Placute de frana
Collapse
X
-
au ajuns placutele FERODO FDB1781. tot ferodo am fost si cele originale, dar nu se mai putea citi modelul. am inteles ca ar fi cele mai OK de la FERODO. astept sa le montez sa vad cum se comporta. am inteles ca ar trebui sa se tina cont in alegerea placutelor daca ai ABS sau nu. eu am omis sa intreb acest lucru. am ABS pe masina. dupa mine nu stiu ce importanta are daca ai sau nu ABS. mi-ar prinde bine o explicatie in acest sens si daca am facut alegerea buna cu aceste placute.
multumesc...
Comment
-
A sosit momentul sa imi schimb si eu placutele de frana pentru prima data.... Le zic la revedere celor originale cu 75k de km adunati si 5 ani/6 luni de exploatare. Extraordinar pot zice. Trebuie sa recunosc ca si stilul de condus au dus la aceasta performanta. Prin urmare....
Ce parere aveti de placutele de frana ATE, scrie made in Germany and shit? Sunt mai bune ca cele de "origine"? Pret si manopera e aprox acelasi lucru. Deci?Last edited by Archangel80; 8 March 2017, 20:27.
Comment
-
pe al meu logan fara abs, merge aproape orice placute,am pus toate natiile posibile, schimbat o data pe an , au fost si unele care au tinut 3 luni, vreo 3000 km, cred ca erau din hartie, MASTER SPORT le-am tinut o saptamana pe masina dupa care la cos cu ele , acum am de asta vara, cele din poza.mai merg vreo 6 luni, fac cam 1200 km pe luna in ultima vreme.Attached Files
Comment
-
Eu nu as avea asemenea curaj !75.000km in 5 ani jumatate cu aceleasi placute depaseste cam de 2 ori durata de exploatare....In termeni populari, asta inseamna sa ti fortezi norocul si sa exploatezi fieru fara mila !
Sent from my S55 using TapatalkCand e vorba de bani, toti suntem de aceasi religie...
Comment
-
Originally posted by derbedeu View PostEu nu as avea asemenea curaj !75.000km in 5 ani jumatate cu aceleasi placute depaseste cam de 2 ori durata de exploatare....In termeni populari, asta inseamna sa ti fortezi norocul si sa exploatezi fieru fara mila !
Sent from my S55 using TapatalkLast edited by Archangel80; 15 March 2017, 15:19.
Comment
-
Originally posted by derbedeu View PostEu nu as avea asemenea curaj !75.000km in 5 ani jumatate cu aceleasi placute depaseste cam de 2 ori durata de exploatare....In termeni populari, asta inseamna sa ti fortezi norocul si sa exploatezi fieru fara mila !
Sent from my S55 using Tapatalk
Incercati sa interpretati corect, ce inseamna durata de exploatare.
Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
Comment
-
55.000 au tinut alea de origine, restul placutelor de origine, aftermarket au tinut cam 30k. Am tras concluzia ca cele de uzina au fost ceva mai tari decat ce am gasit eu aftermarket, de origine.
Frana e facuta ca sa fie calcata. Iarna, mai putin.Last edited by mr.K; 15 March 2017, 15:27.
Comment
-
La 50k am schimbat discurile pentru ca am vrut eu ventilate (nebunie in creieri) si placutele erau uzate doar jumatate. Mai mergeau cel putin 25k (in ideea ca nu le arunc atunci cand se aud fier pe fier). Le-am dat unui coleg (placute si discurile pline) si le-a folosit pe masina lui. Urmatorul set de placute a fost unul OEM cumparat din Meridian Vest si l-am dat jos la 90k, desi ar mai fi mers inca 10k. Toate astea la un mers preponderent urban.
Cunosc e cineva care a schimbat primul set de placute la 15k si discurile ventilate la 30k. Nu reusea sa se obisnuiasca cu frana si te facea sa vomiti la fiecare franare - care era intotdeauna mai ferma decat ce impunea traficul...
Durabilitatea placutelor tine, asadar, de stilul de condus, nu de datele date de producator.Last edited by vitriol; 15 March 2017, 15:35.sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.
Comment
Comment