul acela metalic....rezonanta intre plaxuta si disc..si pistonas. deci nu mai rupeti etichetele dupa placute cand le montati.
am si eu o intrebare la voi tot asa ma apropi de 30K si trebuie sa schimb placutele dar eu am mai dat roata jos sa ma mai uit la una alta si vad ca si discu de frana are buza cam 1 mm trebuie sa schimb si discurile sau mai tin?
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment