La revizia de 2 ani cu doar 3000 (trei mii) km rulati ce ar trebui schimbat?
Revizii Dacia Logan Diesel
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
In primul rand pacat ca ai aruncat banii pe diesel daca in 2 ani ai facut 3000 km.
Legat de revizie, nu ai nimic deosebit, fix ce scrie si in cartea masinii si s-a discutat de n ori pana acum, adica:
- ulei
- filtru ulei
- filtru motorina (la cat de putini km s-au facut cu masina, teoretic ai putea sa nu-l schimbi, dar pentru ~ 100 ron cat costa, mai bine pune-l si pe asta pe lista ca are totusi 2 ani de zacut cu motorina in/prin el)
- filtru aer
Si cam asta ar fi de schimbat. Pe langa ce se schimba mai sunt de verificat diverse, dar cel mai bine te uiti putin pe ultimele pagini din acest topic si o sa vezi (sau eventual postul lui 77sky: http://www.loganclub.ro/forum/showpo...postcount=1188 )ex-Logan Ambition 1.5 dci Iunie 2006/RIP Dec 2011
Dacia Duster Laureate 1.5 dci 110cp 4X4, ESP + whatever packs
Comment
-
Masina n-a fost luata din banii mei ci primita, iar kilometrajul minuscul s-a facut pt ca am preferat sa merg cu cea de servici. Am postat astazi pe thread mai mult ca urmare a costurilor primite din partea unui service autorizat Dacia.
revizie 2ani = manopera - 205.00 ron
piese - ulei motor - 96.50 ron
- filtru ulei - 37.30 ron
- filtru aer - 101.30 ron
- filtru motorina - 149.40 ron
- placute frana - 218.20 ron
taxa i t p = 100.00 ron
Multam fain pentru sfaturi!
Comment
-
Faptul că ai parcurs doar 3000 de km în doi ani nu te va scuti de cheltuiala care o face unul care a făcut reviziile la 20000 sau 30000 de km. Dacă maşina este încă în garanţie vei plăti la fel ca cei care au alergat maşinile!!! Garanţia este pe kilometrii parcurşi sau timp, cazul tău. Diferă emoţiile având în vedere că ai Diesel!!!
Comment
-
Parad0x, nici prin cap sa nu-ti treaca sa schimbi placutele la cei 3.000 km pe care-i are masina, iar daca vreun destept din service indrazneste sa incerce o vrajeala cum ca trebuie schimbate, da-i una dupa ceafa sa se trezeasca
Si iti recomand alt service ca din ce ai scris tu vad acolo o manopera monstruasa pentru revizia asta... 200 RON... No Way! (eu iti recomand Dacoserv, cel de pe Preciziei din sectorul 6 unde mi-am facut eu revizia de 40.000 km - manopera 140-150 ron cu tot cu schimbat placute, care repet, in cazul tau nu intra in discutie, deci manopera te-ar duce pe la 110-120 ron daca n-au marit preturile din februarie-martie cand am fost eu)ex-Logan Ambition 1.5 dci Iunie 2006/RIP Dec 2011
Comment
-
La faza cu placutele si mie mi s-a parut aberant sa-mi propuna schimbarea lor tinand cont ca le-am precizat cat se poate de clar cati kilometri a rulat masina. Raspunsul de mai sus l-am primit de la Nesty Autoservice Şos. Berceni nr.80, sect. 4, Bucureşti. Cred ca o sa schimb cam totul inafara de placute (evident). La capitolul ulei ce-mi recomandati? Am posta si aici dar vad ca nu prea frectenteaza thread-ul posesorii de "tractorase".
Comment
-
Silviu, ar trebui ce zici tu intr-adevar, dar la revizie la service autorizat aia o fac totusi conform cartii asa ca or sa-i bage pe gat si filtrul de aer.
Daca va face revizia in fata blocului/in curte sau la un service "de cartier", atunci da, poate sa se duca sa schimbe doar uleiul si filtru de ulei si sa ceara o verificare la restul chestiilor(filtrul de aer fiind ceva cam inutil de schimbat pentru 3.000 km parcursi).ex-Logan Ambition 1.5 dci Iunie 2006/RIP Dec 2011
Comment
-
la 1 an de zile indiferent de nr de km ca faci 60.000km sau 1000 km obligatoriu trebuie schimbata distributia pt ca nu e rulata pusa la treaba si incepe si coace,ce riscuri implica foarte majore si costisitoare,la un an de zile schimbi si toate lichidele,ulei motor,ulei cutie de viteza,ulei servo directie(daca ai servo),lichidul de frana se incearca gresarea rulmentilor(nu e obligatoriu dar daca e masina personala merita toti banii)sunt multe alte chestii de verificat chiar daca nu ai cine stie cati km,in cauza doar 3000km,evident si filtrele placutele(dar la 3000 km nu cred ca e necesar,mai putin filtrul de ulei care trebuie schimbat la fiecare shimb de ulei)
eu personal am facut in fiecare an aceste operatiuni pt ca tin la masina mea chiar daca nu e super car dar e masina mea si fiind prima o iubesc mai mult ca pe mine ,fiecare e direct raspunzator cum isi ingrijeste masina,nu e obligatoriu sa faca toti ca mine dar am venit si eu cu ideasigpic
Poate pentru lume ești o singură personă,dar
pentru o anumită persoană, ești întreaga lume!
Comment
-
Conform carnetul de intretinere, distributia se schimba la atingerea unuia din cei doi termeni: 4 ani, ori 60kkm.
Nu inteleg despre ce e vorba cu 1 an la colegul @B 74 NYT...Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie
Comment
Comment