Revizii Dacia Logan Benzina

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by PCH View Post
    am sunat azi la dacoserv militari pentru revizia de 3 ani logan 1.4(23500km)...700 ron :|
    Ma intreb ce iti schimba in banii astia
    In viaţă risipim ani, iar la moarte cerşim clipe...
    sigpic

Comment

• masina cu totul ....ulei(castrol nu stiu de care,nici magnatec nici edge) filtre,si placute!am crezut ca am gresit si am sunat la mhs motors

Comment

• Pai placutele le schimba ca sunt uzate sau ca au trei ani ?

Comment

• Ca sunt uzate normal!

Comment

• Originally posted by bogdan_1984 View Post
            la km astia nu s-a stricat nimic. se va face o revizie banala: schimbat ulei, filtru de ulei, de aer, poate completat antigel, verificat placute de frana (la nevoie se vor schimba). daca vrei sa tii mai mult uleiul in motor foloseste unul care are norma A5
            Bujiile vor trebui schimbate? Asa am mai citit prin posturile precedente... masina avand doar 1 revizie la activ, pe la 17ooo km, ma asteptam sa fie necesar sa inlocuiesc mult mai multe
            Inca o intrebare, estimativ, revizia intr-un service, cu piesele cumparate de mine, va depasi 600ron ?
            Multumesc.
            Last edited by qazdsa; 4 January 2010, 18:20.

Comment

• nici macar bujiile nu este nevoie sa le schimbi. la 60000 km se schimba.
              si nici 600 lei nu va depasi. poate maxim 300-350 lei. totul depinde de cei de la service ce vad si ce nu vad.
              sigpic

Comment

• mie mi-a schimbat bujiile la 2 ani, luna asta vine revizia de 3 ani. Ma intreb ce e de schimbat?

Comment

• Voi ce ma sfatuiti sa fac,prima revizie (de 1 an) am facut-o in ianuarie 2009 la 8000 km iar acum ar trebui sa o fac pe ceea de 2 ani , dar garantia a expirat , acum am 13.800 km. De mers am mers mai mult in oras doar cateva drumuri in afara , am ulei Dacia Oil in ea si 5800 km de la ultima revizie acum 1 an , pot sa mai merg pana in vara si atunci sa fac un schimb de ulei/filtre ?
                  Dupa ce fac schimbul de ulei (cu ceva mai bun) pot sa il tin mai mult de 1 an avand in vedere ca eu nu fac 15.000 /an ?
                  sigpic

Comment

• la 60.000km se schimba si fisele de la bujii ?
                    Its just a car ...

Comment

• Mai am 0.5 litri de ulei Elf Evolution sau cam asa ceva. Are ceva daca amestec astia 0.5 litri cu alti 4 litri de alt producator (posibil Mobil 1) dar cu acelasi "indice" (5W30) ?

Nu mai are relevanta intrebarea de mai sus.

Acum am cercetat si eu carnetul de intretinere si am observat cateva lucruri interesante.

- la 1.6 16v spune din 20k in 20k sa schimbi consumabile in loc de 15k cat aveam la 1.4 inainte. Eu le fac din 15k in 15k, la 1.4 le faceam din 10k in 10k.
                      - la 1.6 16v spune sa schimbi distributia/alte curele la 80k in timp ce la 1.4 imi spunea la 60k
                      - la 1.6 16v spune sa schimbi bujiile la 60k spre deosebire de 1.4 la 30k.

Acum am 30400 km (1 an si 10 luni) si maine ii schimb consumabilele (filtru aer, filtru ulei si ulei). Avand in vedere ca e criza si stau mai prost cu banii nu m-am mai dus la reprezentanta (garantia a expirat) ca oricum operatiunea e simpla, ma duc la un prieten la service. Tot tambalaul (piese + manopera) ~ 200 lei. Am cumparat Mobil Super 3000 Formula FE 5W30 4+1 litri.

Drept urmare, posibil ca urmatoarea revizie (45k) sa fie tot in service la al meu prieten unde sa schimb consumabilele si sa mai verific si nivelul la lichid de frana, lichidul la servo si ce mai e pe acolo. Dupa aceea, la 60/80k o sa le fac cu siguranta la reprezentanta, sa verifice tot ce e de verificat, de schimbat bujii si distributie. Sper ca maine sa fiu multumit de rezultat.

Acum am alta curiozitate - singura chestie care o da in carte de facut la 2 ani este aerisirea sistemului de ventilatie sau cam asa ceva. E vreo problema daca nu o fac acum si o fac in ~ 10-12 luni la urmatoarea revizie aka 3 ani ?
                      Last edited by Shakar; 8 January 2010, 19:22. Reason: Automerged Doublepost
                      '08 Logan Prestige PH1 - 1.6 16V - Mineral Blau Pearleffekt

Comment

• Va salut, as dori sa stiu si eu la cati km se face revizia la un logan 1.6 v16 din 2008 modelul face-lift . Masina are in jur de vreo 17000 de km

Comment

• 20.000Km sau un an.
                          Intalniri Logan Club Constanta:
                          In Fiecare duminica la ora 18 la OMV-varianta vis-a-vis de DONA Seat
                          Ptr detalii : 0723.955.045

Comment

• Trebuia sa o faci cel tarziu cand ai implinit 1 an de la cumpararea masinii;Daca nu ai facut nicio revizie in mod normal ai pierdut garantia;
                            Dacia Logan Prestige 1.6 16v - B 21 xxx

Comment

• In carte spune 20000 KM sau un an. Eu fac la ~ 15k, si asa e destul de mult. Ideal ar fi din 10k in 10k dar deh, costa. Cand am schimbat acum consumabilele, filtru de aer era imbacsit pana peste cap, era negru, asta in conditiile in care circul 99.99% pe drum asfaltat bun si avea cam 15300KM. Uleiul era negru parca era Coca-Cola si cam subtire. Masina e mai silentioasa acum si trage vizibil mai bine.

M-a costat 185 + 15 + 13 = 213 lei => Mobil Super 3000 5W30 (4+1 litri, au mai ramas 350ml) , filtru aer, filtru ulei.
                              '08 Logan Prestige PH1 - 1.6 16V - Mineral Blau Pearleffekt

Comment

• Logan v16

Cred ca ati vrut sa ziceti 16v - era fain sa fie v16, ma multumeam cu v12 oricum

Revenind - aztentie cu filtrul de aer si uleiul. Prima revizie am facut-o la un an si aveam doar 7300 km. Oricum, m-am bucurat pentru ca, asa cum ati zis mai sus, uleiul vechi era ca si Cola. Nu mai zic de cat de silentios era motorul dupa aceea.

Numa bine - si LA MULTI ANI!
                                esti independent...si acum ?

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google