Revizii Dacia Logan Diesel

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• revizie logan dci 65hp 120000 km: kit distributie, pompa apa, placute frana, saboti frana spate, filtru ulei, filtru motorina, filtru aer, bieleta antirasturnare, ulei elf 10W-40 turbodiesel, rectificat discuri frana si tamburi, antigel, lichid de frana, test frane, manopera 4h. Cost total: 2800 ron. E mult sau putin?
    Toate piesele sunt de origine luate din service-ul Motor Service, de la Diham, din Bucuresti. Nu mai stiu preturile individuale, am dat factura la decontat la firma.
    M-au primit pe loc, fara programare, se sta langa masina si mi-au pus si stampila pe carnetul de intretinere, mecanici de treaba, atenti si raspund politicos si la intrebari mai ca te baga sub masina sa-ti arate problema.

Comment

• Revizie 40000 km -StarService tulcea - filtru ulei,motorina,aer;inlocuire ulei
      Nu stiu defalcat dar totalul este in jur de 410 RON.Pot sa spun ca uleiul este DACIA OIL DIESEL.
      In rest service ok.

Comment

• Pretul e unul normal, dar puteai alege si alt ulei, in afara de Dacia Oil. La Star Service au mai multe tipuri de ulei.
        Cel mai nou proiect auto din România!
        Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

• azi am facut rev de 30kla AMG
          filtru aer 30 ron
          filtru morina 130 ron
          filtru ulei 30 ron
          ulei castrol magnatec 5w-40 130 ron didon de 4l
          placute de fina 220 ron
          manopera 130 ron
          bonus mina de lucru 50ron
          toate piesele luate de mine mai putin placutele pe care le-am luat de la ei, multumit de baieti.

Comment

• Fratilor, nu inteleg pentru ce mai dati " bonus mana de lucru": eu pe unde am facut reviziile( 12 la masina de servici si 4 la masina personala, ambele loganuri) oamenii mi-au multumit ca am fost la ei pentru revizie si nu la altii. Inteleg sa mai " discuti" atunci cand ai de facut o reparatie importanta in afara reviziei si manopera dureaza foarte mult si te-ar rupe la buzunar, dar pentru o revizie periodica?

Comment

• In general asa se face se da si mecanicului ceva asta daca esti multumit de cum a lucrat.

Daca nu nu ii dai. Data urmatoare te duci tot la el si cu siguranta te va tine minte si o sa lucreze si mai atent plus ca mai poti face una alta si cu el (combinatie) mai o piesa de origine mai ieftina iti mai face cate ceva pe la masina si nu platesti la caserie manopera.
              sigpic1.6 16v Euro 5 + GPL

Comment

• Din punctul meu de vedere asa se face daca iti face o lucrare importanta la masina( te "intelegi" cu el la manopera, eventual vii dupa ce pleaca sefii, e normal), dar pentru un schimb de ulei si filtre, hai sa fim seriosi. Astea le poti face si tu in spatele blocului.La masina mea( logan 1.4 mpi) si la dci-ul lui fratelu schimbul de ulei si filtre le fac singur( exceptand perioada cand era in garantie )( pur si simplu nu e mare lucru: nu-ti trebuie decat o cheie cu cap patrat de 8mm, o cheie de filtru de ulei si o surubelnita in cruce, scule care le gasesti pe toate drumurile ieftin). Am fost la mecanic si am fost "atent" cu el cand mi-a rectificat discurile si tamburii si mi-a schimbat placutele si sabotii. Dar pentru asta nu am mai platit oficial si manopera separat

Comment

• Sunt de acord cu tine unele operatiuni mai toate daca ai ceva scule si putin habarn le poti face singur.

Da e bine sa mergi la service pentru ca cei de acolo au elevatoare si astfel vezi mai bine ce mai are masina decat in spatele blocului si e bine ca iti pun si iti noteaza in caietul de service revizia astfel incat atunci cand vinzi masina e mai usor.

Foarte multi in ultimul timp cer caietul de service si sunt foarte incantati cand vad ca e semnat si stampilat de un service (reprezentanta) DACIA.

Comment

• La partea cu caietul de service ai dreptate, si eu as cere caietul de service daca ar fi sa-mi iau o masina second hand.Pana acuma singura data cand am dat un "bonus" in service in afara de costul oficial al manoperei a fost la o reparatie de tinichigerie: la mecanica, mai ales cand schimbi consumabile si pui piese noi, ori e alba ori e neagra, ori merge ori nu merge, pe cand la tinichigerie e ceva mai complicat( poate sa fie ok cand iti iei masina din sevice, dar dupa ceva timp sa-ti sara vopseaua, sa-ti iasa rugina, etc. daca nu s-au respectat perfect etapele).
                    Last edited by Florin80; 2 April 2009, 18:31.

Comment

• Am si eu o intrebare : revizia de 1 an am facut-o in 2008 in aprilie desi nu se facuse 1 an de cand am cumparat-o si aveam 8900 km, acum cand pot face urmatoarea revizie? Ideea este ca nu as vrea s-o fac acum ca inca nu am 19000 km ci doar 17500 .
                      Cu tractorul pe ogoarele (strazile) patriei

Comment

• Sa nu credeti ca am ceva cu oameni din capitala dar daca nu le dai ceva nu se uita la tine in zona noastra nu te taxeaza in halul asta ei se multumesc ca revi mai des pe la ei!

Comment

• La logan diesel revizia se face la fiecare 10000km sau un an iar la benzinar la fiecare 15000km sau un an.Daca a trecut un an de la ultima revizie fao( mai ales daca e in garantie).Punei un ulei bun( Mobil, Castrol, Aral), nu-i pune Dacia, turbina la logan Diesel e cam pretentioasa : la dci-ul meu de servici a picat la110000 km( s-a folosit numai ulei de service Dacia: Elf si Dacia) pe cand un coleg de servici cu un stil asemanator de condus a folosit numai Castrol, si mai rar Mobil, si masina lui are acum 145000 km fara sa dea semne de oboseala la motor, turbina, etc.

Originally posted by radu2008 View Post
                          Sa nu credeti ca am ceva cu oameni din capitala dar daca nu le dai ceva nu se uita la tine in zona noastra nu te taxeaza in halul asta ei se multumesc ca revi mai des pe la ei!

De acord cu tine, asta am observat si eu. Multe din reviziile de la loganul de servici am preferat sa le fac prin tara pe un umblam, tocmai din acest motiv.Dar exista si exceptii: service-ul Dacia de la Diham din Bucuresti( acolo mi-am facut ultimele 2 revizii). Dupa ce am stat frumusel pe o bancuta la 2 m de masina pana ce a fost terminata revizia, am fost impreuna cu mecanicul la facturare stabilind de comun acord ce s-a efectuat la masina, dupa care mi-a comunicat cam ce ar trebui schimbat la urmatoarea revizie si mi-a multumit ca am apelat la service-ul acela.
                          Last edited by Florin80; 2 April 2009, 21:01. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• @Stanlei_82: Ar cam fi cazu sa o faci ca uleiul ala trebuie si el schimbat + filtre.

Comment

• Ma apropii de revizia de 30.000 si eu si am gasit cateva modele de consumabile pe aici.
                              Ma poate lamurii si pe mine care sunt cele bune, ce difera intre ele si la urma urmai ce e de preferat sa aleg?

Aer
                              8200431081 sau 7701477208
                              Ulei
                              8200867976 sau 7700274177

Placute nu am gasit decat un cod
                              7701208265
                              Last edited by ovimiha; 7 April 2009, 12:23. Reason: Automerged Doublepost
                              Preferance - 83cp Chip Viata aici e scurta, asa ca ai grija unde "zbori".
                              http://www.loganclub.ro/forum/logan_...ela-t7519.html

Comment

• La consumabilele Logan de tipul filtru ulei, filtru aer, placute frana, etc. nu-ti trebuie coduri ca sa le cumperi. Orice vanzator de piese auto stie ce sa-ti dea dupa modelul si motorizarea masinii.( benzina, motorina, cu sau fara ABS, etc).Vezi ca sunt service-uri care nu au adaosuri foarte mari la piese fata de un magazin obisnuit de piese, exceptand bineinteles targul dar de unde poti sa-ti iei teapa privind provenienta si calitatea lor.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google