If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Asta seara am mers sa ''calc'' discurile B-Max imperecheate cu FDB 845 de la Ferodo. Asa cum mi-era prea bine cunoscut, fadingul este masiv din cauza ca fonta foarte bogata in carbon supraincalzeste placutele normale de strada in prima faza. Sper ca saptamana asta sa repun pe masina DS2500.
Alessandro a vazut pe viu 3 frane din 180, consecutive, cu Ferodo Premier 845, pe discuri Brembo Easy Check. Eu unul sunt convins ca sunt cele mai bune placute de strada.
Din cate inteleg, la Ferodo literele reprezinta materialul (FSL= Service Line, FDB=Premier...), iar cifrele modelul.
Intre 845 si 1781 singura diferenta pe care o vad este ca 845 au senzor de uzura, iar 1785 nu au.
Pe site-ul Ferodo, spre exemplu pentru masina mea, este trecut compatibil numai 1781. Pentru 1.6 Bifuel sunt trecute compatibile modelele 1781 si 845, la 845 precizandu-se "numai la cele fara ABS". La 1.6 mpi modelele dupa 2010 merg numai 845, la celelalte merg numai 1781. Sa inteleg ca exista Loganele cu senzor de uzura din fabrica?
Spuneti-mi daca si unde gresesc, ca incerc si eu sa pricep. Ca daca e asa cum spun eu, atunci de ce sunt 1781 (fara senzor) mai scumpe decat 845 (cu senzor)???
Eu cred ca diferenta intre FDB845 si FSL 845 e data de accesoriile din cutie (senzori de uruzura si surubele); Intre FDB845 si 1781 e diferenta de compus.
Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.
... nu e asta, mai citeste odata, te rog ce am scris: 845 e model cu senzor, 1781 nu are senzor. FDB (de la 845 din fata) = FDB (de la 1781 din fata) e acelasi FDB, acelasi material! Sau compus, cum spui tu. Este sau nu este asa? Ca nu mai inteleg nimic.... si la mine nu scrie ca merge 845, de aia ma strofoc atata!! La altii scrie ca merge - de ce? Ei au cumva senzor de uzura functional? Nu pricep!
@ einstein : ai avut vreodata fsl sau fdb ? iti spun eu ca sunt game diferite de placute implicit alt material de compozitie. Am avut eu fsl si franau sub cele de echipare originala a masinii, am avut si fdb845 care sunt peste cele de origine.
n-are nicio legatura numele placutei (fdb845) cu faptul ca are si alte accesorii sau nu in pachet
Inclin sa cred ca FDB845 si FSL845 nu au acelasi material.
FSL845 de pe masina mea nu scartaie deloc si la cum se tocesc, par moi.
M-ai omorat! Pai asta spun si eu: FSL = service line (material mai ieftin). FDB = Premier (material mai scump). Vorba e: am si in rest dreptate, sau ma insel? Ca daca am dreptate, atunci pot lua 845, arunc la gunoi senzorul si zic ca sunt 1781 - si le pun pe masina...
Eu vazusem un material de marketing al lu Ferodo care explica diferentele intre game. Eu am avut FDB si 845 si 1781 si compusii sunt clar diferiti. ca si zgomotul dealtfel.
Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.
Discover all of Ferodo braking parts: pads, discs, shoes, linings and accessories. Choose your brand, model variation and engine to see which parts are compatible with your car. With Ferodo, you're in control!
doar n-o sa iti spuna acum si cate grame de unghii de cai morti au folosit per set de placute
bineiteles ca difera compozitia, fdb franeaza mult mai eficient
Vezi, si la tine modelul compatibil dat de producator este 1781, si nu 845. Ca toata lumea vorbeste ca are 845, si la magazin ma uit tot 845 (spre ex, la Norauto: placute Logan sunt Ferodo model 845)! (Materialul nu conteaza, este ori FSL ori altceva).
Eu am cumparat 845 pentru ca n-am gasit 1781, schimbam discurile (tot Ferodo), timpul era scurt.., am ales si eu niste placute care dupa zvonistica erau mai moi, ca sa rodez discurile fara sa le stresez.
Cu FSL845 masina franeaza bine (nu exceptional), discurile au oglinda formata bine.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment