Revizii Dacia Logan Diesel

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Peter pan, fa revizia intr-un service autorizat, oricum probabil e ultima, ca sa nu pierzi garantia, cine stie ce poate interveni.

Comment

• Originally posted by Peter Pan View Post
      Dragi colegi am si eu o dilema, de fapt e mai mult o intrebare cu privire la revizia de 30000 a masinii mele (un logan dci bineinteles). Eu am masina inca in garantie (mai am garantie pana la anul in mai).Intrebarea e urmatoarea: stiind cu totii modul in care se executa reviziile in asa zisele service-uri autorizate dacia si dat fiind faptul ca multi tarani din aceste service-uri se cred mecanici, merita sa fac revizia in curte la mine sau sa merg la service. Tin sa precizez ca nu am avut deocamdata nici o problema de ordin tehnic cu masina (bineinteles ca nici nu vreau sa am si sper nici sa nu am. Doamne Ajuta dar cine stie ce se poate intampla). Am fost cu ea in concediu in italia si pot spune ca s-a comportat exemplar.Va multumesc.
      Am avut garantie la masina 18 luni, perioada in care am afectuat 3 revizii. Pot sa-ti spun ca in acest moment am rulat aproape 44000 km . La 40000 km am facut schimbul de ulei si filtre la un dealer dar pe "ciubuc" nu pe factura. Materialele le-am cumparat eu si m-au costat 204 lei (ulei elf 10W40, filtru motorina, filtru aer, filtru ulei) iar ciubucul mecanicului a fost 50 lei, total 254 lei. La "revizia" mentionata, am solicitat sa se verifice placutele de frina cu atit mai mult cu cit aveam de facut un drum de Cluj Napoca si unul de Timisoara. Obiceiul mecanicului roman bineinteles ca si-a spus cuvintul. Trebuiau schimbate IMEDIAT. Pret la dealer 200lei. Pret la un comerciant pur si simplu 170 lei. Precizez ca era vorba de aceeasi marfa!!! Am apelat la un alt mecanic care nu este angajat in reteaua DACIA si STUPOARE!!!! Mai pot circula cu placutele de frina ORIGINALE cel putin 15000km. Deci daca conduc in acelasi mod va trebui sa schimb placutele de frina pe la 55000km. CONCLUZIA la care am ajuns eu este urmatoarea: efectuati reviziile care sunt necesare la dealer-ii Dacia in perioada de garantie. Dupa aceasta perioda eu spun sa cautati si alte optiuni. Eu m-am convins ca masina poate fi intretinuta cu bani mai putini decit in reteaua DACIA cel putin la aceeasi calitate.

Comment

• Eu ti-as dori sa faci o revizie in curte la tine si dupa aia sa ai problema care sa necesite o testare pe CLIP si sa vii la un taran de mecanic sa iti rezolve problema.Te-as ruga daca se poate sa o lasi mai moale cu jignirile daca nu va convine cautati alt service sau luativa alta masina

Comment

• Nu am vazut nici o jignire in postul lui Daniel. De ce sari asa cand omul spune adevarul ?
          Si mie la revizia de 20.000 km mi-a zis mecanicul care s-a ocupat de revizie(la Meridian Vest unde intamplator mai si cunoasteam ceva oameni de pe acolo) ca trebuie sa schimb URGENT placutele, eventual atunci, iar daca nu atunci, in maxim 3000-4000 km.
          I-am spus frumos ca nu le schimb atunci stiind ca sunt ok(revizia am facut-o la cateva zile dupa ce am cumparat masina-SH- si vazusem de cand o luasem cam care este starea placutelor) si la aprox 2000 dupa revizia cu pricina am avut putin timp, am scos rotile fata si m-am uitat frumos la placute ca sa fiu sigur care este situatia...Si ca sa vezi...stupoare...mai aveau carne pe ele mai mult de jumatate.
          Acum am aproape 31.000 km si merg flawless. O sa fac revizia cat de curand si o sa ma uit la ele sa vad cam in ce stadiu sunt, insa sunt aproape sigur ca cei din service indiferent de situatie or sa-mi recomande schimbarea lor urgenta.
          Si legat de reviziile de dupa garantie...Si a mea a iesit din garantia de 18 luni dar o sa-i fac totusi revizia la service autorizat, insa doar pentru ca am eu piticul asta pe creier.
          Sunt foarte bine constient ca ceea ce-mi fac ei la revizie pot foarte bine sa fac eu in fata blocului-intr-adevar, mai putin partea in care ti se pune masina pe tester si iesi mult mai ieftin(iar daca tin neaparat s-o pun si pe tester, pot sa ma duc sa solicit doar lucru asta la un service, chestie care ma duce la o suma mult mai mica decat daca le-as plati lor revizia cap-coada).
          Last edited by god; 25 September 2008, 22:43.
          ex-Logan Ambition 1.5 dci Iunie 2006/RIP Dec 2011
          Dacia Duster Laureate 1.5 dci 110cp 4X4, ESP + whatever packs

Comment

• Am implinit si eu 7500 Km si vreau sa schimb uleiul. Nu as mai merge in service pt ca astia fac figuri daca te duci cu uleiul tau si nici macar nu vreau sa treaca schimbul asta in carnetul de service pentru ca oricum se va mai schimba o data la revizia de 15.000 Km.

Exista riscul sa isi dea seama la revizie ca am schimbat eu uleiul si sa nu imi mai dea garantie? Mentionez ca lucrez ingrijit si schimb filtrul cu unul original.
            tema, ideea si morala este banii
            banii este fericire restu' tot e amagire

Comment

• Originally posted by zlate58 View Post
              Eu ti-as dori sa faci o revizie in curte la tine si dupa aia sa ai problema care sa necesite o testare pe CLIP si sa vii la un taran de mecanic sa iti rezolve problema.Te-as ruga daca se poate sa o lasi mai moale cu jignirile daca nu va convine cautati alt service sau luativa alta masina
              Off topic: Cine te-a suparat asa tare zlate?

Comment

• Auzi nene @Zlate58 matale unde faci reviziile? La dealer banuiesc ca prea le iei apararea! Dar oare ai fost vreodata prostit de dealeri si sa nu ai ce sa le faci??Hmm..Cred ca nu stii ce fel de mecanici sunt prin service-uri..Asa ca mai laso cu vrajelile si vezi-ti de treaba cu dealerii si minunatele serviceuri dacia! Dupa cum se vede clar oamenii mai bine incearca sa-si faca singuri reviziile caci oricum o luam sunt cazuri cand te duci pe garantie si tot platesti ca vezi doamne nu intra in garantie sau ai condus tu aiurea masina! Eu unul imi schimb singur filtrele de aer si ulei si mai am un pic pana prind curaj si pentru cel de motorina. Pentru garantia extinsa nu am platit nimic si daca e cazul kilometrii pot fi dati inapoi..Daca dupa un numar de km nu ati avut probleme eu zic sa incercati sa faceti singuri reviziile si sa nu le mai dam bani aiurea..Mie mi-au luat 87 de ron la revizia de 30.000.-eu singur mi-am cumparat piesele! Si ce au facut???
                Filtrele de aer si ulei si doar la cererea mea purjarea filtrului de motorina! Si uitau saracii sa-mi faca diagnosticul cu computerul daca nui trageam eu de maneca@Halal service si bataie de joc! Eu nu cred o iota din ce zic mecanicii de la dacia. Nu zic ca nu sunt si oameni buni dar aceeia ar trebui pusi pe youtube si sai vedem si noi! Cei de la emilian sibiu mi-au schimbat cauciucurile de pe fata pe spate si inversi si mi-au luat 80 de ron si asta dupa 6 ore de stat in service!!!Incredibil nene Zlate58 dar poate matale esti mai batran si nu te duce bratul sati schimbi singur filtrele!!!

Comment

• Am si eu o nelamurire pentru cine cunoaste.
                  Am cumparat masina in martie 2008. In prezent am 6000 km. Conform noilor modificari trecute in carnetul de intretinere ar trebui sa fac prima revizie la 15000 sau 1 an, deci mai repede o sa ajung la 1 an cu aproximativ 10 - 11000 km dupa ritmul care merg cu masina.
                  Stiu de recomandarea de a se schimba uleiul pe la 75000 km dupa perioada de rodaj. Daca il schimb la 7500 la revizia de 1 an o sa fiu obligat sa il schimb iar uleiul ? Cum ar fi recomandat sa fac sa nu dau niste bani aiurea pe schimbul de ulei dar sa fie bine si pentru motor ?

Comment

• Mai bine mergi direct la revizia de 1 an ca nu mergi mult cu masina si nu e nevoie de schimb intermediar.
                    Cel mai nou proiect auto din România!
                    Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

• La revizie oricum te vor obliga sa schimbi uleiul.
                      tema, ideea si morala este banii
                      banii este fericire restu' tot e amagire

Comment

• Revizii Dacia Logan Diesel

Salut Andrei ajuta-ma cu codurile corecte si pretul la:
                        - Filtru ulei codul : 8200033408 sau 867976
                        - Filtrul de aer codul: 7701477208 sau 8200431075, e acelasi lucru. 8200431081
                        Astept raspuns, joi sunt planificat la revizia de 30.000Km si nu mai vreau tzepe (preturi enorme) ca la Dedeman Bacau sau Caremil Iasi. Bafta
                        Logan 1,5DCI din aprilie 2007 fabricatie
                        Blue Diesel Tech

Comment

• Filtrul de ulei cu codul 8200033408 costa 5 euro, cel de aer cu codul 7701477208 costa 20 euro, iar cel cu codul 8200431081 costa 15 euro.

Comment

• Andrei te mai rog si codurile si preturile pt placute frana, te rog. Bafta
                            Blue Diesel Tech

Comment

• 7701208265 - 65 euro.

Comment

• Salut, am trecut si de revizia a III-a efectuata la S.C. AUTO MOLDOVA S.A. Roman
                                Revizia de 30.000Km (24300):
                                Filtru ulei pentru 1,5 DCI codul : 8200867976 – 26.39lei
                                Filtrul de aer codul: 8200431081 – 69.20 lei.
                                Ulei Motor: ELF EVOLUTION SXR 5W40 Made in EU – 4+1 litri – 168.65 lei.
                                Revizia: 99.01 lei
                                TOTAL: 370.17 cu tot cu o garnitura de 6.92 lei (purjarea nu costa, la fel verificarea placutelor de frana, a dat jos de pe disc masurat (10mm) si efectuat proba pe standul de frana, uns toate balamalele, verificat calculatorul de bord, adaos la antigel si la lichidul de frana foarte putin, doar ca sa fiu eu multumit).
                                Super multumit, ing. Bogdan Coteanu cel ce m-a preluat un tip de nota 20, la fel mecanicul Ionut si inginerul sef. Numai cuvinte de lauda..
                                Bafta.
                                Blue Diesel Tech

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google