Revizii Dacia Logan Benzina

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• urmeaza sa fac schimbul de ulei cu filtru + filtru de aer.la ulei oscilez intre mobil 1 5w 40 si Elf 5w 40.Chiar nu stiu ce sa aleg.Masina are 85.000 km.Iar la filtru de aer iarasi oscilez intrez mann sau unul frantuzesc.ce ma sfatuiti?

Comment

• Mobil 1 5W40 nu prea gasesti, exista Mobil 1 ESP 5W30 sau Mobil 1 New Life 0W40. Poate te referi la Mobil Super 3000 5W40 care este cu totul altceva.
      '08 Logan Prestige PH1 - 1.6 16V - Mineral Blau Pearleffekt

Comment

• Atunci Elf evolution SXR 5w 40?Precizez ca am facut doar 5000 de km cu ea de cand o am,cei de la dacia au schimbat uleiul inainte de a o vinde insa,dupa 5000 km deja era negru uleiul si nu mi se parea ca ar mai avea ceva proprietati,ideea e ca habar nu am ce ulei au pus ei de aia as vrea sa fiu sigur,mai ales ca uleiul e viata unui motor.cat despre filtru de aer la cat praf este la noi cred ca tot la 5000 km ar trebui schimbat,si am zis ca le schimb acuma sa stiu o treaba.de aceea sunt un pic nedumerit ,pentru ca e prima dacie,nu stiu mare branza despre motoarele astea si ce ulei ar fi cel mai potrivit si la fel pt filtru de aer

Comment

• culoarea unui ulei nu indica "uzura" acestuia...

Comment

• gata am rezolvat si rola de intindere pentru cureaua de accesorii....cu o gramada de costuri .... cam 22 de ron ...Atentie s-a folosit adeziv pentru fixari cilindrice de la Loctite 648. Atasez imagini
            Attached Files

Comment

• Partea din plastic provine de la ceva sau este facuta la strung?

Comment

• urmeaza sa-i fac revizia de 40 mii km. ce ulei imi recomandati mai bun?si la 40 k ce anume se schimba?

Comment

• am facut eu revizia la 40.000 si nu am schimbat nimic in afara de filtru de ulei si filtrul de aer. ca ulei iti recomand Dacia Oil 5w30, Castrol edge 5w30, mobil 1 esp 5w30 sau 0w40.
                  sigpic

Comment

• Exista un topic intreg "Ce ulei folositi?", unde se spun vrute si nevrute - o gramada de pareri dintre care extrem de putine documentate sau competente. Pana mai deunazi se lauda in toate felurile Mobil 1, ca mai apoi sa ridice in slavi Motul - asta e la moda acuma, Mobil 1 a cazut in dizgratie. De fapt, orice ulei e bun - sigur, dintre cele "de firma", pe care poti pune baza ca specificatiile de pe eticheta le gasesti si in bidon. Inclusiv Dacia Oil! Trebuie doar sa respectele normele si gradatia cerute de Dacia. Eu prefer Acea A5 (dar merge foarte bine si A3) 5W30 (dar merge si 5W40 sau 0W30, 0W40). Sa nu exageram, nu avem Ferrari...

Comment

• iar daca se ruleaza pe carosabil bun, poti sa nu ai probleme pana pe la 100.000km.
                      sigpic

Comment

• @ Torres - Mobil 1 ESP Formula 5W30, Mobil 1 New Life / Protection Formula 0W40, Castrol Edge 5W30, Castrol Edge Sport 0W40, Motul 300V 5W30, Motul 8100 5W30/5W40, Aral SuperTronic 0W40, Valvoline SynPower 5W30/5W40, BP Visco 7000 0W40.

Orice din uleiurile astea o sa isi faca excelent treaba, sunt uleiuri de cea mai buna calitate. Ar fi si variante mai ieftine, depinde de cati bani esti dispus sa dai dar avand in vedere ca la 1.4 ajung 3 litri de ulei, ori ca dai 100 lei pe un ulei decent ori ca dai 150 lei pe unul de top, la 15 000 km nu e capat de drum.
                        '08 Logan Prestige PH1 - 1.6 16V - Mineral Blau Pearleffekt

Comment

• Originally posted by radupr26 View Post
                          loganul meu face 2 ani luna asta si avem de cheltuit bani pe revizia de 20000 km si i.t.p. care costa la asv brasov 400 lei daca nu apar surprize. bafta.
                          Fa revizia la Renault pe Calea Bucuresti, eu am platit 210 lei.

Comment

• am facut revizia ieri la automarcus 298RON: Dacia Oil(mi-au dat si restul de ulei ramas fara sa il cer eu) , filtru de aer nou,filtru de ulei (renault).Mi-au facut verificarea aceea in 16 puncte cu care se tot lauda,gresat tirantii de la usa si curatat compartimentul motor cu un spray.Ma declar multumit sper sa nu fie probleme care nu le au depistat.

Comment

• Originally posted by crull View Post
                              Partea din plastic provine de la ceva sau este facuta la strung?
                              partea din plastic(cea alba) este de fapt rola si este facuta din Poliamida, binenteles pusa in universal pe strung si adusa la cotele rolei. Diferenta consta in asigurarea rulmentului cu o saiba elastica fata de rola originala in care rulmentul este inglobat in plastic (prin injectie de masa plastica)

Comment

• 75.000 km

Receptie + diagnosticare: 20,42
                                Revizie vehicul: 69,43
                                Inlocuire filtru aer: 12,25
                                Filtru ulei: 29,57
                                Filtru aer: 49,05
                                Ulei Elf Evolution SXR 5W40 4litri X 42,48 = 169,92 (in total intra 4,5 litri, dar 0,5 l imi mai ramasesera de la schimbul trecut)
                                Total: 248,54 lei fara TVA

Total cu TVA: 435 lei
                                Martinel rules!

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google