Citisem undeva ca doar lichidele de frana DOT3 si DOT 4 absorb apa cele DOT5 nu absorb apa, deci ar merita un DOT5 pe Logan.
Placute de frana
Collapse
X
-
Oare ? Nu totul e asa simplu cum pare.
Using DOT 5 in a DOT 3 or DOT 4 system without proper flushing will cause damage to the seals and cause brake failure. DOT 5 brake fluid is not compatible with anti-lock brake systems. DOT 5 brake fluid absorbs a small amount of air requiring care when bleeding the system of air.Last edited by Shakar; 23 February 2012, 20:30.'08 Logan Prestige PH1 - 1.6 16V - Mineral Blau Pearleffekt
Comment
-
Eu schimb lichidul de frana la 2 ani sau la 3 schimburi de ulei, evident ca al doilea interval este cel mai des folosit. Loganul a primit lichid Dacia, apoi lichid ATE. Supernova a folosit RBF 660 FactoryLine cu imbunatatiri notabile la capitolul fading.sigpic
Comment
-
Ai citit ce am scris in quote ? Te-ar tenta un lichid care ar putea sa iti distruga sistemul de franare, lichid care nu a fost conceput pentru masini gen Logan si care mai mult iti da batai de cap ?
PS - daca vreti ceva cu adevarat performant recomand cu caldura Castrol SRF. Motul RBF & co sunt o gluma fata de SRF (punct umed de fierbere - 270 !), dezavantajul fiind pretul de aproape 100 euro / litru.'08 Logan Prestige PH1 - 1.6 16V - Mineral Blau Pearleffekt
Comment
-
Normal. Dar nu scrie ca face praf sistemul de franare, decat daca nu ai curatat bine sistemul in prealabil, sau daca ai ABS. Eu n-am ABS iar in privinta asta nu-mi fac probleme, ar mai cauza probleme la etansari, garnituri, dar ce e H2SO4? roade tot?
Eu mai sus am scris ca nu ma incanta decat psihologic prin faptul ca nu absoarbe apa atat, dar nu ca l-as pune, ca oricum nu e un capat de tara odata la 2 ani sa schimbi lichidul de frana cu unul DOT 4
Comment
-
Originally posted by Shakar View PostFerodo / Ferodo ESP / ATE SL6 - lichide foarte ok cu pret acceptabil.
@ alessandro - 170* e o valoare decenta, ATE SL6 are 175.
Originally posted by darksid3 View PostVorbim cumva de masini cu 6 pistoane/etrier, roti de 20' si cu latime de 300 ZR?
daca pot sa o fac...de ce nu ?
Comment
-
Nu se stie foarte clar cum actioneaza 5.1 asupra garniturilor, in timp. Decat sa risti sa ramai fara frane, la un moment dat, mai bine ii pui un DOT 4 (cel mai bun posibil ca sa stai linistit) si-l schimbi la 2 ani.
Repet, sunt masini foarte puternice, foarte performante, cu sisteme de franare, enorme, ce folosesc DOT 4, din fabrica.In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
Originally posted by Shakar View Post.....................
Codul de Renault (FDB 845) e chiar sub 100 lei, e pomana, dezavantajul e ca iti termina discurile stock mai repede.
.............................
Mult mai slabe decat cele de fabrica.
Comment
Comment