Placute de frana

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• A auzit careva de placute care nu uzeaza discurile de frana?
    Pana la urma totul e compromis, placute moi-nu uzeaza discurile dar se duc repede placutele.
    Totusi nu placutele de frana sunt cheltuiala mare la masina, dati "n" milioane de lei pe luna pentru benzina, nu merita 100 de lei pe niste placute la un 20-30-50.000 de km?

Placute "moi"- Valeo -ieftine
    "mai tari"- Bosch-ieftine si proaste
    compromis: Ferodo Premier-numai bune

Care aveti bani de aruncat si vreti ceva performant, trebuie sa puneti si discurile aferente, astea din fabrica sunt moi.

Comment

• Sau Ferodo SL, foarte moi.

De recomandat discuri de frana Brembo, TRW, Ferodo la jumatate din pretul discurilor de uzina, care btw, costa cat un set de BremboMax
      sigpic

Comment

• eu am pus placute motrio cand am auzit pretul celor de origine (si era 180 fara manopera)
        si in timp ce-mi schimba placutele mecanicu' de la reprezentanta imi spune : trebuia sa-ti iei d-alea de 50 de lei din targ ca sunt bune si alea. bine, asta nu insemna ca o sa-mi iau din targ, dar mai citeste si tu pe aci ca majoritatea si-au luat placute de 60-70 de lei si sunt foarte multumiti. restul pana la 180 de lei te duci si tu la film, faci piata......

Comment

• Conteaza calitatea sau pretul ?

Multe consumabile au preturi exagerate in service-urile oficiale.

Un set de Ferodo Premier pentru Logan costa in orice magazin bun 130-160 de lei setul, acelasi cod dar pentru gama Renault costa cam 80 de lei, sunt insa mai dure, scartaie si uzeaza rapid discurile.

Un set de Ferodo SL costa cam 50-60 de lei setul si sunt idem calitativ cu placute mai scumpe, gen TRW, ATE si asa mai departe. Tot 0.20 au coeficient de frecare. Sa nu uitam totusi ca Ferodo este taticul lor, la urma urmei.

Placutele ''din piata'' sunt contrafacute, nu au coeficient de frecare corespunzator, nu rezista la temperatura mare corespunzator, pe romaneste sunt de tot rahatul si pe deasupra costa cat unele bune, de firma consacrata. Fraieri sunt cei care platesc de 5 ori cat costa ele in realitate.
          sigpic

Comment

• Decat sa dai 30-40 lei sau cat costa o pereche de placute "No name" si sa risti sa nu te mai opresti, sa-ti toace discurile imediat, sa scartaie infernal si alte neplaceri mai bine iei Ferrodo SL. Eu am dat 60 de lei pe ele si sunt foarte multumit de raportul pret/calitate. Si poate o sa fiu subiectiv sau poate nu, dar mie mi se pare ca am o franare mai eficienta cu astea fata de Trw-urile stock.
            Nu vad rostul in a da 180 lei la reprezentanta.

dr_mke: sper sa ai dreptate si sa fie mai moi astea. Mai rentabil sa schimbi placutele mai des decat discurile. Trw-urile m-au dus 50k km, mi se pare enorm de mult, si tot nu erau prea uzate. Dar si-au cam pus amprenta asupra discurilor.. n-am avut micrometru sa le masor dar mi se par subtiri. Cred ca la urmatorul schimb le vine randul si discurilor.
            Attached Files

Comment

• Cand e vorba de frane, merita sa dai si 300 de lei pe niste placute. Este diferenta dintre placute de 50 de lei setul si unele de 200 de lei setul de la producatorii consacrati. Ce tine de siguranta nu merita ieftineala.

Comment

• eu am pe masina placute gbd400 de circa 30.000km...sunt foarte multumit de ele...le schimb tot cu altele la fel...ca si pret sunt in jur de 90-100 lei

Comment

• au scazut acum preturile foarte mult
                  le gasesti intre 45-60 de lei acum
                  de astea vreau sa-mi pun si eu, numai sa se incalzeasca putin afara

Comment

• Ferodo SL sunt practic gama ''normala'', Premier gama cu iz sportiv. Sportul incepe de la DS2500, singurele de altfel civilizate si aprobate pentru folosire pe sosea. Orice mai sus de DS2500 inseamna franare foarte slaba la rece.
                    sigpic

Comment

• Daca nu pui niste discuri si etriere mai competente (cazu clar 1.4), degeaba bagi placute supermegaperformante.

Eu dupa vreo 8000 km cu discuri+placute TRW (cam la 380 m-a dus totul, ~120 lei placutele) sunt multumit, frana prinde cum era din fabrica, adica bine.

Comment

• Eu iti recomand sa vezi cum merge un Logan 1.4 cu franele stock pe care s-au pus Ferodo DS2500, dupa care mi-s curios ce parere o sa ai
                        sigpic

Comment

• Am mers si nu m-a impresionat cu absolut nimic.
                          Tot asa prindea frana si cu placute Brembo luate de la dealer. Spun de Brembo pt ca mi s-au parut cele mai OK placute in combinatie cu discurile stock, adica prinde bine frana.

Vrei frane performante, schimbi tata etrieri, discuri, placute, tot ansamblul...
                          Am mers cu un Fiesta cu frane modificate (tot era Brembo pus) la care intr-adevar la 140 cand puneai frana te punea in cap fara nici o exagerare, parca cineva o tragea de cur foarte puternic, odata te trezeai ca rulezi cu 20/h. Tare senzatia.
                          Last edited by Octavian; 10 February 2011, 22:40.

Comment

• Racorduri flexibile . . .

Ferodo DS2500 rup asfaltul in comparatie cu placutele stock indiferent de masina. Coeficientul de frecare la aceaisi presiune aplicata este dublu.
                            sigpic

Comment

• Lpr

Ce parere aveti despre placutele de frana LPR? Ati folosit? Sunt tari/moi/intermediare? Se pot monta la masini fara ABS?

Comment

• Salut! Am intrebat ieri de placute ferodo premier la un magazin de piese auto dar nu aveau asa ceva. In schimb vanzatorul incerca sa-mi bage pe gat niste placute tot marca ferodo FQT845 mai ieftine dar am inteles ca se duc mai repede. Daca aveti experienta cu aceste placute va rog sa ma luminati si pe mine. Multumesc!

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google