Ar merge luat si cate 4 jante pentru cele 4 cauciucuri de iarna /masina de Politie...nu?...Doamne Doamne...alti bani alta distractie.
Cauciucuri De Iarna Obligatorii
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Si eu sunt de acord cu legea asta ... daca va fi adoptata
Loganul meu in prima iarna a stat mai mult in garaj - am preferat asa, pentru ca prin oras aveam niste senzatii tari
Acum am anvelope de iarna si nu vreau sa merg cu grija ca intra altul din spate... si asa asta vara la vreo frana mai brusca ma uitam si in oglinda cu emotii cand vedeam cate o Dacie sau alta masina obosita ca se apropie cam tare ...
Mai stiu ca si asiguratorii au niste conditii de genu asta.. deci in caz de accident cu anvelope de vara pe nu vor plati despagubirile.
Acum unii o sa ziceti - "n-am bani de anvelope de iarna, de unde sa fie bani de CASCO?"
Deci va recomand anvelope de iarna - chiar si SH.
Comment
-
Sincer sa fiu , exact cum si tu iti doresti sa ne oblige astia sa ne luam cauciucuri de iarna, asa imi doresc si eu sa imi mareasca salariul cu vreo 200% , pentru ca ce pana mea , bani bugetari sunt de la noi toti , o fi bine ?
si daca tu la o franare mai puternica ai timp sa te mai uiti in retrovizoare sa vezi cine vine din spate si cine nu asta nu e bine , io zic sa ai grija tu sa stai departe de fundul din fata ta, lasa-i pe cei din spate ca degeaba strangi din dinti ca sa nu te loveasca pentru ca nu poti lua tu hotararea asta- daca slabesti pedala intri in cel din fata , deci cum o dai nu e bine
Exact asta ziceam mai sus , ca indiferent ce masina conduci si cu ce anvelope , o atentie sporita si un cap pe umeri fara figuri face cat 10 dunlop winter sp sport , nu crezi ?Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.
Comment
-
Originally posted by horatio View Postda,are dreptate samy0388;conteaza mult soferul ca daca accelereaza ca...in panta tot degeaba;insa nu poti lua o masura ca asta fara ca si tu sa faci ceva,adica sa pui parazapezi iarna ca plimbi degeaba plugurile daca viscoleste afara...
Comment
-
Cristi io as vrea sa iasa o lege sa dam examen auto din 2 in 2 ani sa vezi atunci ce liber ar fi bucurestiul , as vrea sa se introduca proba de poligon , de mers la munte pe zapada, de mers pe autostrada cu viteza maxima, de facut testul elanului pe uscat, pe ud, pe polei si pe zapada afanata . Daca s-ar putea in timpul examenului auto sa te si "ajute" nea politistul din dreapta sa iti traga frana de mana pe la vreo 60, 70 la ora ca sa vedem daca ai aptitudini pentru ca asa se intampla majoritatea accidentelor . Toate vitele se urca la volan si merg cu jde viteza dar habar nu au ce sa faca daca le scapa un pic fundu masinii . Dupa ce am luat permisul am iesit cu masina pe islaz la tara si m-am jucat pe iarba , intoarceri si tot felul de prostii ,chestiile astea te ajuta enorm si iti arata cum reactioneaza masina in diferite situatii , devii mai retinut din anumite manevre, nu mai tragi ca bivolu de volan la 100/hDaca prostii ar zbura, ar fi intuneric.
Comment
-
Din pacate asta e adevarul , tigani cu 4 clase care nu stiu decat "haules" , "praleo" si alte cuvinte mult iubite de francezi , au carnete si conduc masini puternice frate , nu jucarii .
Eu defapt am o supernova , insa din 2005 tot conduc loganul fratelui , un 1.6 laureate , si un dci de la munca . Vroiam sa zic ca saptamana trecuta ma urc in logan si am mers un pic mai dat la ea ca ma grabeam , am simtit la o curba ca se rastoarna cu mine in ultimul hal , la franare mai pronuntata fundu masinii era aproape in aer , o senzatie foarte nasoala care la supernova nu am simtit`o niciodata , e posibil sa se fi bulit cumva amortizoare , ceva ? m-am uitat pe sub ea si nu pare nimic in neregula dar prea reactiona aiurea masinaDaca prostii ar zbura, ar fi intuneric.
Comment
-
Discutie lunga si in mod evident, vor fi unii care-s pro si atlii care-s contra acestei legi. Eu unul sunt pro, chiar daca am masina din iulie 2007 si pana anul asta am mers numa cu gume de vara in toate anotimpurile. Acu 3 saptamani mi-am luat insa gume de iarna. Motivul? Iarna trecuta am vazut diferente majore intre gumele mele de vara si niste pocnitori de anvelope, dar de iarna: iesire din garaj subteran (pe care eu nici nu visam s-o fac), franare de la 70 km/h pe zapada batatorita (eu de la viteza aia nu cred ca ma opream nici in dublul distantei in care s-a oprit tipu asta, mergeam cu abs-ul in functiune mult si bine), plecari de pe loc din zapada foarte afanata (~30 cm) fara probleme (eu ar fi trebuit sa dau la lopata vreo 2 metrii in fata masinii ca sa am un minim de avant) plus control mai bun in curbe si altele. In plus gumele mele de vara au 42000km si sunt destul de tocite tinand cont si de stilul meu de mers. Deci cauciucurile de iarna sunt o necesitate (care tine mai mult de prudenta), fie ca ne place sa recunoastem sau nu. Eu pur si simplu m-am descurcat si cu cele de vara, iar cu privire la cele de iarna eram reticent la inceput si nu ca n-as fi avut bani, dar nu vedeam utilitatea lor. Dupa ce am vazut-o, decizia a fost clara
Pana la urma, asa cum zicea si pufy, masina e un lux, si daca n-ai bani macar de niste gume de iarna la 3-400 ron toate 4 mai bine lasi masina in garaj. Pentru foarte multi dintre noi, masina nu produce bani, ci mananca bani, acesti bani fiind dati practic pentru un comfort sporit (nu mai ingheti in statie, nu te inghesui in autobuz/tren/metrou samd). In momentul in care nu-ti mai permiti comfortul asta e, trebuie sa renunti la el. Totusi nu degeaba in vest exista legea asta in multe tari. Aici vorbesc despre lege in sine, si nu de modul si momentul in care se doreste introducerea ei la noi in tara (grasii de la putere dorind sa mai faca rost de bani pe timp de criza). Deci incercati totusi si luati niste gume de iarna, oricare ar fi ele.
Mai zicea cineva mai sus ca e aiurea sa-ti faci masina "de interventie", ca doar d-aia platesti taxe. Pai daca e asa, propun aruncarea rotii de rezerva, a cricului si a cheii de prezoane din portbagaj, precum si a altor lucruri "evident inutile", cum ar fi trusa de becuri si sigurante, bidon cu lichid de parbriz si alte maruntisuri Nu mi se pare deloc aiurea sa ai o lopata cu tine, lanturi si nisip in portbagaj. Asta cand pleci la drum, nu doua strazi mai incolo sa cumperi paine. Toate astea tin de prudenta "pasiva", pentru ca prudenta "activa", cea din momentul in care te afli intre scaun si volan, ar trebui sa se manifeste intotdeauna, vara/iarna, cu masina incaltata cu orice tip de anvelopeLast edited by andrushk_mib; 26 October 2010, 12:06.If everything seems under control, you`re just not going fast enough...
Comment
-
Originally posted by samy0388 View PostDin pacate asta e adevarul , tigani cu 4 clase care nu stiu decat "haules" , "praleo" si alte cuvinte mult iubite de francezi , au carnete si conduc masini puternice frate , nu jucarii .
Samy..te intreb un lucru vis-a-vis de tigani cu 4 clase....Cati din astia ai vazut tu la stiri ca au omorat oameni si pietoni in accidente???
Al doilea lucru...te mai intreb....Cati din copii de bani gata care abia au facut 18 ani si sunt varza cu carne(mai varza decat tiganii la condus) ai vazut la stiri la televizor ca au omorat oameni si apoi au scapat???
Cate pitiboance ai vazut in jeepuri de lux care habar nu au de condus??
Hai sa nu o mai dam in sf-uri si in alte etnii ca nu e frumos si stii prea bine si tu ca majoritatea accidentelor sunt produse de copii teribilisti ai oamenilor de bani gata si cu putere din clasa politica!!
Cat despre cauciucuri..degeaba sustineti unii ca sunteti responsabili si ca va luati doar 2 anvelope pe fata...E degeaba,,,ori va luati 4 anvelope ori va lasati alea de vara pe masina umflate la 1,8 atmosfere.
Daca voua va fuge spatele,,va incalzeste cu ceva ca aveti pe fata anvelope de iarna??
Eu unul am Michelinurile de fabrica pe masina.....momentan nu am bani de 4 anvelope,,dar nici 2 nu iau ca iau degeaba...Cand ninge abundent si viscoleste las masina in parcare,,,dupa trei zile cand se linisteste treaba ies si eu unde am nevoie si merg foarte,,foarte preventiv.
Ps ...Cu ce va incalzeste, pe cei care dati cu pietre in cei cu 4 clase((RROMI)), ca va loveste in spate unul cu facultati de drept si citit si paracitit si e varza la volan si unul care are 4 clase si va evita in trafic si are indemanare???
Sincer eu prefer pe strazi si sosele soferi cu INDEMANARE SI NU DIN AIA "CITITI" si varza cu carne la volan sa te omoare.Last edited by Ivan Marian; 26 October 2010, 12:23.
Comment
-
Bine bine , poate sunt eu rasist , dar ti-ar conveni sa mergi langa ei in tramvai ? te invit la mine in colentina pe ruta tramvaiului 21 , sa mergem amandoi de la cap la cap de linie fratele meu , sa vezi ce parere buna iti vei face atunci cand vei calca pe covoare de coji de seminte, iti garantez , sunt aceiasi care conduc bmw-uri aduse de afara, aceeasi categorie sociala .
La stiri nu ai cum sa urmaresti tot din simplul fapt ca sunt prea multe accidente, chiar acu putin timp in urma ziceau astia ca au prins la volan o groaza de tigani ce facusera accidente ...Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.
Comment
-
Man eu stau in Rahova...si vorbim de soferie,,,nu tramvaie...si autobuze pline de ei.
Eu unul am avut accidente...
-Cu o Pitiboanca..intr-un Volvo
-Cu un Inginer....intr-un Fiat Doblo
-Cu un Parlamentar..In al Volvo
---Exclusiv a fost doar vina lor...
-----Si nici odata in cei 14 ani ai mei de condus nu am avut dea face in trafic cu RRomi,,nici la semafoare...nici pe autostrazi,,nici in parcari la supremarketuri,,mall-uri,,etc.
sa vezi ce parere buna iti vei face atunci cand vei calca pe covoare de coji de semint
Ai grija ce vorbestiLast edited by Ivan Marian; 26 October 2010, 12:38.
Comment
-
la real au bagat anvelope de iarna 130RON bucata.Attached FilesLast edited by SoNyKeL; 26 October 2010, 12:43.
sigpic
Comment
-
N-am nimic impotriva faptului ca se mananca seminte, se bea cola, se injura , dar asta intr-un cadru restrans , nu acu sa ne bagam toate cele in gura mare , cand sunt copii de fata, femei si oameni civilizati , nu cred ca pe voi v-as vedea spargand seminte in mijlocul de transport in comun .Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.
Comment
Comment