Cea mai ieftina masina de intretinut pe km (logan dci);)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Cea mai ieftina masina de intretinut pe km (logan dci);)

Iata ca Logan este din nou in centrul atentiei in Europa. ADAC a publicat tabelul cu primele zece modele calculand costurile pe km. Pe locul unu s-a clasat Dacia Logan 1,5 dCi Ambiance cu motorul Diesel de 50 KW. La intocmirea tabelului s-au luat in calcul: Pretul de achizitie, costurile fixe, costurile de intretinere, costurile de exploatare, pierderea de pret la revanzare.

Loc Model Cent/KM
    1 Dacia Logan 1,5 dCi Ambiance 50 KW 30,6
    2 Chevrolet Aveo 1,2 LPG LS 53 KW 31,2
    3 Lada 2110 1,6 8 V LPG 32,3
    4 Toyota Auris 1,4 71 KW 33,2
    5 Peugeot 308 HDI FAP 90 Filou 66 KW 33,7
    6 Renault Kangoo 1,2 16 V Kaleido 55 KW 33,8
    7 Kia Cee´d 1,6 CRDi 90 LX (DPF) 66 KW 34,0
    8 Fiat Linea 1,4 8 V Active 68 KW 34,1
    9 Fiat Doblo 1.6 16 V Natural Power 68 KW 34,1
    10 Lada 4 x 4 1,7 i LPG Only 57 KW 34,4
    ...de doi lei :p

Originally posted by mishu_wrc View Post
    Iata ca Logan este din nou in centrul atentiei in Europa. ADAC a publicat tabelul cu primele zece modele calculand costurile pe km. Pe locul unu s-a clasat Dacia Logan 1,5 dCi Ambiance cu motorul Diesel de 50 KW. La intocmirea tabelului s-au luat in calcul: Pretul de achizitie, costurile fixe, costurile de intretinere, costurile de exploatare, pierderea de pret la revanzare.

Loc Model Cent/KM
    1 Dacia Logan 1,5 dCi Ambiance 50 KW 30,6
    2 Chevrolet Aveo 1,2 LPG LS 53 KW 31,2
    3 Lada 2110 1,6 8 V LPG 32,3
    4 Toyota Auris 1,4 71 KW 33,2
    5 Peugeot 308 HDI FAP 90 Filou 66 KW 33,7
    6 Renault Kangoo 1,2 16 V Kaleido 55 KW 33,8
    7 Kia Cee´d 1,6 CRDi 90 LX (DPF) 66 KW 34,0
    8 Fiat Linea 1,4 8 V Active 68 KW 34,1
    9 Fiat Doblo 1.6 16 V Natural Power 68 KW 34,1
    10 Lada 4 x 4 1,7 i LPG Only 57 KW 34,4
    si asta ce inseamna? ca e cel mai scump, sau cel mai ieftin??
    1.5 DCi Laureat Gri platine, a strong car for a strong man!

Comment

Daca am inteles eu bine inseamna ca e cel mai ieftin de intretinut nu neaparat de cumparat.
      Adica pentru 1 km parcurs cu o masina in asta bagi cel mai putin si ma refer la combustibil, revizii si restul de consumabile.

Comment

Originally posted by GLDexTer View Post
        Daca am inteles eu bine inseamna ca e cel mai ieftin de intretinut nu neaparat de cumparat.
        Adica pentru 1 km parcurs cu o masina in asta bagi cel mai putin si ma refer la combustibil, revizii si restul de consumabile.
        ar fi bine sa facem un thread in care sa discutam ceva de genul logan vs masini second hand, cu pareri, intretineri, preturi, opinii, etc... am multi colegi care prefera o masina sh decat un logan nou...
        1.5 DCi Laureat Gri platine, a strong car for a strong man!

Comment

exista deja ... la "logan vs ..."

Comment

Trebuie sa existe o gresala pe acolo .... banuiesc ca nu au luat in calcul si varianta indiana TATA nano ) motor de 33 cp, pana in 3000 euro pret de achizitie , usoara deci nu consuma cine stie ce.
            sigpic
            Golanca...gri-platinata...16v...105...:D---concluzie--- ma simt bine in masinuta mea:)

Comment

@Glexster: pai... omul zice:
              La intocmirea tabelului s-au luat in calcul: Pretul de achizitie, costurile fixe, costurile de intretinere, costurile de exploatare, pierderea de pret la revanzare

So, se tine cont de pretul de achizitie

@tezeu:
              Iata ca Logan este din nou in centrul atentiei in Europa. Din cate am auzit, cica TATA nu s-ar vinde in Europa pentru ca nu respecta niste conditii de poluare.
              Logan KissFM 1.5 dC
              B-79-MEF

Comment

Corect. TATA nu are nici o treaba in Europa cu masinile low-cost. In Europa si Romania se aduc numai camionete si alte masini cu pret mai mare, care au niste standarde de siguranta ridicate.
                Cel mai nou proiect auto din România!
                Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

mi se pare normal ca sa fie cea mai ieftina de intretinut pentru ca e cel mai ieftin diesel de pe piata. intretinerea nu e nici prea prea nici foarte foarte, pierderea la revanzare e destul de maricica.
                  Citroen C4 Coupe 1.6 hdi 110 cp 2006 rouge lucifer

Comment

pe mine ma mira ca in lista nu apare nici o masina din grupul VAG gen polo , lupo sau fabia care se lauda cu cel mai mic conusm , sau Passat blue motion... dar si in acelasi timp ma bucura ca loganu e NO1 si le dau peste bot la toti care mai comenteaza de tancultezu meu...

sigpic

Comment

deci pan la urma am facut o alegere buna ca am luat dci

Comment

As fi interesat pe ce numar de km au facut ei calculul asta.
                        sigpic
                        Golanca...gri-platinata...16v...105...:D---concluzie--- ma simt bine in masinuta mea:)

Comment

Tare) ideea ii ca piesele de dacia sunt printre cele mai ieftine.. fara de bmw sau audi sau stiu eu ce firma si reviziile costa foarte putin ma simt mandru ca am DCI
                          LAUREAT 1.5 DCI INTILNIRE LoganClub DUMINICA
                          Enter the Matrix

Comment

Dap, mandru posesor de DCI, doar ca la a doua masina am sa mai stau putin pe ganduri, nu spun ca nu imi place, doar asa ...
                            Fotografie ... in cat mai putine cuvinte

Comment

oricum chestia importanta e ca dacia pe disel a intrecut si GPL-ul deci iarasi GPL vs Disel mitul e distrus...

sigpic

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google