Mariane m'ai innebunit cu calculele tale... creste pretul transportului cu 60% daca schimba anvelopele la tiruri
Cauciucuri De Iarna Obligatorii
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
mariane eu am primit cauciucurile de iarna cadou de unde sa eau factura
si as mai fi curios daca transportatorii particulari din oras daca vor fi unul echipat cu gume de earna ca si asa as un pericol public pe sosele
cu tot cu gume de earna daca avem o zapada ca cea de anul trecut nu facem fata
eu stau an oras si nu am vazut un plug sa dea zapada de pe strazile din cartier unde stau ca ei nu dadusera nici pe cea de pe principala
si cu noua lege care o dau astea ai an binele lor ca le mai intra niste bani dar pt noi nu ca nu avem de unde
si as vrea sa ma opreasca un echipaj de politie sa se ea de caucioace demonstrandumi ca ei as echipati corespunzator
miramas
Comment
-
Citez un articol:
“Va fi interzisă circulaţia pe drumurile publice cu maşini neechipate corespunzător pentru sezonul rece. Sunt avute în vedere cauciucurile de iarnă, dar şi lanţurile sau materialele antiderapante. Măsura este foarte bună, pentru că vor fi evitate foarte multe accidente rutiere provocate de lipsa echipării adecvate, dar şi blocajele de drumuri create de astfel de evenimente”, a declarat, pentru Gândul, comisarul- şef Lucian Diniţă, şeful Direcţiei de Poliţie Rutieră din IGP.
În varianta Ministerului Transporturilor, care ar dori ca această regulă să fie aplicată de la începutul lunii viitoare, doar maşinile de mare tonaj ar fi fost obligate să fie echipate de iarnă, însă deputaţii au decis ca acest lucru să fie extins la toate autoturismele.
Unele dintre companiile de asigurări iau în considerare introducerea, între clauzele poliţei Casco, obligativitatea dotării automobilelor cu anvelope de iarnă. Astfel, şoferii care au autoturismul echipat corespunzător, ar putea beneficia de reduceri la asigurarea auto facultativă.In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
Originally posted by Vod00 View PostAi punctat destul de bine @cris_iasi, dar ai uitat sa precizezi si diferentele salariale intre cele 2 tari.
Uite ce zice Niki B: Toti isi permit masini, care mai de care... cu intretinerea lor e mai greu.. Nimic mai adevarat in Romanica. M-am saturat sa vad pe drumuri Audi A6, Mercedes E Klasse cu un singur far functionand, ca e scump becul lui peste. Nu ai bani de becuri, iti iei Logan, ca se ard greu Osram-urile stock. Si sunt ieftine.Last edited by mr.K; 26 October 2010, 08:33.
Comment
-
Originally posted by dsign View Post@samy, regret ca ai luat postul meu de mai sus in nume personal. Nu asta a fost intentia. Nu te cunosc asa bine incat sa-mi dau cu parerea asupra unor calitati pe care le detii sau nu. Pur si simplu te-am simtit impotriva ideii de anvelope de sezon.
Eu am mers cu toate combinatiile, anvelope de vara iarna, all season iarna, all season vara, anvelope de iarna vara... Anvelopele de iarna pe timp de vara sunt o gluma proasta, iar anvelopele de vara pe timp de iarna sunt o gluma morbida. Cat despre all-season, sunt anvelope pentru un utilizator de rand, care scoate masina doar 10 zile pe an... Tantalai vor fi pe strazi atat timp cat va exista in vocabular cuvantul SPAGA, iar legea respectiva ne fereste un pic de ei. Eu sunt pregatit incepand de maine, pentru ca nu prea voi scoate masina pe strazi daca o sa fie prea cald. Am Duster-ul la dispozitie, care este echipat cu M+S de fabricaDaca prostii ar zbura, ar fi intuneric.
Comment
-
Originally posted by Alin0007 View PostEu sunt curios cum le va cataloga garcea. Cum va sti care-s de iarna si care de vara? Se uita pe ele dupa "fulgul de zapada"? Daca masina e inzapezita cum va face?
Dupa mine asta e o mare porcarie pe care noi o inghitim ca de obicei fara sa facem ceva.
Acum serios, vrei sa-ti duca anvelopele la un laborator sa spuna aia daca au sau nu compozitia cauciucului coresspunzatoare? Tot asa si cu xenoanele ilegale?
Cat despre aplicarea legii, de la anul,cum dorea un coleg, trebuie sunat in ceruri sa nu ninga iarna asta.
Cat despre transportatori, nu le plangeti de mila, sunt cel mai rau lucru pentru drumuri in tara asta (dupa ministrul transporturilor). Supraincarca masinile, distrugand drumurile care nu au fost proiectate pentru asemenea sarcini, nu se obosesc sa plateasca rovinieta, dau spaga pentru autorizatii si licente si isi recupereaza costurile astea tot de la populatie, indirect.
Si apoi, ce transportatorul lui peste prajit te mai numesti daca nu ai DEJA echipate masinile de iarna si ai nevoie de o LEGE ca sa te oblige? Inseamna ca nu esti profesionist. Sper ca cei care le iau apararea sa nu fie in spatele unui TIR care nu poate urca o panta ca e cu gume de vara si aluneca incetisor spre farurile celor din spate................... Sa vad daca le mai luati apararea dupa o pupatura cu ei, ramasa fara victime, normal. Ca am vazut si mai rele, pe timp de iarna.
SI sunt prea multi transportatori si prea putini producatori, criza asta ii va mai tria, firmele d eleasing raman fara clienti, iaca paguba, si asa nu producem noi nici un camion in tara asta, deci importul de rable de mare tonaj va scadea si se va ECHILIBRA balanta de plati externe.
Comment
-
Eu mi-am luat cauciuce de iarna deodata cu masina. Sunt foarte de acord cu noutatea legislativa, chiar daca pentru asta se supara multa lume.
Asta iarna am trait niste senzatii tari de tot, pe care nu le-am dorit, dar puteau fi mult mai tari daca nu aveam masina bine echipata: o coaja cu un bleg la volan a intrat pe contrasens, fara nicio sansa de a opri. Daca nu aveam gume de iarna si ABS, oprea in mine.The future is already here - it's just not very evenly distributed. - W. Gibson
Comment
-
Tara de cacao ! nu avem infrastructura , nu avem drumuri , nu avem masini de dezapezire, nu avem nimic pentru ca pe nimeni nu intereseaza , iarna trecuta intr-o noapte , era fix 12 parcasem masina jos la real vitan , cand dau sa plec spre casa erau depusi 30 , 40 cm de zapada , eram mai rau ca un plug , eu am curatat soseaua si abia am ajuns acasa , in capitala Romaniei care face parte din Uniunea Europeana a cu****i , iar cei care dati sfaturi sa mergem cu ratb , nu am vazut niciodata cauciucuri de iarna pe vreun troleibuzDaca prostii ar zbura, ar fi intuneric.
Comment
-
Pentru strazile din Bucuresti, eu spun sa mai votati odata primarii de sector si pe doctorasul cel viteaz care va face autostrazi suspendate ca in LA si Singapore, cu incalzire sub asfalt.
La cati bani produce un autobuz, troleibuz, TIR etc. e normal sa se mai si cheltuie cu el, ce tot faceti atatea calcule cu ce mii de euro trebuie sa cheltuie transportatorii cu anvelopele pentru fiecare coaja. Ati inchiriat un TIR sa transporte ceva si nu v-au taxat la sange, ca " sunt toate scumpe domnule". Utilajele produc bani, autoturismele de obicei scot bani din buzunar.
Comment
-
-
Sa nu fi deceptionat cand vei vedea ca daca iese legea imediat vor pune cauciucuri de iarna , si stii de ce ? pentru ca se asteapta cu gura cascata si balele curgande sa se semneze un nou contract de achizitie de orice,cauciucuri,ventile, adeziv de lipire anvelopa pe janta, orice frate, pe care il vor umfla la maxim ca sume de utilizare cu cea mai tare firma de import anvelope , vor exista comisioane mai mari decat valoarea in sine a contractului de cumparare/montare anvelope , cunoastem foarte bine toti sistemul de stat dar ce vedeti voi pe la tv e doar varful icebergului ... eu lucrez in sistem si ma ingrozesc cand vad ce e cu adevarat prin sistemul de stat , de ce credeti ca au taiat salariile bugetarilor inclusiv mie ? sa poata avea in continuare de unde trage ei bani . La cate se fac in continuare , daca in 2 ,3 ani astia de la putere nu sunt ucisi cred ca ne ramane decat sa chemam nemtii,ungurii, francezii sa le dam tara pe mana pentru ca nu mai avem ce face ...Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.
Comment
Comment