If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Pai...uite cum sta treaba.Jantele alea nu sunt ale mele,as vrea eu.Iar la faculta nu am mers deloc cu masina pana acum,fac 45 de minute cu metroul...cu masina ar trebuii sa plec la 5.30 de acasa.
Ce facem in cazul in care trebuie sa mai merg si cu masina,cel putin in week-end,nu doar sa o tin ca la expozitie?
@CataLiNNN oarecum de acord cu tine. Dar ipotetic vorbind. Daca plec undeva la drum si sunt 20km pana la 1 localitate si unu s-a pus invers pe drum si a blocat toata circulatia, si sunt cu nevasta si 2 copii in masina, ce vina am eu sau nevasta si copii ca ala e cu caucioace de vara iarna si eu trebuie sa rabd de frig cateva ore? Oare ce crezi ca o sa fac eu prima data? Nu ii dau foc masinii aluia ca sa ne incalzim toti adunati in coloana?
Ai idee ce procent din blocajele de iarna trecuta ar fii fost evitate daca participantii la trafic ar fii fost dotati corespunzator?
ps. Sper ca nu o iei personal, nu te cunosc nu am nimic cu tine.
Daca ai rezolvat deja transportul la facultate, in afara ramane CFR-ul. Si pentru intalnirile de la Logan Club risti si tu un pic.
Acum, tu nu te supara, dar poate nu se voteaza legea. Oricum cred ca va fi o prorogare pana la anul, e prea din scurt.
Nici nu cred (sunt aproape sigur) ca se pot asigura stocurile de anvelope necesare echiparii masinilor tuturor celor obligati/interesati.
Da yrman, categoric ai dreptate.Insa eu ma declar deranjat de a-mi impune sa am cauciucuri de iarna,nicidecum de importanta lor. cris_iasi - nu e problema,ca sunt din Buc,nu trebuie sa fac plecari in afara cum fac alti colegi.Ziceam doar asa ca idee sa aduc in vedere cam care sunt veniturile si care sunt costurile.
Asa cum s-a impus necesitatea triunghiului reflectorizant si a vestei + trusa medicala, nu vad ce-i asa rau in a-ti echipa masina corespunzator anotimpului.
Nu o poti echipa, nu merge cu ea.
Ce sariti atat de fund, ca vai ne obliga sa cumparam cauciucuri de 14 mil, cand salariul e 600 ron. Masina costa 8000 x 4.3 = 34 400 ron. De masina cum de ai avut bani? Aici nu te-ai mai plans, nu? Vei spune ca nu-i treaba mea de unde ai tu bani, si evident ca nu este. Insa asa cum esti student si nu ai bani, nu merge cu masina, ci cu transportul in comun.
Ideea guvernantilor este geniala: obliga astfel populatia sa munceasca mai mult.
Pai...uite cum sta treaba.Jantele alea nu sunt ale mele,as vrea eu.Iar la faculta nu am mers deloc cu masina pana acum,fac 45 de minute cu metroul...cu masina ar trebuii sa plec la 5.30 de acasa.
Ce facem in cazul in care trebuie sa mai merg si cu masina,cel putin in week-end,nu doar sa o tin ca la expozitie?
Poate vrei vreo subventie ca esti student, si n-ai bani de benzina?
Puneti mana pe munca, ca bani se pot face. Doar ca suntem lenesi.
Last edited by Cezar; 27 October 2010, 16:09.
Reason: Automerged Doublepost
@CataLiNNN nici eu nu sunt de acord sa fie asa din scurt, dar DA sunt de acord sa se IMPUNA lucrurile de genul asta. Spun asta deoarece din cate vedem (nu numai in Romania) toate masurile luate pana in momentul de fata s-au facut cu biciul nu cu vorba buna.
Depinde de cum se scoala unu` maine dimineata , depinde daca au crampe la stomac, depinde daca s-au dus la toaleta astazi , depinde de cate milioane au bagat benzina azi , depinde de cati bani mai sunt in buget pentru luna asta , depinde daca le e foame , depinde de ce anunta astia la meteo , daca vezi ca saptamana viitoare se anunta zapada, vezi ca tre sa iasa legea , e simplu , ne ducem dreacu , si uite asa se mai spala un pic pe maini oprescu in conditiile de necirculat din bucuresti , nu ca nu ar avea ei masini si ca nu s-ar ocupa de dezapezire, problema va fi ca nu ai anvelope de iarna succes
Pai da, all season sunt de cacao , ideea era ca le poti da peste bot cu ele legal si tehnic, dar fizic tot aderenta celor de vara o ai
anvelopele all-season sunt pentru acele tari sau zone geografice in care temperatura scade, dar nu este zapada. Materialul mai moale al anvelopei AS face masina sa franeze bine si sa aiba aderenta chiar daca sunt aproape 0 grade, pe uscat sau umed, la fel ca o anvelopa de iarna. Insa daca te confrunti cu zapada, acestea se vor comporta ca o anvelopa de vara, adica... aderenta si franare foarte proasta.
Asadar, daca doriti sa evitati problemele din aceasta iarna, dotati-va masina cu anvelope dedicate exclusiv sezonului rece. Multa lume are impresia ca face economie si o afacere buna, daca isi doteaza masina cu anvelope pentru orice sezon. Insa Romania nu este o tara in care iarna vine fara zapada, si nici strazile nu sunt cele mai curatate de catre autoritati. Asadar, la noi in tara anvelopele all-season nu-si au rostul. Proasta informare a clientilor si preturile aparent bune, au facut ca la noi in tara aceste anvelope sa aiba succes. Insa este momentul ca lumea sa se destepte si sa isi doteze masina cu ceea ce trebuie. In plus, legislatia care urmeaza sa fie pusa in vigoare, va face referire la acele anvelope care au simbolul fulgului de zapada, ca mijloc de referinta pentru politia care va face controale. Iar anvelopele all-season nu au acest simbol.
Da, Cezar,tu bunul platitor de taxe,impozite si tot ce i se mai scoala conducerii tarii...ca noi toti de altfel,gaseste-mi un job,macar part time si atunci toata lumea e multumita.Bineinteles sa fie si bine platit.
Mai ales ca mai nou am auzit si fraza "Sa fii multumit ca ai servici pe timp de criza,nu conteaza cat ai salariul."
O dau in alte alea.
Morala: e bine sa ai anvelope de iarna;NU E BINE sa iti fie impus acest lucru,mai ales de un Guvern imputit.
Deci sa fie obligatorii anvelopele de iarna...oricum iarna asta s-ar peste legislatie(daca intra in vigoare).Aveam de gand,insa am renuntat,nu am drumuri foarte lungi in plan...poate vreo regionala,daca e vremea buna
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment