Presiune roti

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Presiune roti

am o curiozitate, masina am luat-o cu 3-3,2(!!!) si am tinut-o asa fro 500km, ca plusuri ar fi consumul mult mai mic dar mai ales servo care se misca super usor.
    cand am coborat-o la 2,2(pe toate rotile) parca m-as fi urcat in vechea dacie(e o exagerare dar totusi diferenta era) dpdv al directiei dar era mult mai comoda prin gropi.
    acuma...intreb, nu se poate face un compromis, un 2,6 pe fata si 2,4 pe spate?
    ar dauna(grav) directiei, amortizoarelor sau altceva? eventual o sa bag 2.4 cu 2.2 dar intreb ca poate poate ma mai scot de 0,2 pe fata si spate, mai ales pe fata ma incanta pe mine pt directie

e cam periculos sa ai presiune mai mare in anvelope,plus de alta anvelopa se toceste neuniform pe calea de rulare.

Comment

asa a, patit si eu..am mers cu masina vreo 200 de km cu 3.1 si nu stiam de ce ma zguduie asa tare la gropi...cred ca totusi trebuie respectata presiune indicata de catre ei..

Comment

Daca respecti presiunea indicata de ei, uzura ar trebui sa fie uniforma si ar trebui sa fie ok si pentru amortizoare. daca le umfli mai tare sau mai putin uzura nu mai e uniforma. desigur ca si socurile se resimt altfel, acuma nu stiu cat de grav poate fi
        Don't touch! Never ever steal
        Unless you're in for the kill

Comment

atunci bag 2.4 fata si 2.2 spate, ca si asa masina o sa fie mai plina week-endul asta

Comment

Zici ca ai 1.4 MPI, asa scrie in profil. pai eu le-am tinut mereu la 1.9 fata si 2.1 spate (anvelopele stock kormoran) si sunt multumit de cum s-au comportat, iar uzura este intr-adevar destul de egala pe suprafata de rulare. am mers cu presiunile astea si cu 5 oameni in masina + portbagaj plin, si a fost ok.
            Acuma daca va fi incarcata si vei merge pe drum bun e ok sa le umfli si mai tare, daca nu, as zice sa le lasi tot la 1.9, 2.1 ca e ok.

Comment

mai, eu l-am circulat cu 3 si cu 2.2, mai putin n-a vazut pe nici o roata.
              1.9 nici nu ma gandesc, e putin rau, mai ales pe fata.
              si pana la urma pe fata nu trebuie mai mult?

Comment

Si eu m-am intrebat la inceput daca nu ar trebui mai mult, dar am zis sa urmez ce spune producatorul si ti-am zis, in 50 mii de km nu am avut probleme cu anvelopele kormoran (uzuri neuniforme), nici probleme cu amortizoare pivoti etc. Acum am anvelope de iarna si tot la 1.9 - 2.1 le tin si se comporta impecabil. masina are acum 65 de mii si la fel, nu se aud zgomote ciudate pe la suspensii pivoti bucse etc.
                Tu faci cum crezi ca e mai bine, si cum ti se pare ca ruleaza masina mai frumos. oricum la 3 bar vei avea uzura pronuntata pe mijlocul anvelopei. de restu nu stiu cat de mult vor fi afectate.

Comment

presiunea scrisa pe usa e 2.0 ..eu le tin in 2.0 -2.1

Comment

La mine scrie asa (masina e din 2005) pt 185/65R15 -1.9 fata 2.1 spate
                    165/xR14 (nu mai stiu cat e x-ul ) scrie 2.0-2.0

Comment

In primul rand trebuie sa respecti presiunea prescrisa de producator.
                      Din cauza presiunii mai mari apare o uzura accentuata a amortizoarelor si distanta de franare creste si poti pierde aderenta mai usor in curbe stranse pe care le iei cu viteza.
                      Deci totul tine de siguranta ta si a celorlalti participanti la trafic, asa ca nu te juca cu asta.
                      Cel mai nou proiect auto din România!
                      Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

@andrei... pana la urma producatorul ce presiuni recomanda? 1.9-2.1 sau 2.0-2.1 (pentru berlina)? multumesc

Comment

ce recomanda producatorul este scris pe o eticheta de pe usa soferului, sub mecanismul de inchidere/deschidere. daca nu ma insel, 2.0 fata si 2.2 spate.
                          Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

pai acolo am citit si eu, la mine scrie 1.9 - 2.1, de asta l-am intrebat pe andrei din nou, ca vad ca incep sa fie diferite valorile, si sunt cam confuz.

Comment

o poza cu ce scrie pe usa mea ( 1.4 feb 2005 loganu)... poate va e de folos

DSC02862.JPG
                              sigpic

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google