If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
pana acum nu m`a costat mai nimic pregatirea pt sezonu` rece..doar lichidu` de parbriz
anu` asta am pus asa:
300 ron set jante de tabla + capace (sh bine`nteles)
800 cauciucurile de iarna
si sa vad cat imi ia pe montat...pun si acolo un 30 de lei
total: 1130
am si eu o intrebare, voi ce lichid de parbriz folositi? eu am avut cumparat din Praktiker lichid la -35 grade si asta iarna, la frigul care a fost mi-a inghetat si mi-au crapat furtunele de la stropitoare. am inteles de la cineva ca ar fi mai bun cel de la Petrom, dar am vazut ca e mult mai scump. astept niste pareri.
am cumparat pentru iarna asta lichid sonax concentrat (-70 de grade) la 2 litri cu 20 de lei, pe care l-am diluat cu apa distilata conform instructiunilor de pe eticheta si l-am facut la -40
pana acum foloseam din cel de comert de -20 de grade la 5 litri in care mai adaugam spirt, dar se tot infundau duzele la stropitor
acum mi-am montat si duze din acelea tip perdea de pe un peugeot 207 si evit sa le infund
merci darksid3. am sa ma uit. acu am apucat sa iau niste glaceol 1 l pt completare. probabil am sa fac testul, vad ce mai e de facut si cand va trebui schimbat am sa cumpar diferenta de antigel ca sa nu le amectec si apoi ma orientez. dar pt orice eventualitate am sa citesc ce scrie la antigel.
Ce noroc nemaipomenit ca roata a fost inventata inaintea automobilului ; in caz contrar , iti dai seama ce scartaituri am fi avut de suportat.
E prima iarna pentru loganul meu si i-am aplicat ceara solida.O recomand tuturor,mai ales ca vor venii zapezile,sarea de pe asfalt...nici nu vreau sa ma gandesc.
Pierzi o jumatate de zi,dar scapi de griji.
cautati solutie de parbriz de la elf . e cam 20 ron 4 l...dar e solutie de parbriz...nu apa chioara din aia de 8 lei 5 l de la real care ingheatza in bol (alte costuri pentru schimbat bolul)
Eu n-am avut niciodata probleme cu inghetatul lichidului in bol...chiar si la temperaturi de -25 de grade...intradevar cand dadeam sprit pe parbriz, ingheta instant, pana se incalzea habitaclul. Nu se merita sa dai 20 de lei pe 4 l de lichid. La un drum de ~30-40 km, daca e mazga, ajungi sa dai mai multi bani pe spalatul parbrizului decat pe benzina/motorina consumata.
In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
e vorba ca daca te urci dimineata si n-ai chef sa dai la racleta cu ala de -20 de la supermarket nu reusesti sa cureti doar dand la spritiera si la stergatoare. Cu unul la -30 de calitate reusesti treaba asta ca topeste mai repede pojghita de gheata. A masurat cineva concentratia lui "-20" de la real, metro etc ? Chiar are -20?
Pain brings out the truth in us all...
...how much truth can you stand?
Am avut si de -35, dar isi face treaba le fel de prost ca la de -20. Am si un pistol cu solutie speciala de dezghetat (care pute ca naiba, apropo) si face tot la fel de prost treaba. Cel mai bine dau aerul la 4 pe geamuri, mai dai si cu racleta un pic si se rezolva. Mai greu la dci, ca se incalzeste cu intarziere.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment