am si eu o intrebare referitor la placute.cand apas pe frana pana la oprire imi scartaie foarte tare asta nu pentru mult timp doar la inceput cand sunt 'reci'.mentionez ca masina are 36000 km cu placutele din fabrica.ce sa fac ? sa schimb placutele ? scap de acest zgomot sau sa fie altceva ?multumesc anticipat.
Placute de frana
Collapse
X
-
salut. azi am fost la un magazin de piese, si vanzatorul mi-a prezentat m-ai multe tipuri de placute, nimic special, dar am ramas masca, cand mi-a aratat unele pentru abs si altele pt fara abs.. cele pt fara erau 70 roni si cele pentru abs 156.. arata la fel. care e jmecheria? doar ambalajul si pretul?
Comment
-
Sal baietii ! Am si eu un Logan 1.6 mpi cam pe la 90500 km si vroiam sa va intreb cam cat mai pot pasui pana sa schimb discurile frana fata??? De placute nu este problema, inca sunt ff bune, au fost schimbate pe la 60000 si sunt inca groase. Problema este la discuri, sunt uzate inegal si mi-e teama oarecum . Stiu ca e offtopic, dar sabotii pe spate, cam la cat se schimba? Mersi anticipat
Originally posted by gociu View Postsalut. azi am fost la un magazin de piese, si vanzatorul mi-a prezentat m-ai multe tipuri de placute, nimic special, dar am ramas masca, cand mi-a aratat unele pentru abs si altele pt fara abs.. cele pt fara erau 70 roni si cele pentru abs 156.. arata la fel. care e jmecheria? doar ambalajul si pretul?SUCCES is MY only motherfucker option , failure's NOT!!!
Comment
-
Nu e nici o diferenta intre placutele pt pt fana cu abs sau fara, eu am schimbat placutele de doua ori pana acum (am abs).
Gociu: era bine daca retineai si ce marca erau placutele care ti le-a aratat individu'.
Cristi : sabotii se schimba (din ce au mai spus si alti colegi) pe la 150-200000 km.
Pune discuri noi, se schimba foarte usor si un set de Boschuri e pe la ~200 lei, deci nu e o avere.
Comment
-
Salut,
Ieri mi-am schimbat si eu placutele. Dupa ce am citit tot thred-ul m-am hotarat sa iau Ferodo Premier. Pret: 83 RON de la autokarma. Am facut cam 50 de kilometrii cu noile placute si s-au asejat destul de bine pe discuri. Vreau sa zic ca franele nu au tinut atat de bine nici noi. Recomand cu caldura.
Le-am schimbat la 28.000km din proprie initiativa (mai tineau cam 5.000km). Masina in cauza este un Logan 1.4 Laureate Plus.
Si inca ceva, poate interesazape cineva (ca eu am cautat si nu am gasit), placutele si sitemul de inlocuire al placutelor este la fel indiferent daca masina are sau nu ABS.
Comment
-
salutare tipurile de placute sint la fel( cu ABS si fara),difera(mai mari) cele de pe LOGAN VAN.
Acest lucru mi-a fost spus de catre o persoana(telefonic) de la departamentul service de la ASV Ghimbav/BrasovNe plac femeile,dar,iubim masinile [SIGPIC]
Comment
-
Eu am pus la diesel placute de "origine" luate de pe forum de aici... nu sunt sigur daca sunt contrafacute sau nu...cert e ca franeaza bine,murdaresc jantele
deci nu sunt tari...acu cine stie poate s-au prins si le fac mai bine ca originalelesigpic
Comment
-
Originally posted by Dragman View PostEu am pus la diesel placute de "origine" luate de pe forum de aici... nu sunt sigur daca sunt contrafacute sau nu...cert e ca franeaza bine,murdaresc jantele
deci nu sunt tari...acu cine stie poate s-au prins si le fac mai bine ca originalele
Comment
-
Nu mai am cutia...au fost montate in service Dacia,sunt la taicamiu pe loganul diesel...pareau originale dar acu cine stie...
Stiam si de faza cu mirosul placutei-cea originala trebuie sa miroasa putin urat si sa lase negreala pe deget cand o atingi...astea ale mele faceau treburile astea,deci...sigpic
Comment
-
Am vrut sa schimb placutele de frana la Loganul meu de 1.4 si am optat pentru cele Renault (150ron setul). Surpriza am avut-o in momentul in care am umblat la ele, cele vechi mai aveau cel putin 8mm grosime asa ca am amanat operatiunea. Am cu masina numai 23.000 de kilometri si pana la 35000 nu am de gand sa schimb placutele.
Comment
-
Am cumparat azi placute de frana, am optat pentru cele originale de renault cu codul 7711130071, pret 160 lei, cele pe care le voi schimba sunt brembo cu codul 7701208265 in ambalaj de renault, am fost multumit de ele am vrut sa iau tot d'astea dar erau scumpe 220 lei Am o intrebare dupa parerea voastra care sunt mai bune? Multumesc!
Comment
-
Originally posted by jelly View PostAm cumparat azi placute de frana, am optat pentru cele originale de renault cu codul 7711130071, pret 160 lei, cele pe care le voi schimba sunt brembo cu codul 7701208265 in ambalaj de renault, .......
Comment
Comment