If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Eu zic ca a iesit mai bine decat mine (300 lei fara ulei). Daca i-au facut toate operatiunile care le-au facut la mine eu zic ca e mai mult decat bine.
PS: pe mine m-a costat 360 de lei prima revizie anul trecut.
multumesc tuturor pentru raspunsuri, in special lui mr.K !
ma vad "dator" cu cateva explicatii
Revizia a fost facuta la General Autocom (Dealerul din Buzau), baietii au fost foarte amabili, iar factura se prezinta astfel:
- Revizie vehicul: 93.97
- Dacia Oil: 139.01
- Filtru ulei: 33.63
- Filtru aer: 56.12
TOTAL: 322.72
si uite asa am facut revizia de 1 an la loganul meu: dacia oil+filtru de ulei+filtru de aer+manopera= 307,9 lei
tocamai ma gandeam ca e mult, ca mai bine o faceam eu acasa si imi bagam picioarele in ea garantie, cand vine mecanicul si imi arata o faza: burduful planetarei stanga (cel de langa cutia de viteze) era umezit binisor de ulei. am mai asteptat un pic si l-au schimbat (gratuit) + uleiul din cutie ... masina are 18.072 km
Majoritatea producatorilor de lichide frana recomanda schimbul acestuia la 2 ani. Si tinand cont ca nu ai nevoie decat de un prieten priceput si cateva zeci de lei (35 lei ferodo 1l) merita.
M-am programat si eu pentru sambata la revizie la IATSA Campina. Masina este un Laureat de 1.2, are 11500 km, face anul in curand. La telefon mi-au zis ca ma costa 280 lei toata revizia, cu materialele lor. I-am intrebat daca pretul filtrului de polen este inclus, si mi-au zis ca nu, dar ala cica ar costa 10 lei, imi vine greu a crede, dar ma conving eu la fata locului.
E prima revizie si nu ma pricep foarte bine, daca aveti vre un sfat, e mai mult decat binevenit. Trebuie sa fiu atent la ceva anume?
Va multumesc!
am un golan 1.6 16v care face 1 an in curand /10.ooo km.
desigur ca orice om am inceput sa ma interesez ce ulei ar fi bun pt acest motor, ce ar trebui sa inlocuiesc la prima revizie la acest motor si nu in ultimu rand preturile.
am sunat la auto marcus de unde am si luat masina sa ii intreb ce preturi au si mi-au spus urmatoarele:
- super oferta in perioada aceasta la ULEI + FLITRU DE ULEI - 199.00 LEI ) CARE DUPA MINE ESTE F MULT;
- FILTRU AER 35 LEI
- MANOPERA 110 LEI
- OPTIONAL ( filtru habitaclu de polen) 100 lei
M-A ASIGURAT CA TOTALUL O SA FIE CAM 350 LEI (fara filtru polen)
Acum voi ce ziceti? Mai bine ma duc la dacoserv cu orice risc, nu? decat la hotii astia.
Iar ulei si filtrele sa le cumpar eu? daca da puteti sa-mi recomandati ceva tinand cont de motor?
@radu1.6 Suna si intreaba daca poti veni cu uleiul si filtrele tale, service-urile, nu accepta asta pentru masinile in garantie, chiar de nu e legal.
Cat despre preturi, alea sunt cam peste tot.
@gigelgicuta: la prima revizie, putin probabil sa fie nevoie de altceva in plus decat de ulei sau filtre. In schimb, daca tu nu esti multumit de ceva (scartaie, bate, picura) spune-le, masina fiind pe garantie iti vor inlocui gratis ce nu e in regula.
Salutare, am facut azi revizia de 3 ani (39.000Km) la IATSA Galati, masina in garantie (1.6 8v)
- ulei Elf 5w30 + filtru ulei ----- 125 Ron
- filtru aer (filtron) ------------ 15 Ron
- placute frana(master sport) --- 40 Ron
- manopera ---------------130 Ron Total -- 310 Ron
Consumabilele au fost luate de mine. La revizie au verificat tot (am fost placut surprins), am nimerit la un mecanic tanar, a lucrat impecabil.
A verificat lichidul de racire si cel de frana si a spus ca pana la 4 ani merge fara probleme. Masina a spus ca e in stare exceptionala .
La prima revizie am avut manopera gratuita pt ca am cumparat masina de la ei, dar am uat uleiul si filtrul de ulei care impruna m-au dus la 160 lei. Incepand cu cea de-a doua revizie m-am dus cu consumabilele mele si le-am platit numai manopera adica 100 ei asta insemnand:
1.receptia masinii 50 lei (0,5 ore lucru)
2.schimbul de ulei 50 lei (1,5 ore lucru)
De remarcat ca e bine sa va duceti la acelasi mecanic sisa fiti foarte cooperant cu el ca sa puteti face mai multe lucrari si sa platiti mai putine (tine partea cu atentia, e testat de mine)
anul trecut in aprilie, am fost la prima revizie de un an. masina avea 9000km.
- manopera
- ulei luat de la ei
- filtru ulei luat de la ei
- suflat filtru de aer (era curat, au zis ca nu are rost sa-l schimbe)
total: in jur de 200 lei, la simpo trans colentina (de la ei am luat masina, am 10% reducere la tot).
acum in aprilie ma duc la a doua revizie, cea de 2 ani (masina are 15.000km).
la ce ar trebui sa ma astept in plus fata de prima revizie?
inca o chestiune, masina e luata in leasing pe 3 ani, in aprilie termin 2. masina, avand 2 ani, trebuie facut itp-ul.
aveti idee cum se procedeaza cu itp-ul? trebuie sa iau legatura cu cei de la RCI Leasing?
a mai fost cineva in situatia asta?
stie cineva cit costa o revizie la logan 1,4 mpi la 60000 km?
Din cate stiu, om bun, ajunge cam la 1.500 de lei, dar asta depinde ce trebuie sa ti se inlocuiasca daca este cazul(bujii, placute de frana, pompa de apa);poti afla sunand direct la service-ul Dacia.
Oricum, mai bine cumperi personal, de la magazine cu piese de origine, caci iesi mult mai ieftin platind doar manopera, nu si adaosurile comerciale ale dealerului.
Si eu trebuie sa "operez" curand MCV-ul, si e si mai dureros pentru ca e GPL si trebuie sa plusez cu filtrele de gaz - ma gandesc insa sa le las pana la 45 de mii.
Cu antigelul nu am treaba, ca oricum trebuie sa completez din cand in cand:stupizii astia de la Dacia au proiectat si construit Loganul GPL in asa fel incat are pierderi de antigel, o problema frecvent intalnita la posesorii de propulsate pe gaz.A doua masina nu o sa mi-o mai iau in veci Dacia GPL, mai ales ca dupa pretul la care a ajuns gazul si cat costa inlocuirea filtrelor, nu mai iesi in castig.
Bujiile mele merg super si acum, la 55 k si ceva;asisderea si placutele de frana, dar, ce-i drept, eu folosesc des frana de motor si nici nu prea merg in oras des.
sfaturi ... masina o am de la adras si primele 2 revizii la ei ... si m-am convins ...o fac la Dacoserv militari .
cel mai important la 20.000 mi-a spus ca placutele mai merg maxim 5000 km ...le-am schimbat la dacoserv dupa 2 ani la 44.000 si mecanicul de acolo mi-a zis ca m-ai mergeau 10.000 km . niste tepari jegosi cei de la adras...
De aia m-am si hotarit ca ulei cumparat de mine e cel mai bun ...d c ca la adras imi bagau oricum dacia oil ...am bagat si 5w40 elf acum bag Elf competition 10w40 impotriva tuturor criticilor ca nu ar fii cel mai bun. Macar sint linistit ca stiu ce bag in masina ...nu stiu de ce dar la cit de lache si hoata este lumea in ziua de azi ...am dubii ca unii chiar baga uleiul dat de tine la schimb .....adica cred ca unii fac smecherii si in loc de uleiul tau baga tot dacia oil ...dar creierul oamenilor este setat pe Mobil sau Valvoline.
N-as mai face service la Adras nici mort.
bye.
P.S. cit despre placute ...lua-ti ferodo ca sunt exact cele de pe logan cel putin la al meu 2005 aveam ferodo cand le-am dat jos ... si am dat undeva la 80-90 ron pe cand cele de la service adras cred ca erau undeva la 150-200 ron ..si cred ca tot ferodo erau dar in ambalaj de renault .
bogdan178, daca nu ma lasa langa masina de la inceput pana la sfarsit in 5 minute am plecat de la ei. La ultima revizie am intrat exact cand masina era ridicata pe elevator si am asistat la toata revizia, altfel nu am incredere ca imi pun uleiul/piesele cu care am venit eu. La urmatoarele revizii sigur ma duc la alt service.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment