Cauciucuri De Iarna Obligatorii

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Emiteti niste axiome grave...macar documentati-va inainte.

First we compared all-season and winter/snow tire performance on our snowy test track. Now watch as Tire Rack compares the difference between winter/snow ti...

LE: exemplul nu are nici o relevanta. Ideea nu e sa devii Hummer peste noapte ci sa nu devii sanie cu "zurgalai" pe sosea.
    Last edited by darksid3; 25 October 2010, 10:55.
    In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

depinde cat de polei e , ca si poleiul asta e de mai multe feluri.
      daca e un polei dintro parcare unde sau invartit toti raceri nu ai tractiune nici cu cuie cu nimic.
      daca e un polei normal pe sosea ai tractiune cu anvelopa de iarna , putina aderenta ce e drept dar oricum e mai mult decat cu o anvelopa de vara.

samy la al catelea set de gume de iarna esti???

sigpic

Comment

Si eu sunt de acord cu caucioacele de iarna,,,dar daca asta iarna ramaneau in zapezi jeepuri 4x4 si chiar masinile de dezapezire cum va mai explicati asta?

Eu unul cred ca autoritatile vor sa arunce magareata in spatele nostru,,,adica atunci cand vine IARNA PE NEPREGATITE SI ZAPADA BRUSC cand astia la meteo zic cu 3 zile inainte ca vine viscolul,,sa ne lase in zapezi,,pe motivul ""Ca asa ne trebuie ca umblam cu cele de vara si fara lanturi"".
        Cu ocazia asta cei care va aventurati in trafic lung(la tara la socri,in alt oras/judet,etc)..mai bine stati acasa,,Pt ca daca aveti cauciucuri de iarna o sa ramaneti voi mult si bine in zapezi sa va salveze CRUCEA ROSIE apoi ca statul roman nu se mai sinchiseste de mult de noi soferii.
        Eu unul cand astia anunta viscol si zapezi mari,,,STAU ACASA,, si nu ma aventurez in trafic de dragul zapezii si a caucicurilor de iarna...

Comment

Obligativitatea folosirii anvelopelor de iarna este o noua metoda de a-ti mai lua banii in caz "ca nu...". Personal ma doare undeva de Stat precum si Statului i se "falfaie" de mine ca individ. Nu asta e problema. Eu unu sunt interesat de integritatea mea fizica si siguranta. Nu fac ceva ca asa imi spune Statul, in cazul de fata, nu folosesc anvelope de iarna din obligativitate ci ca sa-mi protejez bunul si sa ma protejez pe mine si pasagerii, cand e cazul.

Comment

Dark,,daca nu te doare de stat ca isi bat joc de noi,,atunci sa pleci cu cele mai caucioace de iarna,,ca bmw ala din videoclip,,si cand ramai pe autostrada soarelui blocat,,pe cine o sa injuri??
            Cred ca tot statul si guvernantii de la Base,Boc pana la primarii de comune!.
            Zau asa,,fratilor,,traim in Romania nu in SUA,,la noi putem sa avem si Hummer ca zapada va fi tot de 1-2 metri pe sosele,,,Sa fim seriosi,,asta iarna am avut dovezi destule cu oamnei blocati in zapezi si comune izolate,,pe unde nu putea ajunge salvarea,pompierii si nici lamele de dezapezire.

Comment

Repet, vorbesc de chestiuni ce ma intereseaza personal. Pana sa ma vait de ce face si ce nu face Statul, prefer sa ma pun la "adapost" si sa-mi iau masurile de precautie. Putem sa punem si acatiste, situatia nu se va schimba, deci nu au rost lamentarile. Contextul era cu totul altul oricum, precum si subiectul thread-ului.

Comment

Am zis ca sunt de acord cu caucicurile de iarna,,ca vorba aia,,am familie si copil si tin la siguranta mea si a familiei,,deci am responsabilitati mari..nu doar viata mea in carca ca sofer..dar cand vad zapezi la tv,,,STAU ACASA,,,Sau daca ma prins la tara la socri zapada ..STAU LA SOCRI pana se remediaza problema..si nu risc viata noastra pt nimic in lume.
                Aici ai dreptate Dark...viata inainte de toate..eu unul nu plec de acasa sau de la tara la Bucuresti cand e viscolul in toi,,de dragul unui patron nebun care tine mortis sa vii la servici.
                Nimic nu merita sa te risti pt altii sa pleci pe drum cu viscol care bate cu zeci de km/h si se pune zapada pe drumuri cu metri.pt ca nu avem parazapezi pe sosele.

Comment

Fix asta spun si eu...ca daca ne lasam in grija Autoritatilor mereu surprinse de iarna si a caror grija permanenta e doar gasirea pretextelor de taxare, ne papa lupii prin santuri.

Comment

Mai are si natura ceva de zis, cateodata autoritatile nu au ce face:

Noua Zeelanda e model de civilizatie, si cu toate astea..........
                    Cel mai mult imi place ca fac gat pe la TV, In Romanica, niste soferi de Dacia 1300 de prin '76 cu cauciucuri tot de prin anii aia, netede ca tenul de bebelus, prinsi de zapada cine stie pe unde, ca vezi domnule, autoritatile nu le-au zis ca prin decembrie s-ar putea sa ninga. Si de ce nu le pune cate un plug de zapada antemergator la fiecare fosila de masina din asta? Mai ales pe drumuri judetene, unde Consiliile judetene nu au bani nici de carpit o groapa vara. Alea-s drumuri fix fara taxa, nu vine banul de la buget, nema deszapezire.
                    Sa fie votata legea cu obligativitatea cauciucurilor de iarna, dar cu o notificare: cine n-are, sus talonul masinii. Care sa fie inapoiat cand se prezinta factura de achizitie a cauciucurilor (ca altfel sigur imprumuta de undeva niste cauciucuri) sau primavara, in aprilie.
                    Last edited by mr.K; 25 October 2010, 11:53.

Comment

Cris,,,nu stiu cum e la tine in Iasi,,dar la noi la Bucale,,,asta iarna a fost mult mai grav
                      Din pozele puse de tine cu Italia,,e apa de ploaie acolo,,,sa fi venit la noi la Bucuresti sa vezi troiene si masini ingropate de tot in zapada de ziceai ca e morman de zapada..nu masina sub zapada
                      Ce ai vazut probabil tu si altii din tara cu ZAPADA PRIN BUCALE e mai nimic,,,sa fi vazut realitatea crunta de pe strazi...JALEEEEE,,,deabia puteam iesi pe trotuar sa fac cumparaturi,,dar sa ies cu masina,,ca daca ieseam cu masina pierdeam imediat locul de parcare...asa ca MASINA A STAT ACASA...cat a fost zapada pe bulevarde.

Comment

uite un filmulet si de la mine http://www.youtube.com/watch?v=pXuhf...eature=related

eu am facut iarna trecuta vu barum de vara aproape de martor , nu am ramas niciodata impotmolit , ba chiar am urcat si la cota 1400 pe un drum acoperit cu zapada si stratul superior era plin de apa , chiar daca am doar aproape un an de permis (am facut pana acum 25.000 km in toate conditiile) mi-am dat seama ca elementul dintre tetiera si volan conteaza extrem de mult , fiindca am trecut pe langa passat cu gume de iarna ca a ramas impotmolit fiindca el stie sa plece de pe loc in panta doar cu pedala la fund
                        Last edited by pirvu_alex; 25 October 2010, 11:58.
                        Interactive Design Lights & Sound <- click

Comment

Daca tu aveai logan si ala WW Pasat deaia ii dadea blana,,,ca avea cu ce
                          Am vazut si eu din astia cu sutele,,,blanaaaaaaaa cat cuprinde,,pana topeau zapada si gheata de sub roti,de atata frecare si tot nu plecau din loc

Comment

Originally posted by Ivan Marian View Post
                            Cris,,,nu stiu cum e la tine in Iasi,,dar la noi la Bucale,,,asta iarna a fost mult mai grav
                            Din pozele puse de tine cu Italia,,e apa de ploaie acolo,,,sa fi venit la noi la Bucuresti sa vezi troiene si masini ingropate de tot in zapada de ziceai ca e morman de zapada..nu masina sub zapada
                            Ce ai vazut probabil tu si altii din tara cu ZAPADA PRIN BUCALE e mai nimic,,,sa fi vazut realitatea crunta de pe strazi...JALEEEEE,,,deabia puteam iesi pe trotuar sa fac cumparaturi,,dar sa ies cu masina,,ca daca ieseam cu masina pierdeam imediat locul de parcare...asa ca MASINA A STAT ACASA...cat a fost zapada pe bulevarde.
                            Am fost in Bucuresti in perioada aia, ati avut ceva zapada.
                            La Iasi este de obicei destula zapada, dar sunt orase din nord cu muuuulta zapada: Suceava, Piatra Neamt, Campulung Moldovenesc.Dar spre mirarea mea, recordul pe iarna trecuta a fost la Galati, clima mai blanda de obicei, anul trecut au avut probleme mari in zona aia, inclusiv Braila, Slobozia.
                            Acum, conteaza si geografia/relieful orasului, la mine sunt 7 coline (ca la Roma).

@pirvu_alex, tu esti loganist, de aia te descurci. Acum serios vorbind, la scoala de soferi nu se preda nici macar un curs de conducere pe zapada, fiecare invata in mod real ce si cum. Mai rau e ca multi nu intreaba cum sa procedeze, pe unul mai experimentat ca ei.
                            Last edited by mr.K; 25 October 2010, 12:08.

Comment

Diferenta intre iarna si vara este foarte mare , testata de mine iarna trecuta , o parte din inarna am mers cu Michelin energy . Alea de vara la cea mai mica ciupitura de frana era masina sanie , alea de iarna aveau adereta si nu o luam la vale .
                              Dar daca conduci preventiv si ti distanta poti trece iarna .

In schimb mi se pare o aberatie totala aceasta lege , sunt oameni care isi iau o masina ca sa-si faca treburile de zi cu zi si platesc rate 5 ani sau mai mult , si poate ca abea isi permit sa faca reviziile , dar asta e le trebuie un logan sau o masina mai veche si vine un nesimtit de ministru sa faca el lege sa punem cauciucuri de iarna pe masina pai de unde sa dea un roman de rand 1000 de lei sau mai mult ca sa-si cumpere cauciucuri in conditiile in care tara mai are putin si intra in colaps financiar si lumea da in cap ca sa traiasca. Sa fim seriosi .

P.S. Cred ca nepotul unui pd-list importa cauciucuri )

P.P.S Eu unu am de iarna la ambele masini , am sa le pun pe la jumatatea lui noiembrie , pana atunci nu cred ca o sa fie asa frig si nu cred ca o sa ninga .
                              MCV 1.5dCi & Volvo 2.5I

Comment

cu 2-3mil iti iei niste super gume SH sau cu 4-5mil ceva nou gen TIGAR , MOTRIO

masina e un LUX , nu trebuie toti sa si-l permita...

sigpic

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google