Revizii Dacia Logan Benzina

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• nu...si la palcute si la filtru pe cutie scrie piese de origine marca renault si au trecute doar niste coduri

Comment

• Renault nu produce placute de frana.

Originally posted by Ciochy View Post
      a schimbat cineva la 90.000 lichidul de racire si cel de frana ? e musai ? ce stiti de revizia pompei de clima ?
      90.000 de km si cati ani?
      Lichidul de frana se schimba dupa 4 ani/60.00 de km, ala de racire idem. Dupa schimbul celor originale e indicat sa schimbi maxim dupa 3 ani lichidele astea 2. Si da, e musai sa le schimbi daca nu ai facut-o pana la 90.000 de km. Isi pierd proprietatile, lichidul de frana trage apa iar cel de racire o sa aiba punctul de inghet prea ridicat si bye bye bloc motor la -30 de grade daca o sa fie la iarna.
      Clima nu ai, doar AC si se verifica umplerea cu freon si modul de functionare a compresorului. Dar daca baga racoare destula, faci doar o verificare de rutina.
      Last edited by mr.K; 28 June 2010, 15:14. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• ok am sa schimb lichidele, AC`u raceste da zicea ceva in carte de ungere :P

Comment

• Da, verifica si uleiul din compresor, asta face ungerea elementelor din interior in timpul functionarii. Se schimba de obicei cu schimbarea/completarea freonului.

Comment

• pai aia e problema, cum se verifica ala ?

Comment

• Mergi la un service autorizat si au ei tot ce le trebuie. Sunt aparate speciale pentru diagnoza AC.
              In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Originally posted by danny_xstyle View Post
                cat ulei intra in motorul 1.6 8v?mie mi-a pus fix 4L mecaniciu e ok?Un service mai ieftin in Bucuresti pentru distributie stie careva?
                Originally posted by darksid3 View Post
                Ce mecanic ti-a spus ca intra 4 l de ulei in motorul 1.6 8v?....spune-i sa se lase de meseria asta si sa se faca pianist mai bine.
                Nu am mai frecventat forumul si acum vad..eu am facut deja 2500 de km cu acei 4L in motor.sincer nu am verificat joja pana acum..mi-a afectat cu ceva?Cum se scoate surplusul de ulei din motor ?

Comment

• Iti trebuie o seringa mare si un furtun de perfuzie. Tragi surplusul pe la joja.

Comment

• Am facut si eu revizia de 1 an (~13000KM) la Nesti Berceni. Sunt foarte multumit de ei si ca preturi si ca servicii. In plus am putut sta langa masina tot timpul ceea ce eu consider foarte important.

Total 355 RON ce contine urmatoarele:
                    Ulei Castrol Magnatec 5W 40 3L
                    Filtru aer
                    Filtru ulei
                    Filtru Polen (Nu stiam ca se poate monta)
                    Verificat lichide
                    Verificat placute frana
                    Verificat punti (fata /spate)
                    Gresat in cateva puncte pe sub masina
                    Verificat lumini
                    Verificat toba
                    Reglat tapiserie usa fata stanga ca sa nu mai scartaie

De asemenea poti sa vii cu uleiul tau sau poti sa cumperi de la ei (au cel putin 4 tipuri), poti sa-ti alegi filtrele etc. In concluzie am ramas surprins placut.

Comment

• D-asta nu mai merg eu la ei, pt faptu ca se uita, ca mai trag de o roata, ca se fac ca mai masoara instalatie electrica (sa vada de ce merge) etc, iti bifeaza rubricile alea in cartea de intretinere, si iti umfla factura la greu.

Comment

• Am o revizie acum mai costisitoare ca sau adunat cam multe de schimbat si garantie nu mai am, iar unele operatiuni as vrea sa le fac eu daca tot am timp liber.
                        Cat ulei intra in motorul de 1.4 cu tot cu filtru? Am citit ba 3,3 sau 3,1.

Comment

• Mie (la 1.6MPI) mi-au pus 3 litri cu tot cu filtru si e la maximum nivelul la joja.

Comment

• Originally posted by crull View Post
                            Am o revizie acum mai costisitoare ca sau adunat cam multe de schimbat si garantie nu mai am, iar unele operatiuni as vrea sa le fac eu daca tot am timp liber.
                            Cat ulei intra in motorul de 1.4 cu tot cu filtru? Am citit ba 3,3 sau 3,1.
                            Si mai am o nedumerire.Revizia care urmeaza in cateva zile este cea de 120.000 la care schimb distributia si vreau sa schimb si cureaua de accesorii cu tot cu role,galeti si ce o mai fi pe acolo ca o am de la 0 km.
                            Acum nu stiu ce sa fac cu pompa de apa sa o schimb si pe aia sau nu? Pompa de apa este cea cu care a venit masina din fabrica si am tot citit pe la voi ca se schimba odata cu distributia dar uite ca eu la 60.000 nu am schimbato si inca isi face treaba foarte bine si la 120.000.Ma bate gandul sa nu schimb pompa de apa, voi ce ziceti?

Comment

• E cazul sa schimbi si pompa...ai ceva km parcursi

Comment

• Originally posted by crull View Post
                                Acum nu stiu ce sa fac cu pompa de apa sa o schimb si pe aia sau nu? Pompa de apa este cea cu care a venit masina din fabrica si am tot citit pe la voi ca se schimba odata cu distributia dar uite ca eu la 60.000 nu am schimbato si inca isi face treaba foarte bine si la 120.000.Ma bate gandul sa nu schimb pompa de apa, voi ce ziceti?
                                Poate mai merge o perioada, dar daca pica pompa dupa 10.000 de km platesti iar manopera+curea ca odata detensionata nu e recomandat sa o remontezi.
                                Si ajungi tot la pretul pompei de apa. Cred ca a te-a tinut destul, oricum se recomanda schimbarea pompei la 90k.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google